Två livsmedelsinspektörer

Två livsmedelsinspektörer

Avdelningen för miljö-och hälsoskydd ska verka för ett gott hälsoskydd och en bra miljö för Sollentunas invånare och ansvarar för kommunens myndighetsutövning inom miljöbalken och livsmedelskontrollen mm. Avdelningen är en del av kommunledningskontoret. Vi är indelade i två team som leds av varsin teamledare.
  • Livshälsa gruppen som arbetar med hälsoskydd och livsmedel
  • Miljöskyddsgruppen som arbeta med miljötillsyn och miljöövervakning
En av våra livsmedelsinspektörer kommer att pensionera sig under hösten och en ska bli föräldraledig. Därför söker vi nu en tillsvidareanställd livsmedelsinspektör och ett föräldravikariat under minst 8 månader.

Hos oss får du ett omväxlande och roligt arbete där du får utvecklas och där din drivkraft och din kompetens tas till vara. Vi arbetar med LEAN baserat arbetssätt som innebära att alla medarbetare bidrar till ständiga förbättringar. Vi har kommit långt i våra digitala arbetssätt. Vi använder ärendehanteringssystemet Castor och vi har surfplattor som hjälp när vi gör inspektioner.

Kvalifikationer
  • Du ska ha en för tjänsterna relevant högskoleutbildning tex. miljö- och hälsoskyddsinspektör
  • Du ska ha goda kunskaper inom livsmedelslagstiftningen och myndighetsutövning
  • För tillsvidaretjänsten önskar vi att du ha några års erfarenhet som livsmedelsinspektör
  • För vikariatet är det meriterande om du har erfarenhet inom yrkesområdet.
  • Du ska ha körkort
Att arbeta som livsmedelsinspektör innebär många kontakter med människor. För att trivas med arbetet behöver du därför tycka om att möta många olika människor. Du ska ha lätt för att uttrycka dig i tal och skrift. Du kommer att ansvara för att självständigt utforma och fatta egna beslut på delegation. Du behöver känna dig bekväm i att använda digitala verktyg. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder
Som anställd i Sollentuna kommun har vi en mängd förmåner tex. friskvårdsbidrag, omvandla semesterdagstillägg till lediga dagar och växla lön till förstärkt tjänstepension mm. Läs mer om förmånerna på vår hemsida.

Det är lätt att ta sig till kommunhuset som ligger intill Sollentuna centrum och nära kommunikationer. Kommunhuset kommer under de närmaste åren att moderniseras. Därför kommer vi under en tid att ha våra lokaler i Häggvik, nära Häggviks pendeltågstation. I det nya kommunhuset kommer vi att arbeta aktivitetsbaserat.

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Pirjo Körsén, miljö- och hälsoskyddschef 08-579 22487 eller Camilla Österberg, teamledare för livshälsagruppen 08-579 23760. Facklig företrädare är Katarina Tittelbach, 08-579 214 75.

Tillträde efter sommaren eller efter överenskommelse.

Välkommen med din ansökan!

Pirjo Körsén, Miljö- & hälsoskyddschef
Mer info
Kontaktperson Pirjo Körsén, Miljö- & hälsoskyddschef
Telefon 08-579 224 87
Område Sollentuna
Yrkesroll Industri & Anläggning, Livsmedel
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd, Projekt- / Visstidsanställd, Vikariat
Hemsida http://www.sollentuna.se
Sista ansökningsdag 22 apr 2019 (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Sollentuna är en kommun som växer och utvecklas. Vi blir cirka 1000 personer fler varje år och är nu över 72 000 invånare. Sollentuna kommun har cirka 2 700 kompetenta och engagerade medarbetare. Vi strävar alltid efter att ge våra invånare och företagare bästa möjliga service. Jämlikhet och mångfald är viktigt för oss och vi behöver olika kompetenser i våra verksamheter. Vi erbjuder intressanta och omväxlande jobb som ger dig stora möjligheter att utvecklas. Välkommen till oss!