Engagerad redovisningsekonom som vill vara med och utveckla

Engagerad redovisningsekonom som vill vara med och utveckla

Saint Gobain söker nu en redovisningsekonom som vill vidareutveckla sina kunskaper i en spännande och dynamisk organisation. Rollen kommer innebära både utvecklande och operativt arbete i ett företag som står för starka värderingar där det finns stora möjligheter att växa genom karriärsteg och utbildning i en internationell miljö.

I rollen som redovisningsekonom som kommer du att ingå i ett team bestående av sju redovisningsekonomer som tillsammans ansvarar för sju av koncernens bolag. Du rapporterar till bolagets Accounting Manager och kommer att ha ett övergripande ansvar för något eller några av koncernbolagens redovisning, bokslut och rapportering.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • Löpande redovisning och konto avstämningar
  • Koncernrapportering
  • Redovisning av moms och uppbörd
  • Upprättande av årsredovisningar och deklarationer
  • Vara delaktig i projekt och driva förändringsarbete i syfte att effektivisera och harmonisera arbetsprocesser
Din Profil

Vi söker dig som har en akademisk examen och har ca 5 års erfarenhet av kvalificerat redovisningsarbete samt är självgående i att upprätta bokslut, årsredovisning och deklarationer. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med IFRS eller US Gaap eftersom koncernrapporteringen sker enligt IFRS. Då vi arbetar internationellt bör du även ha goda kunskaper i engelska.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och ser att du är noggrann, positiv och engagerad. Du trivs att arbeta i team samt van att axla stort ansvar och arbeta självständigt. Att hjälpa kollegorna och bidra till ett gott samarbete och god stämning faller sig naturligt för dig. Rätt kandidat är affärsdriven, proaktiv och bidrar till verksamheten med relevanta analyser. Du kan kommunicera och framföra dina åsikter på ett tydligt sätt och du uppskattar att driva verksamheten framåt.

Hur gör jag nu?

I denna rekrytering samarbetar Saint Gobain med Mpya Finance. Urval och intervjuer kommer påbörjas i augusti. Har du frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Helene Werme på helene.werme@mpya.se.

Saint-Gobain, the world leader in the habitat and construction markets, designs, manufactures and distributes building and high-performance materials, providing innovative solutions to the challenges of growth, energy efficiency and environmental protection.

Saint-Gobain Sweden AB is the company behind the brands Dalapro, Gyproc, ISOVER and Weber. The company is part of the French Saint-Gobain Group, with about 170 000 employees. In Sweden more than 800 employees contributes to a turnover of around SEK 3 billion.
Mer info
Område Sollentuna
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Mpya Finance AB
Hemsida https://mpyafinance.se
Sista ansökningsdag 28 aug (8 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Det krävs enastående människor för att erbjuda enastående tjänster inom ekonomi och finans. Vi på Mpya Finance älskar det vi gör och drivs av att leverera nytänkande, upptäcka möjligheter och se människan - det sista är en självklarhet och gör hela skillnaden!