Transportchef Beijer Byggmaterials Servicekontor, Sollentuna

Transportchef Beijer Byggmaterials Servicekontor, Sollentuna

Trivs du bra inom logistik och transport och vill driva arbetet med transporter för Beijer? Har du arbetat med fraktavtal, design av transportflöden samt analys och uppföljning av frakter? Har du lång erfarenhet inom transportbranschen? Då kanske detta är något för dig!

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvar

Som transportchef är du övergripande ansvarig för transporter inom hela Beijer. Ansvaret omfattar analys och design av transportflöden samt att sluta avtal med transportörer. Ditt främsta fokus är hemtagningsfrakt men i förlängningen kommer du även sluta avtal med transportörer som hanterar utfrakt, såväl kranbils- som budbilstransporter. Du arbetar med kvalitet och effektivitet för våra transporter och kommer följa upp transportkostnader för transporter inom hela Beijer. Ditt ansvar omfattar även att följa upp och driva förbättringar inom miljöområdet kopplat till transporter. Du kommer också vara delaktigt i arbetet med att skapa modeller för att beräkna bästa logistiklösning och optimala logistikflöden samt ha ett samordnande ansvar för import och tullfrågor med övriga länder inom STARK Group. Du säkerställer att rutiner, lagar och regler kopplat till transporter följs samt stödjer organisationen i transportrelaterade frågor.

Tjänsten är på heltid med placeringsort Servicekontoret i Häggvik, Sollentuna. Du rapporterar till Logistikdirektör och ingår i Logistiks ledningsgrupp.

Vi söker dig

Vi söker dig som har minst 10 års erfarenhet inom transportbranschen. Du behöver ha dokumenterad kunskap och förmåga att upphandla transporter och har med fördel ett stort kontaktnät inom transportbranschen. Du behöver ha erfarenhet från att ha arbetat i en större organisation eller kedja samt av att driva förändringsarbete. Som person har du god kommunikationsförmåga både på svenska och engelska, då du kommer ha många kontakter inom och utanför Beijer. Du är driftig och lösningsorienterad samt ansvarsfull. Du bör trivas med att arbeta i en snabbrörlig miljö med högt i tak där du kan bidra till en positiv atmosfär. Du är affärsorienterad i ditt beslutsfattande och verkar ständigt utifrån att Beijer ska vara en attraktiv arbetsgivare genom att agera efter våra värdeord schyssta, passionerade och stolta.

Vi erbjuder dig

På Beijers Servicekontor i Sollentuna, Stockholm samlas specialistkompetenser inom olika funktionsområden i en fartfylld och spännande miljö. Kunden är central och kulturen har högt i tak. Den gemensamma motivatorn är att vi brinner för vår byggbransch och är oerhört stolta att tillhöra den största helägda bygghandelskedjan i Sverige. Att vi bygger dom som bygger definierar allt vi gör. Som Servicekontor är vårt viktigaste uppdrag att säkerställa bästa möjliga service till kunder och medarbetare runt om i Sverige, både när det kommer till operativ support som utveckling av vårt erbjudande till kund och medarbetare. Här samlas och samarbetar därför avdelningar såsom Marknad, E-handel, IT, HR för att nämna några. Beijers Servicekontor håller till i nybyggda lokaler med fräscha, öppna kontorslandskap med ytor som välkomnar både samtal och reflektion.

Välkommen att skicka in din ansökan idag. Urval och intervjuer sker löpande. För frågor om tjänsten eller processen, kontakta Linda Jacobsen Kohl, HR Partner Beijer Byggmaterial på tfn 075-241 21 61.
Mer info
Område Sollentuna
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Transport & Logistik, Transport
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://starkgroup.dk/
Sista ansökningsdag 6 nov 2020 (11 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Om Beijer Byggmaterial Beijer Byggmaterial AB är Sveriges största helägda bygghandelskedja med 82 byggvaruhus över hela Sverige. Vi förser både byggproffs och hemmaproffs med byggmaterial, verktyg och tjänster av hög kvalitet. Beijer Byggmaterial omsätter nästan 7 miljarder SEK och har ca 2000 anställda. Beijer Byggmaterial ingår i STARK GROUP som är Nordeuropas ledande distributör av byggmaterial med verksamhet i Danmark, Grönland, Norge, Sverige, Finland och Tyskland. STARK GROUP erbjuder ett brett utbud av tjänster till både entreprenörer och professionella hantverkare. STARK GROUP äger STARK i Danmark och Grönland, Neumann Bygg i Norge, Beijer Byggmaterial i Sverige, STARK i Finland och STARK i Tyskland.