Affärsorienterad Ekonomichef till Nomor AB

Affärsorienterad Ekonomichef till Nomor AB

Detta söker vi
Söker du en verksamhetsnära Ekonomichefsroll där du verkligen får möjlighet att bidra till affären? Vill du dessutom arbeta i en verksamhet i stark tillväxt och mycket framåtanda? Vill du vara drivande i att utveckla både verksamhet och processer? Trivs du i en dynamisk och internationell miljö? Då ska du definitivt läsa vidare.

I rollen som ekonomichef kommer du att ansvara för Nomors verksamhet i Sverige samt ha en koordinerande roll för ekonomin i det norska dotterbolaget. Du kommer att driva samtliga ekonomiska processer samt leda utveckling av processer och rutiner inom ekonomiområdet. I rollen ligger primärt ansvaret för den ekonomiska uppföljningen och analysen av verksamheten och du kommer att ha en nyckelroll i att bistå verksamheten med relevanta beslutsunderlag. Till din hjälp har du ett redovisnings-/administrationsteam om åtta personer som ansvarar för själva redovisningen samt en Group Financial Controller som ansvarar för den legala rapporteringen till ägarna i USA. Rollen är placerad på huvudkontoret i Sollentuna samt ingår i den svenska ledningsgruppen och rapporterar till VD.

Dina arbetsuppgifter
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer bl a att vara följande:
  • Resultat- och lönsamhetsuppföljning
  • Stötta ledning och chefer i ekonomiska analyser, business case, eventuella förvärv etc
  • Nyckeltalsuppföljning
  • Budget och prognos
  • Intern och extern rapportering
  • Kvalitetssäkrande av bokslut och årsredovisning
  • Kontinuerlig utveckling av finansiella rutiner och processer
  • Delta i ledningsgruppsarbete samt förbereda presentationsmaterial för ledning och styrelse
  • Personalansvar för åtta medarbetare
  • Kontakt med myndigheter och revisorer
Din profil
Du har en akademisk utbildning inom ekonomi samt företrädesvis en grund inom redovisning, exempelvis revision. Det primära är dock en kvalificerad erfarenhet från en affärsnära controllerroll. Vi ser också att du har generellt mycket goda kunskaper inom både system och Excel samt erfarenhet av ett BI-verktyg. Det är starkt meriterande om du också har ett par års erfarenhet i en formell ledarroll.

Du som person
För att lyckas i rollen krävs ett starkt affärsmässigt fokus och intresse. Du ska vilja bidra till affären och göra skillnad och har förmågan att både identifiera och initiera förbättringar. Att du är kommunikativ och driver dialog med verksamheten samt att du kan kommunicera siffror på ett pedagogiskt och tydligt sätt är också avgörande. Vidare har du ett helhetsfokus men är beredd att gå ner på detaljnivå när det krävs. Eftersom Nomor befinner sig i en expansiv fas är det viktigt att du har en flexibel inställning och ett pragmatiskt synsätt.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Nomor med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Rekryteringskonsult Joakim Minneskjöld på Prodiem, tfn 073-073 18 66 eller Rekryteringskonsult Caroline Björk på Prodiem, tfn 073-303 34 66. Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Sollentuna
Yrkesroll Ekonomi, Controller, Ekonomichef, Revision
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Prodiem AB
Sista ansökningsdag Löpande (24 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Nomor är Sveriges och Norges näst största företag inom skadedjurskontroll och matsäkerhet. Vi finns i Sverige representerade med åtta regionkontor och tjugosex lokalkontor från Boden i norr till Malmö i söder. Nomor ägs av ServiceMaster - ett ledande amerikanskt bolag inom skadedjurskontroll. Vi ställer höga krav på kvalitet, service och tillgänglighet, vår vision är att uppfattas som Sveriges bästa tjänsteföretag. Till våra huvudkunder hör försäkringsbolag, livsmedelsföretag, butikskedjor, hotell, kommuner, industrier och lantbrukare. Nomorkoncernen omsätter ca 500 MSEK. Läs mer om företaget på www.nomor.se