Ekonomicontroller

Ekonomicontroller

Sollentuna är en växande kommun med siktet inställt på att bli Sveriges mest attraktiva kommun. Vi var Årets kvalitetskommun 2019 och vi har höga ambitioner i vårt arbete med trygghet och Agenda 2030 som är en integrerad del av vår vision och vårt ledningssystem.

På staben, som består av sju personer, finns kontorets experter inom ekonomi, trygghet, tillgänglighet, digitalisering, politisk administration samt mål- och kvalitetsstyrning. Enheten arbetar som stöd till både chefer och medarbetare samt driver på utvecklingsarbetet utifrån beslutade politiska styrdokument och lagar.

Vi söker nu en ekonomicontroller med ansvar för förvaltningens ekonomi.

Arbetsuppgifter
Som ekonomicontroller ansvarar du för att stödja kultur- och fritidskontoret och dess chefer inom det ekonomiska området. Du kommer i huvudsak arbeta med ekonomisk planering, budget, prognoser och uppföljning. Du samarbetar nära kontorets alla chefer och bistår med kunskap och verktyg inom redovisning och ekonomi.

Du behöver ha förmågan att balansera ett strategiskt arbete med ett operativt arbete på detaljnivå. Du ska ha ett resultatinriktat och serviceinriktat förhållningssätt, ha en god kommunikativ förmåga, muntligt som skriftligt och pedagogiskt driva utvecklingen framåt. Vi är en liten enhet där vi ibland behöver gå in o stötta varandra i olika arbetsuppgifter. Du kommer rapportera till stabschefen.

Exempel på arbetsuppgifter:
  • Ansvara för kontorets ekonomiarbete tillsammans med ekonomiassistent
  • Bidra i nämndens planerings- och budgetarbetet samt ansvara för de ekonomiska delarna i uppföljningsrapporterna (delår och verksamhetsberättelse).
  • Stödja cheferna vid månadsuppföljning- och prognosarbete samt i budget-, redovisnings- och ekonomistyrningsfrågor
  • Ansvara för framtagning av ekonomiska underlag vid behov
  • Delta i kontorsövergripande redovisnings- och controllernätverk
  • Bidra i arbetet med att utveckla ett proaktivt och strategiskt förhållningssätt
Som systemstöd används idag Stratsys, Power BI, Visma affärslösningar inkl. budget och prognos.

Vi erbjuder
En utvecklingsresa, där du tillsammans med en driven ledning medvetet och strategiskt arbetar för att utveckla en ny kultur och nya arbetssätt i linje med politikens och omvärldens högt uppställda krav och förväntningar.

Arbetsplatsen ligger i The Factory i Häggvik och från och med vintern i vårt nyrenoverade kommunhus i centrala Sollentuna. Möjlighet att till viss del arbeta på distans kommer att ges.

För oss är det viktigt att våra medarbetare har ett hållbart arbetsliv och kan kombinera ett professionellt arbete med familj och fritid. Vi arbetar också för att alla medarbetare får utvecklas i sin roll, att kompetenser tas till vara och att vi trivs tillsammans på jobbet.

Kvalifikationer
Krav: Vi söker dig som har universitetsexamen med ekonomisk inriktning alternativt erfarenheter och kunskaper som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du behöver ha erfarenhet från ekonomi- och controllerarbete sedan tidigare samt vana att stödja chefer och medarbetare. God svenska i tal och skrift är en förutsättning.

Meriterande: Det är meriterande med erfarenhet från offentlig förvaltning samt erfarenhet av att driva utvecklingsarbete.

Stor vikt kommer läggas vid personliga egenskaper. I och med att kontoret står inför en förändringsresa samt att tjänsten innebär kommunikation med flera olika målgrupper, interna som externa, behöver du vara tydlig och mjuk i din kommunikation och samtidigt pedagogisk och strategisk. Arbetet kräver ett självgående och strukturerat arbetssätt.

Med engagemang växer vi tillsammans - vi skapar värde och gör Sollentuna lite bättre varje dag. Vi vill ge dig möjligheten att kunna påverka, utvecklas, växa i din yrkesroll och trivas med kollegor. Vi söker dig som är nytänkande, ansvarstagande och välkomnande. Jämlikhet och mångfald är viktigt för oss och vi behöver olika kompetenser i våra verksamheter. Välkommen till oss!
Mer info
Område Sollentuna
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Sollentuna Kommun
Hemsida https://sollentuna.varbi.com
Sista ansökningsdag 21 aug 2022 (3 dagar kvar)