Socionom till stöd- och behandlingsverksamhet för skolbarn

Socionom till stöd- och behandlingsverksamhet för skolbarn

Beskrivning av SOLvillans verksamhet
SOLvillan erbjuder stöd och behandling till yngre skolbarn i åldern 6-11 år på eftermiddagen efter skoltid. Stödet är riktat direkt till barnet, det är konkret och innehåller stöd avseende skolarbete, fritidssysselsättningar samt psykosocialt stöd utifrån varje barns individuella behov. SOLvillan erbjuder också en lugn och trygg plats för barnen med utrymme för positiv samvaro, stimulans och roliga aktiviteter.

Verksamheten är ett komplement till barnets ordinarie sammanhang och bygger på att barnet finns kvar i sin vardagliga miljö och utifrån behov vistas i verksamheten efter skoltid tillsammans med andra barn. Tidigt stöd, kontinuitet, helhetssyn, flexibilitet och samordning är viktiga riktmärken för innehållet i verksamheten.

På SOLvillan arbetar tre olika yrkesgrupper, en specialpedagog, en socionom och en fritidspedagog tillsammans som ett team för att uppnå en helhetssyn på barnets behov. Verksamheten är organiserad under Socialkontoret och drivs i samarbete med Utbildningskontoret samt leds av en enhetschef som är socionom.

Verksamheten startades under hösten 2019 och är under uppbyggnad. Som en i teamet får du möjlighet att bidra till att forma och utveckla verksamheten.

Arbetsuppgifter
Som socionom i teamet har du främst fokus på barnets sociala och känslomässiga utveckling, vilket innebär att genomföra och säkerställa att barnet får den behandling och det stöd som utredningar och kartläggningar visar. Arbetet innebär direkt stöd och hjälp till barnen när de vistas i verksamheten samt nära samarbete med barnets föräldrar, nätverk och andra viktiga aktörer. I samarbete med övrig personal planerar och genomför du aktiviteter med barnen i och utanför huset.

En mindre del av tjänsten utgår från Utbildningskontoret. Det innebär att du arbetar på uppdrag av utbildningskontorets resursteam genom ett elevnära arbete i SOLvillans lokaler kring elever med problematisk skolfrånvaro. Arbetet kan innebära stödsamtal, kartläggning av elevers skolsituationer och behov, samt att ibland vara behjälplig i elevernas skolarbete på SOLvillan. Eleverna på Solvillan har behov av en välfungerande och samordnad skoldag varför det är av vikt att du har en god förmåga att samverka med elevernas skolor.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad socionom, erfaren och trygg i din yrkesroll samt med gedigen erfarenhet av arbete med barn och unga. Vidareutbildning, kunskaper och erfarenhet av barn med funktionsvariationer och NPF samt behandlingsarbete med barn med psykosociala svårigheter är meriterande.

Du behöver tycka om att arbeta direkt med barn i grupp, ha förmåga att arbeta strukturerat men också kunna vara flexibel utifrån varje barns behov. Tålamod, empati och lösningsfokus är viktigt i det dagliga arbetet. Att kunna arbeta självständigt men också ha en god förmåga att bygga relationer, skapa samarbete och bilda nätverk är andra viktiga kompetenser.

Barnkonventionen är en utgångspunkt som genomsyrar verksamheten och innebär delaktighet och inflytande för barnen. Ett stort intresse för barn, barns utveckling och barns omständigheter är en given förutsättning. Du ska kunna uttrycka dig väl både i tal och i skrift. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Körkort är önskvärt.

Om tjänsten
Tjänsten innebär schemalagd arbetstid måndag till fredag företrädesvis dagtid. Kvällstid kan förekomma vid enstaka tillfällen. Skollovsverksamhet förekommer regelbundet. Tjänsten är på heltid och tillsvidareanställning. Provanställning i 6 månader kan bli aktuellt. Tillträde i augusti 2021 eller enligt överenskommelse. Intervjuer kommer att ske löpande.

Vi erbjuder
Vi erbjuder en stabil organisation och ledning, en trevlig arbetsplats med engagerade och kompetenta medarbetare samt ett väl fungerade samarbete mellan olika delar inom verksamheten. Vi arbetar ständigt för att tillsammans förbättra och utveckla vårt arbete för att tillmötesgå de behov som de barn och familjer vi möter har. Som medarbetare har du möjlighet till semesterdagsväxling samt friskvårdsbidrag.

Välkommen med din ansökan!

Mer info
Område Sollentuna
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Socionom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Sollentuna Kommun
Hemsida https://sollentuna.varbi.com
Sista ansökningsdag 14 maj 2021 (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

http://www.sollentuna.se

Vi har tagit ställning till vilka kanaler vi använder för annonsering och undanber oss därför erbjudanden från rekryteringsföretag.

Med engagemang växer vi tillsammans - vi skapar värde och gör Sollentuna lite bättre varje dag. Vi vill ge dig möjligheten att kunna påverka, utvecklas, växa i din yrkesroll och trivas med kollegor. Vi söker dig som är nytänkande, ansvarstagande och välkomnande. Jämlikhet och mångfald är viktigt för oss och vi behöver olika kompetenser i våra verksamheter. Välkommen till oss!