Socialsekreterare med fältinriktning/Fältassistent

Socialsekreterare med fältinriktning/Fältassistent

Förebyggande enheten, Socialkontoret Sollentuna
Socialkontoret i Sollentuna har sedan 2009 arbetat med fältförlagt socialt arbete genom Fälttteam som består av två socialsekreterare med fältinriktning. Arbetet sker på individ-, grupp -och strukturell nivå. Målsättningen är att i god tid förebygga och fånga upp sociala problem hos ungdomar. Fältteamet har byggt upp en välfungerande samverkan exempelvis med kultur och fritidskontorets mobila fritidsledare, polisen, skolor och socialkontorets olika verksamheter. Genom att vara ute i skolor, på fritidsgårdar och genom uppsökande arbetete på kvälls- och nattetid träffar Fältteamet både ungdomar och deras föräldrar i olika konstellationer. Ett strukturerat arbete görs tillsammans med preventionssamordnaren och annan personal från den egna enheten, med personal från Mini Maria och med polisen, bland annat kring föräldramöten på skolorna.

Arbetet tillhör Förebyggande enheten inom socialkontorets avdelning barn och unga. Till enheten hör förutom två fälttjänster också en preventionssamordnare, en relationsvåldssamordnare, två processledare - den ena riktad mot föreskolebarn och den andra mot grundskoleelever och gymnasieskolor, två handläggare av alkohol- och tobakstillståndsärenden samt en samordnare för arbete mot hedersrelaterat våld och förtryck.

Kvalifikationer
Är du intresserad av att ingå i vårt Fältteam och arbeta förebyggande med ungdomar och deras föräldrar? Vi söker dig som har socionomexamen, är strukturerad i ditt arbetssätt, har gott omdöme och är intressarad av metodutveckling.

Några års yrkeserfarenhet av fältarbete eller handläggning av ärenden på ett socialkontor är ytterligare en merit. Körkort erfordras.

Vi söker dig som tycker det är spännande att vara med och fortsätta utveckla verksamheten. Vi ser gärna att du är flexibel och tycker det är viktigt att samverka med andra yrkesgrupper. Därför behöver du vara bra på etablera relationer, både med ungdomar och med samverkanspartners. Det krävs också att du ska kunna arbeta självständigt.

Vi erbjuder
  • En centralt belägen arbetsplats i en kommun som strävar efter att bli Sveriges attraktivaste kommun
  • En stor möjlighet att utveckla arbetet tillsammans med enhetschefen och närmaste kollegor
  • Möjlighet att växla semesterersättning till extra semesterdagar
  • Friskvårdsbidrag
  • Lunchkortet Ticket Rikskuponger (subventionerad lunch)
  • Flextidsavtal
Varaktighet
Tillsvidare 100%, kvälls- och helgtjänstgöring ingår. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Välkommen med din ansökan!

Urval och intervjuer görs löpande under ansökningstiden.

Annukka Leisti, Enhetschef
Mer info
Kontaktperson Annukka Leisti, Enhetschef
Telefon 08-579 213 26
Område Sollentuna
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Offentlig Förvaltning, Socionom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.sollentuna.se
Sista ansökningsdag 25 aug 2019 (7 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Sollentuna är en kommun som växer och utvecklas. Vi blir cirka 1000 personer fler varje år och är nu över 72 000 invånare. Sollentuna kommun har cirka 2 700 kompetenta och engagerade medarbetare. Vi strävar alltid efter att ge våra invånare och företagare bästa möjliga service. Jämlikhet och mångfald är viktigt för oss och vi behöver olika kompetenser i våra verksamheter. Vi erbjuder intressanta och omväxlande jobb som ger dig stora möjligheter att utvecklas. Välkommen till oss!