Samhällsplaneringschef

Samhällsplaneringschef

Samhällsbyggnadsavdelningen förvaltar och utvecklar attraktiva livsmiljöer i Sollentuna, en dynamisk plats mitt i regionen där klassiska villaområden, stadsdelscentrum, ett växande näringsliv och bostadsområden från rekordåren möter naturreservat och sjöar.

Samhällsbyggnadsavdelningen består av drygt hundra kollegor som jobbar med samhällsplanering, miljö- och klimatarbete, bygglov och tillsyn, byggprojekt på allmän plats samt drift och förvaltning av såväl grönska som gator i kommunen. Avdelningen tillhör kommunledningskontoret och rapporterar till kommunstyrelsen och fyra nämnder.

Till vår nya enhet för planering och exploatering söker vi en samhällsplaneringschef med passion för stadsbyggnad och ledarskap.

Några av de stadsutvecklingsområden som vi arbetar med är Tureberg med Färgskrapan och stadsparken Malmparken samt Mässområdet, Väsjön nära stad och natur, Häggvik där förbifart Stockholm kommer upp och Helenelund dit tvärbanan dras.

Arbetsuppgifter
Som samhällsplaneringschef ansvarar du för den planerande fasen av samhällsbyggnadsprocessen. På uppdrag av kommunstyrelsen, samhällsbyggnadsnämnden och klimatnämnden arbetar enheten med:
  • Strategiska planeringsfrågor inom samhällsbyggnad
  • Hållbarhetsfrågor med fokus på klimat och miljö
  • Exploatering, markförvaltning och strategiska fastighetsfrågor
  • Fysisk planering, översikts- och detaljplanering och arkitekturfrågor
För att lyckas med det kommer du som samhällsplaneringschef att behöva:
  • Bygga laget inom enheten och samhällsbyggnadsavdelningen.
  • Stärka det förtroendefulla samarbetet med näringslivet.
  • Skapa förutsättningar för en digital samhällsbyggnadsprocess.
  • Ställa om styrningen av kommunens stadsutvecklingsområden från klassiska stuprör till projekt- och processtyrning.
  • Säkerställa livscykelperspektiv med extra fokus på att framtida driftkostnader blir tydligt i tidig planering.
  • Möjliggöra fördubblat bostadsbyggande.
Enheten består av ungefär 40 medarbetare och till din hjälp har du gruppchefer med specialistkompetenser. Du rapporterar till samhällsbyggnadschef och ingår i avdelningens ledningsgrupp där du arbetar aktivt med att utveckla den nya samhällsbyggnadsavdelningen tillsammans med övriga enhetschefer.

En annan viktig del av tjänsten är att rekrytera och bemanna samt arbeta för att fortsätta vara en attraktiv och utvecklande arbetsplats för välutbildade och engagerade kollegor, såväl nyutexaminerade som erfarna.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är civilingenjör inom samhällsbyggnad/lantmäteri, arkitekt eller har annan akademisk examen som bedöms likvärdig. Du behöver gedigen erfarenhet av arbete inom samhällsbyggnadsprocessen liksom erfarenhet av att ha arbetat i gränslandet mellan näringsliv och offentlig verksamhet. Tjänsten kräver god förmåga att analysera komplexa situationer och kunna förklara dessa på ett pedagogiskt sätt. Liksom kunskap relevant lagstiftning, förhandling samt svenska i tal och skrift. Det är önskvärt att du har erfarenhet av en chefsposition.

I rollen som samhällsplaneringschef läggs stor vikt vid dina personliga egenskaper. Eftersom tjänsten innebär samarbete med många olika grupperingar behöver du ha god samarbetsförmåga och tydlig i din kommunikation. Du tänker strategiskt, har ett gott och utvecklande ledarskap samt är ekonomiskt medveten.

Vi erbjuder
För oss är det viktigt att våra medarbetare har ett hållbart arbetsliv och kan kombinera ett professionellt arbete med familj och fritid. Vi arbetar också för att alla medarbetare får utvecklas i sin roll och att kompetenser tas till vara. Vi tillämpar flextid, erbjuder kompetensutveckling, friskvårdsbidrag och semesterväxling.

Övrigt
Tjänsten är en tillsvidareanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Intervjuerna kommer att ske fortlöpande under rekryteringsprocessen.

Vi har tagit ställning till de kanaler vi vill marknadsföra denna platsannons i och undanber oss kontakt om det.

Välkommen med din ansökan!

Amanda Horwitz , Samhällsbyggnadschef
Mer info
Kontaktperson Amanda Horwitz , Samhällsbyggnadschef
Telefon 08-579 210 39
Område Sollentuna
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Teknik & Ingenjör, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.sollentuna.se
Sista ansökningsdag 30 aug 2019 (9 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Sollentuna är en kommun som växer och utvecklas. Vi blir cirka 1000 personer fler varje år och är nu över 72 000 invånare. Sollentuna kommun har cirka 2 700 kompetenta och engagerade medarbetare. Vi strävar alltid efter att ge våra invånare och företagare bästa möjliga service. Jämlikhet och mångfald är viktigt för oss och vi behöver olika kompetenser i våra verksamheter. Vi erbjuder intressanta och omväxlande jobb som ger dig stora möjligheter att utvecklas. Välkommen till oss!