Group Controller till Nomor AB

Group Controller till Nomor AB

Detta söker vi
Vill du arbeta i en utvecklande roll på koncernnivå och göra detta i ett dynamiskt, expansivt och internationellt företag? Trivs du i en entreprenöriell miljö där du får stora möjligheter att påverka? Då ska du definitivt läsa vidare.

Vi söker dig som vill utvecklas i en roll som Group Controller. Tjänsten är ny inom företaget vilket innebär att du får möjligheten att påverka dess utformning och innehåll. Du kommer att arbeta med legal och operativ rapportering, koncernredovisning samt vara delaktig i controllerrelaterade uppgifter, med fokus på cost control. Du kommer också att driva samt vara delaktig i olika utvecklings- och förbättringsprojekt.

Rollen är placerad på koncernivå där du ansvarar för rapportering och konsolidering av de befintliga marknaderna Sverige och Norge. Nomor har uttalade expansionsplaner och kommer inom en överskådlig framtid att etablera sig på fler marknader, där du kommer att bidra med framtagning av förvärvsanalyser samt vara delaktig i due diligence processer. I rollen som Group Controller kommer du självständigt att ansvara för att utveckla rapporteringsstrukturen inom koncernen och ha en nära dialog med de amerikanska ägarna och revisorer avseende frågor kring regelverk och intern kontroll. Du kommer att ha en rådgivande roll inom koncernen och supportera lokala ekonomifunktioner.

Rollen är placerad på Nomors huvudkontor i Sollentuna och rapporterar till Ekonomichef.

Dina arbetsuppgifter
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer innefatta:
  • Utveckla rapporteringsstruktur och koncernrapporteringen
  • Operativ och legal konsolidering samt arbete med årsredovisningar
  • Ta fram månadsrapporter för den operativa verksamheten
  • Behjälplig vid förvärv utifrån ett finansiellt perspektiv
  • Driva dialog kring redovisningsprinciper och regelverk
  • Kontakt med externa revisorer i intern kontroll och redovisningsfrågor
  • Proaktivt arbeta med controllerrelaterade uppgifter, med fokus på analys och cost control
  • Delaktig i sammanställning av material och presentationer för styrelse och ledning
  • Delta i projekt och utföra ad hoc-uppgifter
Din profil
Du har en akademisk utbildningsbakgrund och har efter studierna skaffat dig ca 3-5 års kvalificerad erfarenhet av revision eller financial control. Vidare besitter du förmågan att tolka redovisningsregelverk för att sedan på ett lättförståeligt sätt presentera och kommunicera slutsatser. Viss erfarenhet av konsolidering är meriterande. Du är också van vid att inte enbart ta fram rekommendationer utan att även implementera lösningar. Du behärskar engelska i såväl tal som skrift.

Du som person
Som person är du strukturerad och värdesätter hög kvalitet i ditt arbete. Du är noggrann och stimuleras av att få idéer och rekommendationer genomförda och implementerade i verksamheten. För att lyckas i rollen besitter du förmågan att självständigt identifiera vad som behöver göras och därefter kunna ta egna initiativ. Då rollen innebär flera kontaktytor internt är det viktigt att du är kommunikativ samt att du har ett pragmatiskt förhållningssätt.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Nomor med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Rekryteringskonsult Joakim Minneskjöld på Prodiem, tfn 073-073 18 66 eller Rekryteringskonsult Caroline Björk på Prodiem, tfn 073-303 34 66.

Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Sollentuna
Yrkesroll Ekonomi, Controller, Ekonomichef, Revision
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Prodiem AB
Sista ansökningsdag Löpande (19 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Nomor är Sveriges och Norges näst största företag inom skadedjurskontroll och matsäkerhet. Vi finns i Sverige representerade med åtta regionkontor och tjugosex lokalkontor från Boden i norr till Malmö i söder. Nomor ägs av ServiceMaster - ett ledande amerikanskt bolag inom skadedjurskontroll. Vi ställer höga krav på kvalitet, service och tillgänglighet, vår vision är att uppfattas som Sveriges bästa tjänsteföretag. Till våra huvudkunder hör försäkringsbolag, livsmedelsföretag, butikskedjor, hotell, kommuner, industrier och lantbrukare. Nomorkoncernen omsätter ca 500 MSEK. Läs mer om företaget på www.nomor.se