Manager Supply Chain till PhoneLife i Sollentuna

Manager Supply Chain till PhoneLife i Sollentuna

ValueOne söker en driven Manager Supply Chain med erfarenhet av e-handel och retail till PhoneLife i Sollentuna, norr om Stockholm. Tjänsten ska tillsättas snarast och är initialt ett konsultuppdrag om ska övergå till en tillsvidareanställning.

PhoneLife är ett dynamiskt e-handelsbolag med en av Sveriges största och bästa online-butiker för försäljning av mobil- och datortillbehör. PhoneLife startade 2011 och har ett av Sveriges största utbud av tillbehör till både nyare och äldre modeller. PhoneLife levererar tillbehör till mobiltelefoner, surfplattor och smartklockor från de flesta tillverkarna i branschen såsom Apple, Sony, Motorola med flera.

Om rollen
I rollen kommer du att vara ansvarig för PhoneLifes supply chain funktion och arbeta med optimering av företagets in- och utgående flöden. Du ansvarar även för utveckling och hantering av de olika inköpskategorierna med ansvar för sortiment och bruttomarginal. I ditt dagliga arbete ingår att definiera och implementera långsiktiga och effektiva leveranslösningar globalt på ett sådant sätt att företagets mål om kortare leveranstider, ökad effektivitet och reducerade kostnader uppfylls. Du rapporterar till VD.

Rollen innebär både strategiskt, taktiskt och operativt arbete och du måste trivas i en dynamisk miljö där eget initiativ och handlingskraft är avgörande.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • Strategiskt, taktiskt och operativt arbete med inköp och logistikfrågor
  • Kontinuerlig arbeta med förbättringar rörande kostnad, effektivitet och ledtid i hela leveransflödet
  • Stödja övriga funktioner inom organisationen i frågor som rör supply chain
  • Arbete med sortimentsutveckling
  • Hantera och utveckla relationer med strategiska inköps- och logistikpartners
  • Utveckla supply chain-funktionen för att möta framtida krav, både interna och externa
  • Utveckla och implementera planeringsmetodik för t.ex. S&OP, Master planning och Supply planning
Erfarenhet och kompetens
I den här rollen söker vi dig som har minst tre års erfarenhet från en liknande position, inom retail, och med erfarenhet av e-handel. Du bör också ha en relevant akademisk utbildning inom exempelvis ekonomi eller supply chain. Rollen ställer också krav på god ledarskapsförmåga.

Tjänsten kräver även att du har erfarenhet av förhandlingar samt erfarenhet av att identifiera, utveckla och implementera lösningar inom leveransflöden. Utmärkta kunskaper i svenska och engelska är ett måste.

Avgörande för din framgång i rollen är du att har en stark egen drivkraft, att du är van vid snabba beslut och agerande samt inte tvekar att ta egna initiativ. Vidare är du en lagspelare som har lätt för att kommunicera med och motivera din omgivning.

För rätt person kan PhoneLife erbjuda en nyckelroll i ett företag med god tillväxt och tydlig expansionsagenda där du får möjlighet att successivt bygga en supply chain-plattform och bidra till en spännande tillväxtresa.

Ansökan
Ansökan och CV skickar du in via vår hemsida: http://valueone.se/aktuella-jobb/. Vi hanterar ansökningar och tillsätter tjänster löpande, så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. Har du frågor om uppdragen är du välkommen att kontakta Olof Widmark på telefon: 070-786 80 99.

ValueOne är specialister inom supply chain management, inköp och logistik. Vi erbjuder våra kunder tjänster inom tre affärsområden: uthyrning av inköp- och logistikkonsulter, rekrytering av inköpare och logistiker samt utveckling av företags supply chain verksamheter vad avser strategi, modell, metod, process, organisation och kompetens.
Mer info
Område Sollentuna
Yrkesroll Supply chain manager, Transport & Logistik, Inköp, Logistik
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 29 mars 2021 (31 dagar kvar)