LSS-handläggare för barn till Vård- och omsorgskontoret

LSS-handläggare för barn till Vård- och omsorgskontoret

Vård- och omsorgskontoret består av fem avdelningar och här arbetar ett 60-tal medarbetare med biståndshandläggning SOL, handläggning LSS, uppföljning och avtal samt administration.

Kvalitet, mångfald och valfrihet är viktiga begrepp för vård- och omsorgsnämnden i Sollentuna, som sedan många år tillbaka arbetar med konkurrensutsättning och valfrihet inom äldreomsorg och LSS-verksamheter.

I Sollentuna kommun arbetar vi för att skapa Sveriges mest attraktiva kommun.

Avdelning funktionshinder söker nu en LSS-handläggare för barn för ett föräldraledighetsvikariat. Inom avdelningen finns 10 handläggare, två samordnare, två platssamordnare, två bostadsanpassningshandläggare och en avdelningschef.

Arbetsbeskrivning
Som handläggare kommer du bland annat arbeta med att:
  • Handlägga, utreda, följa upp och ompröva beslut enligt LSS och till viss del SOL.
  • Handlägga ansökningar om riksfärdtjänst.
  • Hantera överklagningar av beslut, skriva yttranden delta i muntliga förhandlingar mm.
  • Ansvara för att brukaren väljer utförare inom LOV för insatserna ledsagarservice och avlösarservice inom LSS och för hemtjänst, boendestöd, avlösning och ledsagning inom SOL.
  • Verkställande av boende för barn och vuxna, korttidsvistelse, korttidstillsyn och daglig verksamhet sköts av våra platssamordnare som även sköter alla direktupphandlingar av platser utanför LOV.
  • Vara behjälplig i framtagande av statistik.
  • Delta i samverkansgrupper med andra förvaltningar, myndigheter och kommuner.
  • Delta i utveckling både på avdelningen men även på hela Vård- och omsorgskontoret.
Kvalifikationer
Du har erfarenhet av att arbeta inom funktionshinderområdet. Det är meriterande om du har erfarenhet av myndighetsutövning inom LSS. Du har stor vana vid att arbeta med datorn som arbetsredskap och det är meriterande om du har arbetat i Pulsen Combine.

Vi söker dig som är socionom eller har en likvärdig utbildning.

Du är trygg i dig själv, engagerad och bra på att samarbeta. Du är självgående samt planerar och organiserar arbetet på ett effektivt sätt. Du är utvecklingsorienterad och har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

Vi erbjuder

Länk till förmåner

Med engagemang växer vi tillsammans - vi skapar värde och gör Sollentuna lite bättre varje dag. Vi vill ge dig möjligheten att kunna påverka, utvecklas, växa i din yrkesroll och trivas med kollegor. Vi söker dig som är nytänkande, ansvarstagande och välkomnande. Jämlikhet och mångfald är viktigt för oss och vi behöver olika kompetenser i våra verksamheter. Välkommen till oss!
Mer info
Område Sollentuna
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Vård & Omsorg, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://www.sollentuna.se
Sista ansökningsdag 24 okt 2019 (7 dagar kvar)