Senior Business Controller

Senior Business Controller

Senior Business Controller - Relita
Vill du vara del av ett dynamiskt bolag inom hållbarhetsbranschen där du kan vara med och göra skillnad? Drivs du av att jobba verksamhetsnära och vill du vara del av ett växande bolag? Då kan detta vara rollen för dig. Relita utökar sin controllerfunktion och söker nu en Senior Business Controller som kommer att ingå i ledningsgruppen för Finance & Administration.

Om tjänsten
Som Business Controller i bolaget kommer man att ha en central roll i utvecklingen av processer, styrmodeller och infrastruktur för Controller inom bolaget. Business Controllern skall fungera som samtalspartner, bollplank och stöd till verksamheten och de verksamhetsansvariga. Du jobbar nära Regionchefen, CFO och resten av ekonomiavdelningen.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden
 • Analysera och kommentera verksamheten i alla dess dimensioner, speciellt med avseende på lönsamhet och processeffektivtet
 • Rapportering och uppföljning till ägare, ledning och verksamhet
 • Identifiera förbättringsområden och komma med lösningsförslag
 • Identifiera kostnadsdrivare och intäktsmöjligheter och formulera kraftfulla KPI:er
 • Analysera och övervaka lönsamheten i bolagets projektportfölj - kontinuerligt gå igenom densamma med verksamhetsansvariga
 • Central roll i budget och forecastarbete samt målstyrning
 • Utveckla och driva intern kontroll
 • Intern Management Consulting och Change Management
 • Bistå ledning i arbetet med Verksamhetsstyrning och styrmodeller
 • Intern utbildning i ekonomi och styrningsfrågor
 • Ad-hoc projekt
 • Capex uppföljning
Vem söker vi?

Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande med flera års erfarenhet av kvalificerat controller- och redovisningsarbete, gärna från företag med projektverksamhet. Du är självgående och drivs av att jobba affärsnära och vara ute i verksamheten. Vidare har du god IT-mognad och erfarenhet av att arbeta med moderna BI-verktyg och du har lätt för att uttrycka dig på svenska och engelska i både tal och skrift. Denna tjänst kommer att utgår ifrån kontoret i Rotebro/Sollentuna och resor till huvudkontoret i Uppsala kommer att förekomma.

För frågor är du välkommen att återkomma till ansvarig rekryterare johan (@)kraftsam.se

Varmt välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev.
Mer info
Område Sollentuna
Yrkesroll Ekonomi, Controller, Redovisningsekonom, Ekonomichef
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Kraftsam rekrytering & bemanning AB
Sista ansökningsdag 29 dec 2019 (21 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Relita Industri & Skadeservice AB grundades 1996. Sedan dess har vi utvecklats till marknadsledande i Mälardalen. Vi bedriver nu verksamhet i Uppsala, Stockholm, Östhammar, Norrtälje, Sala, Tierp, Gävle, Enköping och Västerås. Vi har ca 300 anställda och vår huvudsakliga verksamhet är fastighetsservice, skadeservice, selektivrivning, sanering, industrirengöring, transporter av avfall och jour. Vår verksamhet bedrivs dygnet runt. Bolaget är miljöcertifierad enligt ISO 14001:2004 och kvalitetscertifierad enligt ISO 9001:2008.