Behandlare öppenvård/Mini-Maria

Behandlare öppenvård/Mini-Maria

Vill du vara med och fortsätta arbetet med att utveckla kvalificerad öppenvård som erbjuds kommuninvånare i Sollentuna kommun?

Socialkontoret i Sollentuna är en socialtjänst i framkant avseende utveckling och nytänkande. Vi arbetar för att utveckla en kunskapsbaserad socialtjänst där uppföljning och kvalitetsfrågor är i fokus. Omvärldsbevakning, samverkan, brukarmedverkan och utveckling är prioriterade områden. Vid socialkontoret arbetar ca 220 personer.

Förvaltningen är uppdelad i fyra avdelningar, avdelningen för vuxna, avdelningen för barn och unga, avdelningen för stöd och utveckling samt FoU Nordväst. På socialkontorets avdelning för vuxna finns sex enheter, varav Beroendemottagningen är en av utförarenheterna.

Sollentuna beroendemottagningen är en integrerad mottagning med Region Stockholm. Här arbetar enhetschef, gruppledare, fem behandlare och fyra behandlingsassistenter i nära samverkan med medicinsk personal från Beroendecentrum och Maria ungdom. Mottagningen vänder sig till kommuninvånare som har problem med alkohol, droger och spel om pengar. Mottagningen erbjuder även stöd till anhöriga och till kriminella stödsökare som vill göra en livsstilsförändring. Inom mottagningen arbetar vi tvärprofessionellt där vi erbjuder sammansatt stöd och intensiv öppenvårdsbehandling.

Vår mottagning utökar nu med en tredje behandlare till Mini-Maria som vänder sig till ungdomar 13-19 år.

Arbetsbeskrivning
Ditt uppdrag som behandlare på Mini-Maria innefattar att genomföra substansbruksbedömningar med efterföljande behandling tillsammans med sjuksköterskor och läkare från Maria ungdom, Region Stockholm. Arbetet sker tillsammans med ungdomen och ungdomens familj och utgår ifrån socialstyrelsens nationella riktlinjer för vård och stöd vid missbruk och beroende. Du kommer även att samverka med en av mottagningens behandlingsassistenter som har ett särskilt uppdrag kopplat till Mini-Marias målgrupp.

I ditt uppdrag ingår även att ta emot anhöriga tillsammans med mottagningens vuxenbehandlare och vid behov ta emot vuxna klienter.

Kvalifikationer
Socionom eller likvärdig akademisk utbildning är ett krav. Likaså erfarenhet av behandlingsarbete med barn, unga och familjer.

Det är meriterande om du tidigare arbetat inom Mini-Maria, integrerad mottagning eller liknande verksamhet som möter ungdomar med missbruksproblematik eller i kriminalitet. Även om du arbetat med anhöriga och vuxna med missbruksproblematik. Det är meriterande om du genomgått en grundläggande psykoterapiutbildning (Steg 1) och utbildning i manualbaserade program rekommenderade i nationella riktlinjer, så som FFT, CRAFT, ÅP, CPU och A-CRA.

Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet och vi söker dig med stort engagemang för ungdomar och deras familjer. Du ska vilja vara en del av utvecklingsarbetet för målgruppen och vilja bidra i det kollegiala lärandet. För att lyckas i rollen behöver du vara prestigelös, flexibel och kunna arbeta strukturerat både självständigt och i ett team samt ha en god samarbetsförmåga.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100 % med tillträde enligt överenskommelse. Urval sker löpande.

Vi erbjuder
Som anställd i Sollentuna erbjuds du ett roligt, stimulerande och utmanade uppdrag. Du är med i arbetet med att göra Sollentuna lite bättre varje dag för kommuninvånarna. Vi värnar om ett gott arbetsklimat som möjliggör ett hållbart arbetsliv bland annat genom att vi tillämpar flextid och erbjuder extern handledning, kompetensutveckling, friskvårdsbidrag och semesterväxling.

Klicka på länken för att läsa mer om våra förmåner. Länk till förmåner

Välkommen med din ansökan!

Med engagemang växer vi tillsammans - vi skapar värde och gör Sollentuna lite bättre varje dag. Vi vill ge dig möjligheten att kunna påverka, utvecklas, växa i din yrkesroll och trivas med kollegor. Vi söker dig som är nytänkande, ansvarstagande och välkomnande. Jämlikhet och mångfald är viktigt för oss och vi behöver olika kompetenser i våra verksamheter. Välkommen till oss!
Mer info
Område Sollentuna
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Socionom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Sollentuna Kommun
Hemsida https://sollentuna.varbi.com
Sista ansökningsdag 3 juli 2022 (4 dagar kvar)