Specialpedagog till ny stöd/behandlingsverksamhet för yngre skolbarn

Specialpedagog till ny stöd/behandlingsverksamhet för yngre skolbarn

Beskrivning av verksamheten
Verksamheten kommer att erbjuda stöd och behandling till yngre skolbarn på eftermiddagen efter skoltid. Stödet är riktat direkt till barnet, det är konkret och innehåller stöd avseende skolarbete, fritidssysselsättningar samt socialt och psykologiskt stöd utifrån varje barns individuella behov. Verksamheten erbjuder också en lugn och trygg plats för barnen med utrymme för positiv samvaro, stimulans och roliga aktiviteter.

Verksamheten är ett komplement till barnets ordinarie sammanhang och bygger på att barnet finns kvar i sin vardagliga miljö och utifrån behov vistas i verksamheten tillsammans med andra barn.

Tidigt stöd, kontinuitet, helhetssyn, flexibilitet och samordning är viktiga riktmärken för innehållet i verksamheten. I verksamheten arbetar olika yrkesgrupper tillsammans som ett team för att uppnå en helhetssyn på barnets behov.

En mindre del av uppdraget kan riktas till elever med problematisk skolfrånvaro, där verksamheten kan fungera som en inslussning tillbaka till ordinarie undervisning.

Verksamheten beräknas starta under hösten 2019. Som en i teamet får du vara med i ett uppbyggnadsskede av verksamheten med möjlighet att bidra till att forma och utveckla verksamheten.

Vi erbjuder
Vi erbjuder en stabil organisation och ledning, en trevlig arbetsplats med engagerade och kompetenta medarbetare samt ett väl fungerade samarbete mellan olika delar inom verksamheten. Vi arbetar ständigt för att tillsammans förbättra och utveckla vårt arbete för att tillmötesgå de behov som de barn och familjer vi möter har. Som medarbetare har du möjlighet till semestersdagsväxling samt friskvårdsbidrag.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad specialpedagog, erfaren och trygg i din yrkesroll samt med gedigen erfarenhet av arbete med barn och unga. Vidareutbildning, kunskaper och erfarenhet av barn med funktionsvariationer, NPF och Skolfam samt arbete med barn med psykosociala svårigheter är meriterande.

Du behöver ha förmåga att arbeta strukturerat men också kunna vara flexibel utifrån varje barns behov. Tålamod, empati och lösningsfokus är viktigt i det dagliga arbetet. Att kunna arbeta självständigt men också ha en god förmåga att bygga relationer, skapa samarbete och bilda nätverk är andra viktiga kompetenser. Barnkonventionen är en utgångspunkt som genomsyrar verksamheten och innebär delaktighet och inflytande för barnen. Ett stort intresse för barn, barns utveckling och barns omständigheter är en given förutsättning. Du ska kunna uttrycka dig väl både i tal och skrift. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Som specialpedagog i teamet har du främst fokus på barnets skolgång, vilket innebär pedagogiska kartläggningar, analyser och planering av barnets behov för att få en fungerande skolgång och nå målen i skolan. Arbetet innebär direkt stöd och hjälp till barnen i verksamheten samt nära samarbete med barnets skola samt barnets föräldrar. I samarbete med övrig personal planerar och genomför du aktiviteter med barnen i och utanför huset.

Tjänsten innebär schemalagd arbetstid måndag till fredag. Tjänsten är på heltid och tillsvidareanställning. Provanställning i 6 månader kan bli aktuellt. Tillträde enligt överenskommelse. Intervjuer kommer att ske löpande.

Välkommen med din ansökan!

Vi har tagit ställning till vilka kanaler vi använder för annonsering och undanber oss därför erbjudanden från rekryteringsföretag.

Viveca Axelsson, projektledare och chef Enheten för barnstöd
Mer info
Kontaktperson Viveca Axelsson, projektledare och chef Enheten...
Telefon 08-579 210 48
Område Sollentuna
Yrkesroll Övrigt
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.sollentuna.se
Sista ansökningsdag 3 maj 2019 (11 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Sollentuna är en kommun som växer och utvecklas. Vi blir cirka 1000 personer fler varje år och är nu över 72 000 invånare. Sollentuna kommun har cirka 2 700 kompetenta och engagerade medarbetare. Vi strävar alltid efter att ge våra invånare och företagare bästa möjliga service. Jämlikhet och mångfald är viktigt för oss och vi behöver olika kompetenser i våra verksamheter. Vi erbjuder intressanta och omväxlande jobb som ger dig stora möjligheter att utvecklas. Välkommen till oss!