Gruppledare till Placeringsenheten

Gruppledare till Placeringsenheten

Placeringsenheten är en enhet med 10 medarbetare, en enhetschef och en gruppledare. Vi tillhör avdelningen barn och unga. Enheten ansvarar för familjehemsvård, utredning och stöd till familjehemmen, samt uppföljning av vården. Utöver detta ansvarar enheten även för rekrytering, utredning och stöd till kontaktfamiljer och kontaktpersoner.

Vi söker nu en gruppledare till Placeringsenheten. Som gruppledare kommer du att leda och fördela det dagliga arbetet, Du ska hålla i veckomöten och fungera som handläggarnas närmaste stöd i arbetet. Tillsammans med enhetschef förväntas du driva enhetens verksamhetsutveckling, metoder och värna om en god arbetsmiljö. I tjänsten ingår det att ansvara för introduktionen för nyanställda. För oss är det viktigt med ett gott samarbete med andra enheter på socialkontoret samt externa samarbetspartners.

Vi erbjuder
En trevlig arbetsplats med stort fokus på kvalitet och utvecklingsarbete. Vi är en erfaren och engagerad arbetsgrupp som trivs bra tillsammans och som tycker att vi har roliga arbetsuppgifter som är viktiga. Både ledning och organisation är stabil, och vi har ett gott arbetsklimat med en stor portion humor. Hos oss har du möjlighet att vara med och utforma och utveckla arbetet. Vi har stimulerande och varierande arbetsuppgifter och vi gör skillnad för de människor vi möter.

Självklart har vi extern handledning, och kommunen kan också erbjuda förmåner såsom till exempel semesterväxling och friskvårdsbidrag. Sollentuna kommun har BBIC-licens, arbetar med Nya Kälvesten, MI och Signs of Safety som förhållningssätt.

Vi söker
Dig som kan arbetsleda en utvecklingsinriktad arbetsgrupp. Du har goda kunskaper om den sociala barnavården och specifikt familjehemsvården. Du är en empatisk, flexibel, ansvarsfull och trygg person med god personlig mognad som har lätt att samarbeta med andra Du är mån om att skapa ett gott arbetsklimat, har tillit till dina medarbetare och kan förhålla dig till kraven i arbetet och personalens behov av stöd. Du är även mån om att förvalta, tillvarata och utveckla medarbetarnas kompetens och kunskaper.

Det är ett absolut krav att du har socionomexamen, med flerårig erfarenhet av arbetsledning inom familjehemsvård. Du behöver kunna uttrycka dig väl i tal och skrift, vara väl förtrogen med aktuell lagstiftning och har arbetat enligt SoL och LVU. Du ska ha erfarenhet av att arbeta enligt BBIC, Signs of safety och MI. Kälvestens utbildad är meriterande.

Stor vikt kommer att läggas vid sökandes personliga egenskaper.

Körkort ett önskemål.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Vi tillämpar individuell lönesättning. Intervjuer kommer att ske löpande.

Välkommen med din ansökan!
Ann Lindefors, Enhetschef Placeringsenheten
Mer info
Kontaktperson Ann Lindefors, Enhetschef Placeringsenheten
Telefon 08-5792 2668
Område Sollentuna
Yrkesroll Organisation & ledning, Hälsa & Sjukvård, Offentlig Förvaltning, Socionom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.sollentuna.se
Sista ansökningsdag 5 maj 2019 (16 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Sollentuna är en kommun som växer och utvecklas. Vi blir cirka 1000 personer fler varje år och är nu över 72 000 invånare. Sollentuna kommun har cirka 2 700 kompetenta och engagerade medarbetare. Vi strävar alltid efter att ge våra invånare och företagare bästa möjliga service. Jämlikhet och mångfald är viktigt för oss och vi behöver olika kompetenser i våra verksamheter. Vi erbjuder intressanta och omväxlande jobb som ger dig stora möjligheter att utvecklas. Välkommen till oss!