2 Slöjdlärare åk 7-9, 1 trä- och metall och 1 textilslöjd

2 Slöjdlärare åk 7-9, 1 trä- och metall och 1 textilslöjd

Lärare i slöjd åk 7-9, 1 trä- och metallslöjd och 1 textilslöjd
I Sollentuna kommun jobbar vi mot ett gemensamt och tydligt mål - Sveriges bästa skola.

Vi utvecklar våra undervisningsmetoder och vi delar med oss av vår kunskap.

Sollentuna kommun är en av landets bästa skolkommuner. Våra elever når mycket goda resultat och vi arbetar målmedvetet med att utveckla skolan. Vi har en utbildningsstrategi som säger att alla elever ska ha godkänt i alla ämnen, att Sollentuna ska ha landets högsta meritvärden och att alla elever ska känna sig trygga i skolan. Vägen dit, till Sveriges bästa skola, kallar vi för Skolresan.

Edsbergsskolan är en grundskola för elever i åk 7-9. Vi har även elever som tillhör grundsärskolan. Vi har ca 450 elever och ca 70 medarbetare fördelade på fyra arbetslag. Skolan har spetsutbildning i matematik, profilklasser/inriktningsklasser i engelska, idrott, NO/Ma och musik samt en förberedelseklass. Skolan ligger "mitt i byn" i Edsberg med goda kommunikationer, men ändå nära till kultur, natur och sportfält. Vi har stora och ljusa slöjdsalar med nya symaskiner i textilslöjdsalen och smedja i träslöjdssalen.

Vi är stolta över våra elevers fina resultat och den goda stämning som råder på skolan.

Kompetenskrav

Du bör vara behörig slöjdlärare med lärarlegitimation för att kunna anställas på en tillsvidareanställning.

Vi söker dig söker dig som är erfaren, utbildad och legitimerad lärare i antingen textil eller trä- och metallslöjd. I tjänsterna ingår även mentorsskap i en klass som delar med en kollega. Du är väl förtrogen med skolan som organisation och är väl bekant med uppdrag och styrdokument. Vi tror att du är en kompetent och engagerad lärare med stor förmåga att möta varje elev på bästa sätt. I klassrummet är du en trygg vuxen och din undervisning är kreativ och stimulerande, samtidigt som den vilar på forskning och beprövade metoder. Du har även goda kunskaper i svenska språket både i tal- och skrift. Du är kunnig i att dokumentera elevernas utveckling och bedömer formativt. Du ser till hela processen och är bekväm med att ha pedagogiska planeringar och arbetsbeskrivningar som är tillgänliga för eleverna fysiskt såväl som digitalt.

Du har kunskap kring att stimulera eleverna till olika materialval och använder hela den bredd som finns inom slöjdämnet. Du lägger gärna upp arbetsområden kopplade till återvunnet material och tycker att det är självklart att hushålla med resurser. Du inser vikten av att hålla ordning både kring den psykosociala arbetsmiljön och gällande materail och resurser samt arbetsmiljön och tydligheten kring maskinerna som används.

Din styrka är din förmåga att skapa trygga relationer med eleverna som gör att de känner förtroende för dig.

Inspireras du av att jobba ihop med kollegor i ämnesövergripande undervisning och ser fördelar med det kollegiala samarbetet så är Edsbergsskolan en plats där du kommer att ha möjlighet att utvecklas vidare i din yrkesroll. I Sollentuna kommun arbetar lärare och elever med Googles plattform, som bland annat består av Google Drive vilket möjliggör ett organiserat digitalt lärande mellan elever och kollegor. Alla lärare och elever har tillgång till en egen dator. Sollentuna satsar mycket på kollegiala samtal och arbetar strukturerat och systematiskt med detta inte bara inom skolorna utan också på nätverksträffar för ämneslärare i slöjdämnet, Lokala Utvecklings Centrum, som anordnas vid 5 tillfällen per läsår. Vi kommunicerar arbetsområden och bedömning till eleverna via Infomentor.

Skolan har två mycket välutrustad och fin salar för slöjd i ett separat hus. Trä- och metallslöjd med smedja där det finns stora möjligheter att variera sin undervisning. Vi har just utökat antalet nya symaskiner och nu är alla nya.

Du ansvarar för slöjdsalen tillsammans med slöjdläraren som undervisar eleverna i grundsärskolan.

Anställningsomfattning:

Heltid 100%

Anställningsform:

Tillsvidareanställning alt Vistidsanställning fr.o.m. 2019-08-12

Betyg och intyg uppvisas vid eventuell intervju.

Vi rekryterar fortlöpande och ser fram emot din ansökan snarast, dock senast 2/5 2019.

All form av rekryteringshjälp undanbedes..

För frågor om tjänsten kontakta Rektor Johanna Bergström 073 - 915 23 14.

Med vänlig hälsning

Johanna Bergström

Rektor
Edsbergsskolan
Sollentuna kommun
Tfn direkt: 073-915 23 14
Mailadress:
sed803@edu.sollentuna.se
Adress:
Edsbergs Torg 5
19252 Sollentuna
edsbergsskolan@edu.sollentuna.se

www.sollentuna.se

Johanna Bergström, Rektor
Mer info
Kontaktperson Johanna Bergström, Rektor
Telefon 0739152314
Område Sollentuna
Yrkesroll Utbildning, Lärare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.sollentuna.se
Sista ansökningsdag 2 maj 2019 (12 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Sollentuna är en kommun som växer och utvecklas. Vi blir cirka 1000 personer fler varje år och är nu över 72 000 invånare. Sollentuna kommun har cirka 2 700 kompetenta och engagerade medarbetare. Vi strävar alltid efter att ge våra invånare och företagare bästa möjliga service. Jämlikhet och mångfald är viktigt för oss och vi behöver olika kompetenser i våra verksamheter. Vi erbjuder intressanta och omväxlande jobb som ger dig stora möjligheter att utvecklas. Välkommen till oss!