Avtals- och verksamhetscontroller

Avtals- och verksamhetscontroller

Sollentuna är en växande kommun med siktet inställt på att bli Sveriges mest attraktiva kommun. Inom socialkontorets strävar vi efter att vara ett socialkontor i framkant.

Sollentuna kommun blev årets kvalitetskommun 2019, vilket vi är väldigt stolta över. Sveriges kommuner och regioner har motiverat utmärkelsen med att vi har tydliga mål som genomsyrar organisationen vilket ger kraft att ge god service till rimlig kostnad.

Socialkontoret arbetar med att ge hjälp och stöd till medborgarna utifrån socialtjänstlagen. Uppdraget är att arbeta generellt förebyggande, på indikerad nivå riktad mot enskild, utredning och insatser enligt myndighetsbeslut. Kontoret är organiserat i en avdelning för barn och unga, en avdelning för vuxna och en avdelning för stöd och utveckling. Staben består av socialchef och ekonomicontroller. Inom kontoret är ca 250 personer anställda.

Arbetsuppgifter
Tjänsten är ny och viss del av uppdraget kommer att bestå av utvecklingsarbete. Avtals- och verksamhetscontrollern kommer ha ett nära samarbete med ekonomicontroller och kvalitétsutvecklare på socialkontoret samt med avtalscontroller, upphandlare och kvalitétsstrateger på den centrala ekonomiavdelningen på kommunledningskontoret.

Tjänsten som avtals- och verksamhetskontroller kommer vara placerad inom staben och vara del av socialkontorets ledningsgrupp.

Avtalscontroller

Som avtalscontroller ska du ha en samlad bild av och ge stöd mot den organisation som arbetar med placeringar och upphandlingar inom individ- och familjeomsorg. Du deltar vid upphandling av ramavtal och vid direktupphandling samt utvecklar redskap för uppföljning av avtal. Socialkontoret är i dag med i STIC, Stockholms inköpscentral.

I arbetsuppgifterna ingår att förhandla pris, följa kvalitet, resultat och leverans från leverantörer som anlitas av socialkontoret.

Verksamhetscontroller

Som verksamhetscontroller ska du utifrån kommunens styrmodell och gällande lagstiftning följa kvalitet och resultat inom kontoret samt stödja nämnd och socialchefens uppdrag.

Du kommer att vara drivande och delaktig i att utveckla vårt arbete inom mål och resultatstyrning, samt vara drivande i planering och uppföljning av verksamhetens resultat och kvalitet. Du kommer att arbeta med internkontroll, verksamhetsplan, verksamhetsberättelse, månadsrapport och delårsrapport. Du kommer även vara behjälplig med att sammanställa statistiskt material och skriva tjänsteutlåtande inför beslut i nämnden.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har längre erfarenhet av ledning och styrning, gärna inom socialkontorets område. Ett mervärde är att ha kunskap och erfarenhet av upphandlingslagstiftning. Erfarenhet av planering och uppföljning samt analys- och utredningsarbete är meriterande.

Du har även erfarenhet av arbete i olika administrativa system som exempelvis Stratsys, Power BI eller motsvarande verksamhetssystem. Du har en relevant akademisk utbildning. Kunskaper i statistik är meriterande.

För att passa i jobbet tror vi att du är en analytisk person, noggrann och med sinne för struktur och ordning. Du har en bra samarbetsförmåga, är kommunikativ och kan uttrycka dig väl i tal och skrift.

Du är även lösningsfokuserad, engagerad och har förmåga att självständigt driva ditt arbete. Arbetet kräver en god förståelse och insikt i det verksamhetsnära arbetet som utförs på ett socialkontor och inom annan kommunal verksamhet.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder
En spännande och dynamisk arbetsplats där du är med och arbetar för kommuninnevånarnas bästa. Som anställd i Sollentuna kommun tar du del av våra anställningsförmåner Länk till förmåner

Välkommen med din ansökan!
Med engagemang växer vi tillsammans - vi skapar värde och gör Sollentuna lite bättre varje dag. Vi vill ge dig möjligheten att kunna påverka, utvecklas, växa i din yrkesroll och trivas med kollegor. Vi söker dig som är nytänkande, ansvarstagande och välkomnande. Jämlikhet och mångfald är viktigt för oss och vi behöver olika kompetenser i våra verksamheter. Välkommen till oss!
Mer info
Område Sollentuna
Yrkesroll Offentlig Förvaltning, Kommunal administration & Ledning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Sollentuna Kommun
Hemsida https://sollentuna.varbi.com
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)