Specialpedagog till Runbacka skolor

Specialpedagog till Runbacka skolor

I Sollentuna jobbar vi tillsammans mot tydliga mål. Vi vill erbjuda Sveriges bästa skola och varje skola ska vara den bästa för varje elev. Vägen dit kallar vi för Skolresan och den börjar i förskolan. Följ med på resan!

Vi har en stark delningskultur när det gäller kunskap och erfarenhet. Vi tar tillvara och utvecklar din kompetens och ditt yrkeskunnande. Genom att lära av varandra skapar vi nytänkande och resurser som förbättrar och utvecklar verksamheten.

Som anställd i Sollentuna kommun får du friskvårdsbidrag, tillgång till gratis träning i kommunhusets träningslokal, möjlighet att ta del av utvecklingsprogram och studieresor samt pedagogisk lunch på skolan.

Runbacka skolor är en F-9 skola med tillhörande kommungemensam resursverksamhet belägen i Viby, Sollentuna. På skolan går det sammanlagt 580 elever. Skolan har de senaste fem åren utvecklat det pedagogiska arbetet med digital teknik, UDL och STL och tar idag kontinuerligt emot studiebesök från olika kommuner i Sverige samt från andra länder, som vill titta på skolans undervisning. Vi har höga förväntningar på våra elever som på olika sätt utmanas i sin kunskapsutveckling. Förutom digital kompetens, lägger vi stor vikt vid idrott och hälsa samt språklig utveckling och moderna språk.

Skolan är Olweuscertifierad vilket innebär ett strukturerat och kontinuerligt förebyggande mobbningsarbete i alla skolans verksamheter från förskoleklass till åk 9. På skolan har vi ett stort elevhälsoteam som inkluderar specialpedagoger, kurator, skolsköterska, skolpsykolog, hela ledningsgruppen samt ett samarbete med Sollentuna kommuns Skol- och familjeteam. Elevhälsoteamet arbetar strukturerat och systematiskt med fokus på att fånga upp elever med behov av extra anpassningar eller särskilt stöd. Genom att arbeta förebyggande lyckas vi bra med att ge alla elever möjlighet att utvecklas.

Vi söker nu en engagerad och framåt specialpedagog som vill komplettera vårt EHT-team. Våra möten har högt elevfokus och vi lägger stor del av vår tid på det förebyggande arbetet. Hos oss hamnar du i ett drivet gäng som effektivt använder oss av våra olika kompetenser. Vi arbetar efter grundtanken att varje elev ska lyckas och ha möjlighet att nå sin fulla potential.

Du arbetar med kartläggning, handledning och observationer av både enskilda elever och grupper. Du arbetar för utveckling av lärmiljöer och genomför pedagogiska utredningar, utformar anpassningar och åtgärdsprogram, alternativt stöttar pedagoger i delar av detta. Du verkar för att eleverna ska få en så god utveckling som möjligt, såväl kunskapsmässigt som socialt och arbetar aktivt för att påverka och stimulera eleverna för att stärka dem i deras arbete mot en ökad måluppfyllelse. Vidare behöver du vara digitalt kompetent och förstå hur IKT kan förbättra och utveckla den pedagogiska verksamheten. Du verkar för inkludering och för att skapa en god lärandemiljö för alla barn och elever

På skolan arbetar tre specialpedagoger och du kommer framförallt bedriva verksamhet mot lågstadiet.

Du har relevant högskoleutbildning och dokumenterad erfarenhet av pedagogiskt ledarskap och utvecklingsarbete i skolan. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Tjänsten är en heltids tillsvidaretjänst med start läsåret 2019/2020.

Lina Strachal, biträdande rektor
Mer info
Kontaktperson Lina Strachal, biträdande rektor
Telefon 086261202
Område Sollentuna
Yrkesroll Utbildning, Specialpedagog
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.sollentuna.se
Sista ansökningsdag 30 apr 2019 (7 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Sollentuna är en kommun som växer och utvecklas. Vi blir cirka 1000 personer fler varje år och är nu över 72 000 invånare. Sollentuna kommun har cirka 2 700 kompetenta och engagerade medarbetare. Vi strävar alltid efter att ge våra invånare och företagare bästa möjliga service. Jämlikhet och mångfald är viktigt för oss och vi behöver olika kompetenser i våra verksamheter. Vi erbjuder intressanta och omväxlande jobb som ger dig stora möjligheter att utvecklas. Välkommen till oss!