Biträdande förvaltningschef/Avdelningschef för administrativa avdelningen

Biträdande förvaltningschef/Avdelningschef för administrativa avdelningen

Vård- och omsorgskontoret ansvarar för äldreomsorgen och omsorgen om personer med funktionsnedsättning i Sollentuna kommun. Kontoret är en beställarorganisation med ca 70 medarbetare och administrativa avdelningen är en av fem avdelningar på kontoret. Vi går till jobbet varje dag för att göra skillnad för Sollentunaborna!

Sollentuna kommun är årets kvalitetskommun 2019, vilket vi är väldigt stolta över. Sveriges kommuner och regioner har motiverat utmärkelsen med att vi har tydliga mål som genomsyrar organisationen vilket ger kraft att ge god service till rimlig kostnad.

Arbetsuppgifter
Som biträdande förvaltningschef leder och samordnar du kontorets kvalitets- och utvecklingsarbete. Du är direkt underställd förvaltningschef och ingår i förvaltningsledningen. Det innebär att du tillsammans med förvaltningschefen har en aktiv roll i strategisk ledning och utveckling av den verksamhet som ingår inom nämndens ansvarsområde. Du har direkt chefsansvar för den administrativa avdelningen som ingår i kontorets stab. Du har även ansvar för att upprätthålla och vidareutveckla nämndens kvalitetsledningssystem.

Som chef för administrativa avdelningen ansvarar du för stödfunktioner så som verksamhetsplanering och kvalitet, verksamhetsnära systemstöd och digitalisering, nämndprocessen och registratur, utredarstöd samt annat administrativt stöd. Avdelningen består av tolv medarbetare. På vård- och omsorgsnämndens uppdrag och med kommuninvånarnas bästa i fokus leder du arbetet tillsammans med medarbetarna mot uppsatta mål. Du har en viktig roll i kontorets verksamhetsplanering, beredning av ärenden inför politisk behandling samt samordning av kontorsgemensamma frågor.

Du har också en viktig roll i kontorets pågående utvecklingsarbete. I ett nära samarbete med förvaltningschef arbetar du enligt vård- och omsorgskontorets framtagna utvecklingsplan och driver kontorsövergripande frågor.

Vi har fokus på att möjliggöra ett hållbart medarbetarskap och ta tillvara medarbetares kompetens och förmåga. I det ingår att skapa former och struktur för att leda arbetet framåt, ofta i samspel med många andra intressenter.

Arbetet innebär många kontakter och förutsätter ett nära samarbete med andra avdelningar på förvaltningen och i kommunen i övrigt.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en relevant akademisk utbildning för tjänsten. Kvalificerad kompetens och erfarenhet inom socialtjänstens verksamhetsområden är meriterande. Du ska ha god kunskap om de lagar och förordningar som styr verksamheten. Det är viktigt att du har erfarenhet av strategiskt ledarskap och att du har förmåga att skapa strukturer för att driva förändringsprocesser på en övergripande nivå. Ett krav är att du har en gedigen erfarenhet av arbete i ledande befattning inom en politiskt styrd organisation, gärna en kommun.

I din ledarroll är du tydlig, handlingskraftig, resultatinriktad och du tillämpar din kunskap och erfarenhet i ett framåtsyftande kvalitets- och utvecklingsarbete.

Som person är du lugn, trygg, prestigelös och förtroendeingivande. Du har lätt för att samarbeta och skapa goda relationer med andra. Du uttrycker dig väl i tal och skrift.

Som chef och ledare hos oss är du en förebild för kommunens gemensamma värderingar och anger inriktningen för verksamheten. Genom att inspirera, uppmuntra, utmana och skapa förutsättningar att nå uppsatta mål skapar du motivation och engagemang hos dina medarbetare.

Vi erbjuder

Som Biträdande förvaltningschef/avdelningschef på vård- och omsorgskontoret har du en viktig roll när Sollentuna kommun utvecklas mot visionen Sveriges mest attraktiva kommun. Tillsammans med kompetenta kollegor och medarbetare gör du skillnad för Sollentunaborna. Arbetet ger dig stora möjligheter att utvecklas inom yrkesområdet och stort eget ansvar. Inom avdelningen och kontoret råder en positiv stämning med gott samarbete mellan arbetskamraterna.

Som chef i Sollentuna kommun erbjuds du ett viktigt, stimulerande och utmanande uppdrag. Vi vill att våra chefer ska trivas och utvecklas och satsar mycket på utbildning, stöd och nätverkande. Välkommen att läsa mer om att vara chef hos oss och vår syn på ledarskap

https://www.sollentuna.se/jobb-foretagande/jobb-och-praktik/sollentuna-kommun-som-arbetsgivare/ledarskap-i-sollentuna/

Anställning

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Vi tillämpar individuell lönesättning. Tillträde enligt överenskommelse.

Vi gör urval löpande.

Förfrågan om annonseringstjänster undanbedes vänligen men bestämt.

Välkommen med din ansökan!
Med engagemang växer vi tillsammans - vi skapar värde och gör Sollentuna lite bättre varje dag. Vi vill ge dig möjligheten att kunna påverka, utvecklas, växa i din yrkesroll och trivas med kollegor. Vi söker dig som är nytänkande, ansvarstagande och välkomnande. Jämlikhet och mångfald är viktigt för oss och vi behöver olika kompetenser i våra verksamheter. Välkommen till oss!
Mer info
Område Sollentuna
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://sollentuna.varbi.com
Sista ansökningsdag 4 mars 2020 (10 dagar kvar)