Enhetschef till Jourhems- och Familjepoolen

Enhetschef till Jourhems- och Familjepoolen

Vi söker dig som vill ha det roliga arbetet som enhetschef i vår fantastiska verksamhet.

Jourhemspoolen Nordväst är en kommungemensam verksamhet mellan Ekerö, Järfälla, Sigtuna, Solna, Sollentuna, Sundbyberg, Upplands-Bro och Upplands Väsby. Jourhemspoolens uppdrag är att rekrytera jourhem, förmedla platser, matcha barn gentemot jourfamilj samt ge stöd och utbildning till jourfamiljerna och samverka med socialsekreterarna i aktuella placeringar. Tre jourhemskonsulenter arbetar inom verksamheten med kontrakterade jourhem.

Familjepoolen Nordväst är en kommungemensam verksamhet för Sigtuna, Sollentuna, Solna, Sundbyberg, Ekerö och Upplands Väsby. Familjepoolens uppdrag är att rekrytera familjehem och kontaktfamilj utifrån kommunernas behov. Verksamheten tillhandahåller även grundutbildning för nya familjehem och viss fortbildning. Fyra familjehemskonsulenter arbetar inom verksamheten.

Socialkontoret i Sollentuna är huvudman för verksamheterna. Inom verksamheten arbetar två assistenter som är direkt underställda enhetschefen.

Som enhetschef ska du arbeta nära medarbetarna, leda och ge stöd i det dagliga arbetet. Stå för struktur och följa det uppdrag poolerna arbetar efter. Delta vid uppföljning av jourhemmens uppdrag, arbeta med familjepoolens rekryteringsarbete. Leda veckovisa gruppmöten. Tillsammans med medarbetarna driva utvecklingsfrågor. Ansvara för en fortsatt god samverkan med våra kommuner. Enhetschef har tillsammans med jourhemskonsulenterna beredskap per telefon för jourhemmen. Detta är schemalagt utanför ordinarie arbetstid.

Enhetschefen har personal, budget och arbetsmiljöansvar, och rapporterar till avdelningschef. Enhetschefen är del i avdelningens ledningsgrupp.

Vi söker dig som är socionom med erfarenhet av jourhems- och familjehemsarbete och erfarenhet att ha arbetat som enhetschef. Utbildning i nya Kälvesten är meriterande.

Som person ska du vara trygg och självständig. Du ska ha ett empatiskt och lyssnande sätt, men även kunna ställa krav och vara stödjande. Du ska vara bra på att arbeta med kvalitetsutveckling och med uppsatta mål. Stor vikt tas för personlig lämplighet.

Vi erbjuder en arbetsplats med väldigt erfarna och professionella medarbetare, mycket humor och ett stort engagemang.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid.

Intervjuer kommer att ske löpande.

Välkommen med din ansökan!

Avdelningschef Lena Moseley
Mer info
Kontaktperson Avdelningschef Lena Moseley
Telefon 08-579 212 52
Område Sollentuna
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.sollentuna.se
Sista ansökningsdag 28 apr 2019 (5 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Sollentuna är en kommun som växer och utvecklas. Vi blir cirka 1000 personer fler varje år och är nu över 72 000 invånare. Sollentuna kommun har cirka 2 700 kompetenta och engagerade medarbetare. Vi strävar alltid efter att ge våra invånare och företagare bästa möjliga service. Jämlikhet och mångfald är viktigt för oss och vi behöver olika kompetenser i våra verksamheter. Vi erbjuder intressanta och omväxlande jobb som ger dig stora möjligheter att utvecklas. Välkommen till oss!