Controller

Controller

Sollentuna är en växande kommun med siktet inställt på att bli Sveriges mest attraktiva kommun. Vi var Årets kvalitetskommun 2019, vilket vi är väldigt stolta över. SKR har motiverat utmärkelsen med att vi har en god finansiell styrka och hög kvalitet vilket gör att vi som kommun lättare möter kommande utmaningar.

Vårt kommunledningskontor samlar många kompetenser och ska se till att nämnder och styrelser genomför de beslut som kommunfullmäktige fattat liksom att stödja och hjälpa övriga kontor i deras arbete.

Controllerenheten består av tio medarbetare och är en del av ekonomiavdelningen. Vi ger stöd och håller uppsikt åt nämnderna gällande ekonomistyrning, verksamhetsstyrning inklusive mål- och kvalitetsstyrning, internkontroll samt kvalitets- och verksamhetsutveckling.

Vi söker nu en kommunikativ och noggrann controller.

Arbetsuppgifter
Som controller ansvarar du för planering och uppföljning av verksamhet och ekonomi. Du stöttar kommunledningskontorets arbete med planering och uppföljning mot kommunstyrelsen och nämnder som stöds av kontoret. Det innebär allt från budgetarbete, verksamhetsplanering, prognoser, uppföljning och rapportering. I dina arbetsuppgifter ingår även utredningar och analyser samt framtagande av beslutsunderlag.

Du kommer att ha många kontaktytor och samarbeten med chefer och verksamheter, och har stöd i vårt team där vi utvecklar kompetens och arbetsmetoder. Digitalisering och effektivisering i fokus för att hela ekonomiavdelningen ska lämna ett förstklassigt stöd till kommunens verksamheter. Som systemstöd används idag Stratsys, PowerBI och Visma affärslösningar inkl. budget och prognos.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har högskoleutbildning inom ekonomi eller motsvarande utbildning som är relevant för tjänsten. Du behöver ha arbetat med ekonomi- och verksamhetsstyrning i en offentlig verksamhet, tidigare erfarenhet av ekonomistyrning med budget uppföljning, och prognoser liksom av redovisningsekonomi samt vana att stödja medarbetare. God svenska i tal och skrift är en förutsättning. Vi önskar också att du har erfarenhet av beslutsstödsystem och Excel.

Denna tjänst innebär kommunikation på olika sätt med många olika intressenter. Du behöver därför vara tydlig, tycka om att samarbeta och själv driva dina arbetsuppgifter. Därutöver behövs ett strukturerat och noggrant arbetssätt.

Vi erbjuder
För oss är det viktigt att våra medarbetare har ett hållbart arbetsliv och kan kombinera ett professionellt arbete med familj och fritid. Vi arbetar också för att alla medarbetare får utvecklas i sin roll och att kompetenser tas till vara. Vi tillämpar flextid, erbjuder kompetensutveckling, friskvårdsbidrag och semesterväxling.

Vi erbjuder dig möjligheter att utvecklas i en öppen och kreativ miljö med engagerade kollegor. Arbetsplatsen ligger i The Factory i Häggvik och från och med hösten 2022 i vårt nyrenoverade kommunhus i centrala Sollentuna.

Övrigt
Vi tillämpar individuell lönesättning.

Välkommen med din ansökan!
Med engagemang växer vi tillsammans - vi skapar värde och gör Sollentuna lite bättre varje dag. Vi vill ge dig möjligheten att kunna påverka, utvecklas, växa i din yrkesroll och trivas med kollegor. Vi söker dig som är nytänkande, ansvarstagande och välkomnande. Jämlikhet och mångfald är viktigt för oss och vi behöver olika kompetenser i våra verksamheter. Välkommen till oss!
Mer info
Område Sollentuna
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Sollentuna Kommun
Hemsida https://sollentuna.varbi.com
Sista ansökningsdag 28 feb 2021 (3 dagar kvar)