Avdelningschef för administrativa avdelningen, Vård- och omsorgskontoret

Avdelningschef för administrativa avdelningen, Vård- och omsorgskontoret

Vård- och omsorgskontoret ansvarar för äldreomsorgen och omsorgen om personer med funktionsnedsättning i Sollentuna kommun. Kontoret är en beställarorganisation med ca 70 medarbetare och administrativa avdelningen är en av fem avdelningar på kontoret. Vi går till jobbet varje dag för att göra skillnad för Sollentunaborna!

Sollentuna kommun är årets kvalitetskommun 2019, vilket vi är väldigt stolta över. Sveriges kommuner och regioner har motiverat utmärkelsen med att vi har tydliga mål som genomsyrar organisationen vilket ger kraft att ge god service till rimlig kostnad.

Arbetsuppgifter
Som chef för administrativa avdelningen ansvarar du för stödfunktioner så som verksamhetsplanering och kvalitet, verksamhetsnära systemstöd och digitalisering, nämndprocessen och registratur, utredarstöd samt annat administrativt stöd. Avdelningen består av tolv medarbetare. Du ingår i vård- och omsorgskontorets ledningsgrupp, som på vård- och omsorgsnämndens uppdrag och med kommuninvånarnas bästa i fokus leder arbetet tillsammans med medarbetarna mot uppsatta mål. Du har en viktig roll i kontorets verksamhetsplanering, beredning av ärenden inför politisk behandling samt samordning av kontorsgemensamma frågor.

Du har en viktig roll i kontorets pågående utvecklingsarbete. I ett nära samarbete med förvaltningschef arbetar du enligt vård- och omsorgskontorets framtagna utvecklingsplan och driver kontorsövergripande frågor.

Vi har fokus på att möjliggöra ett hållbart medarbetarskap och ta tillvara medarbetares kompetens och förmåga. I det ingår att skapa former och struktur för att leda arbetet framåt, ofta i samspel med många andra intressenter.

Arbetet innebär många kontakter och förutsätter ett nära samarbete med andra avdelningar på förvaltningen och i kommunen i övrigt.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning och som har chefserfarenhet. Du har erfarenhet av och tycker om att driva förändringsarbete. Du är väl förtrogen med arbetsgång och förutsättningar i en politiskt styrd organisation och du är intresserad av, och har gärna erfarenhet av, att arbeta med vård- och omsorgsfrågor på en strategisk nivå.

Ditt ledarskap är tillitsbaserat och du bidrar till att skapa engagemang och delaktighet för att ge dina medarbetare bra förutsättningar för att uppnå goda resultat. Som person är du trygg och har en god självinsikt. Tjänsten kräver att du är flexibel och har lätt att anpassa dig till förändrade omständigheter. Ditt arbetssätt är strukturerat och du planerar, organiserar och prioriterar på ett effektivt och självständigt sätt. Tjänsten ställer krav på att du är strategisk och tänker på frågor i ett brett perspektiv.

Vi erbjuder
Som avdelningschef på vård- och omsorgskontoret har du en viktig roll när Sollentuna kommun utvecklas mot visionen Sveriges mest attraktiva kommun. Tillsammans med kompetenta kollegor och medarbetare gör du skillnad för Sollentunaborna. Arbetet ger dig stora möjligheter att utvecklas inom yrkesområdet och stort eget ansvar. Inom avdelningen och kontoret råder en positiv stämning med gott samarbete mellan arbetskamraterna.

Anställning

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, provanställning kan bli aktuell. Vi tillämpar individuell lönesättning. Tillträde enligt överenskommelse.

Vi gör urval löpande.

Förfrågan om annonseringstjänster undanbedes vänligen men bestämt.

Välkommen med din ansökan!
Med engagemang växer vi tillsammans - vi skapar värde och gör Sollentuna lite bättre varje dag. Vi vill ge dig möjligheten att kunna påverka, utvecklas, växa i din yrkesroll och trivas med kollegor. Vi söker dig som är nytänkande, ansvarstagande och välkomnande. Jämlikhet och mångfald är viktigt för oss och vi behöver olika kompetenser i våra verksamheter. Välkommen till oss!
Mer info
Område Sollentuna
Yrkesroll Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.sollentuna.se
Sista ansökningsdag 29 dec 2019 (17 dagar kvar)