Biträdande rektor åk 7-9

Biträdande rektor åk 7-9

Sollentuna kommun är en ambitiös skolkommun som har målsättningen att ha Sveriges bästa skolor. Vi har en utbildningsstrategi som säger att alla elever ska ha godkänt i alla ämnen, att Sollentuna ska ha landets högsta meritvärden och att alla elever ska känna sig trygga i skolan. Vägen dit, till Sveriges bästa skola, kallar vi för Skolresan med målsättningar inom tillgänglighet, hållbarhet och digitalisering. På Edsbergsskolan arbetar vi hårt för att ge våra elever de bästa förutsättningarna och nu söker vi dig som har höga ambitioner och som vill vara med och driva vår utvecklingsresa.

Edsbergsskolan är en 7-9 skola inklusive grundsärskola och förberedelseklass. Vi har ca 450 elever och 70 medarbetare fördelade på olika arbetslag. Skolledningen består av Rektor och två biträdande rektorer. Skolledningen och arbetslagsledarna utgör tillsammans skolans ledningsgrupp. I skolledningen delar vi på de uppdrag en ledningsgrupp har, vi arbetar tätt tillsammans och för den som börjar kommer vi att tillsammans dela upp ansvaret för olika uppgifter mellan oss.Skolan har goda resultat avseende trygghet och måluppfyllelse och kommunen satsar mycket på området och skolan framöver.

Arbetsuppgifter

Som biträdande rektor på Edsbergsskolan har du ett spännande, omväxlande och ansvarsfullt arbete. Du arbetar både strategiskt och organisatoriskt. Du är en av tre skolledare och en viktig del i ledningsgruppen där vi tillsammans ansvarar för att organisera, planera samt analysera och utveckla enhetens processer och kärnverksamhet.

Som biträdande rektor leder du arbetet på delegation från rektor.

Du har personalansvar vilket innebär rekrytering, lönesättning och medarbetarprocesser med dina närmsta medarbetare. Du kommer att vara närmaste chef för lärare åk 7-9 och ev delar av övrig personal. Ditt pedagogiska ansvar kommer att omfatta medarbetare och undervisning i grundskolan.

Du är delaktig i personalplanering, tjänstefördelning och schemaläggning. Du har arbetsmiljöansvar och ansvarar för pedagogisk uppföljning. Ditt pedagogiska ansvar kommer att omfatta medarbetare och undervisning i grundskolan. Du har kompetens kring schemaläggning och tjänstefördelning, förmåga att organisera, skapa struktur och rutiner kring SKA, SAM och SBA. Du har erfarenhet av att arbeta med och ta fram underlag till resultatanalyser i det Systematiska Kvalitetsarbetet. Du kommer att vara ansvarig för planerandet och genomförandet av processerna i det systematiska kvalitetsarbetet. Du kommer att samarbeta med vår IT ansvarige och vår digitaliseringsmentor för att leda vårt digitala arbete framåt.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har högskoleexamen med lämplig lärarinriktning, du har gedigen erfarenhet av arbete som lärare för årskurs 7-9 i grundskolan. Du har erfarenheter av och kunskaper kring bedömning och betygssättning såväl som extra anpassningar och särskilt stöd. Det är önskvärt och meriterande om du har arbetat som/arbetar som skolledare med personalansvar. Det är även en fördel om du påbörjat eller avslutat den det statliga rektorsprogrammet. Du bör ha en administrativ styrka och lätthet att uttrycka dig i tal och skrift och en trygghet i att hålla i möten och planera utvecklingsprocesser. Du bör vara en lagspelare och ha en hög arbetsmoral, ta egna initiativ.

Du är engagerad och ambitiös och brinner för skolutveckling, skolorganisation och har lätt att bygga förtroendefulla relationer.

Som person är du strukturerad, engagerad, kvalitetsmedveten och har förmåga att samordna skolans olika funktioner utifrån ett helhetsperspektiv. Du drivs av intresse och har kompetens för att leda och utveckla verksamheter, medarbetare och organisation för att nå skolans visioner och mål. Du brinner för att leda långsiktig och nytänkande skolutveckling. Du har förmåga att arbeta självständigt, är kommunikativ med god samarbetsförmåga och har ett tydligt ledarskap. Vi kommer att lägga stor vikt vid de personliga egenskaperna.

Vi erbjuder

Som biträdande rektor har du en viktig roll i Sollentuna kommun. Arbetet ger dig stora möjligheter att utvecklas inom yrkesområdet och stort eget ansvar. Vi värnar om ett gott arbetsklimat som möjliggör ett hållbart arbetsliv vi erbjuder kompetensutveckling, friskvårdsbidrag och semesterväxling. Din arbetsplats ligger centralt i Edsberg med goda allmänna kommunikationer med bussar. Tjänsten är tillsvidareanställning på heltid. Tillträde snarast efter överenskommelse. Vi tillämpar individuell lönesättning. Vi kallar till intervjuer löpande under ansökningsprocessen.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Med engagemang växer vi tillsammans - vi skapar värde och gör Sollentuna lite bättre varje dag. Vi vill ge dig möjligheten att kunna påverka, utvecklas, växa i din yrkesroll och trivas med kollegor. Vi söker dig som är nytänkande, ansvarstagande och välkomnande. Jämlikhet och mångfald är viktigt för oss och vi behöver olika kompetenser i våra verksamheter. Välkommen till oss!
Mer info
Område Sollentuna
Yrkesroll Utbildning, Administration & Ledning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://sollentuna.varbi.com
Sista ansökningsdag 10 mars 2021 (11 dagar kvar)