Digital handledare till kreativt team Makerzone Sollentuna

Digital handledare till kreativt team Makerzone Sollentuna

Arbetsbeskrivning
Sollentuna kommun driver ett projekt för ett kommande makerspace. Projektet går under namnet Makerzone Sollentuna och pågår 2020-2022. Makerzone Sollentuna ska utgöra en väl ansedd plats för innovationer inom hållbarhet och digitalt skapande. Det ska vara en kreativ mötesplats och ett ställe för individer och grupper att utforska nya områden, utmana sig själv och bygga teamkänsla. Makerzone Sollentuna syftar till att skapa förståelse för dynamiken inom skapandet, innovation, digital utveckling, entreprenörskap och problemlösning.

Makerzone Sollentuna är ett projekt som bedrivs i samarbete med Wellstreet Partners AB och kommer ha stora välutrustade lokaler i The Factory by Wellstreet (http://www.factorysthlm.com). Där kommer finnas möjlighet till samarbeten och utbyten med entreprenörer och innovatörer för att brygga in mot framtidens utmaningar i såväl teknik som samhällsfrågor.

Vi söker nu en tekniskt kunnig, pedagogisk personer som gemensamt med verksamhetsansvarig för Makerzone Sollentuna kan undervisa grupper och handleda elever. Tjänsten är en visstidsanställning under projektets löptid 2020-2022.

Kvalifikationer
Vi söker dig som brinner för att arbeta med barn och elevers digitala utveckling. Du ger energi till barn och unga som besöker Makerzone och du leder gärna workshops i programmering och digitalt skapande. Du en utpräglad fixare som älskar att omvärldsbevaka och utveckla materialsidan, samt ser till att utrustningen som finns i Makerzone är på topp.

Vi söker en person på 50%, gärna med inriktningen att handleda elever mot de yngre åren. Då tjänsten är 50% så tror vi att du kombinerar din anställning på Makerzone med en anställning på en skola i någon form.

Din ansvarsområden blir att gemensamt med verksamhetsansvarig:
  • arbeta fram och hålla i utbildningsprogram, föreläsningar och workshops för barn och elever samt pedagoger
  • hantera lokal- och utrustningsfrågor
Vi söker dig som är självgående och energisk och då arbete innebär många olika grupper av barn och unga så behöver du vara tydlig i ditt ledarskap, pedagogisk och relationsskapande.

Vi erbjuder
En spännande dynamisk arbetsplats där du är med och skapar framtidens lärande.
Till ditt stöd finns resurser på utbildningskontoret samt IT pedagoger på våra skolor med erfarenhet av att jobba med makerspace och digitalt skapande. Du kommer jobba gemensamt i ett kreativt team med verksamhetsansvarig för Makerzone Sollentuna, rekryteringsprocess för den tjänsten pågår.

Som anställd i Sollentuna kommun tar du del av våra anställningsförmåner

Intervjuer sker fortlöpande varför vi välkomnar din ansökan så snart som möjligt

Med engagemang växer vi tillsammans - vi skapar värde och gör Sollentuna lite bättre varje dag. Vi vill ge dig möjligheten att kunna påverka, utvecklas, växa i din yrkesroll och trivas med kollegor. Vi söker dig som är nytänkande, ansvarstagande och välkomnande. Jämlikhet och mångfald är viktigt för oss och vi behöver olika kompetenser i våra verksamheter. Välkommen till oss!
Mer info
Område Sollentuna
Yrkesroll Utbildning
Typ av anställning Deltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://www.sollentuna.se
Sista ansökningsdag 17 dec 2019 (7 dagar kvar)