Produktchef Däck

Produktchef Däck

KGK är en stark spelare på den svenska fordonsmarknaden och en självklar leverantör av eftermarknadsprodukter- och tjänster. En viktig del av vår affär är också däckområdet som vi under de senaste åren satsat kraftigt på och haft en bra tillväxt. För detta område rekryterar vi en ansvarig Produktchef som vill driva vår positiva trend vidare

Arbetsuppgifter

Som Produktchef har du ett brett arbetsfält med många varierade arbetsuppgifter. Ditt huvudsakliga ansvar är att vi upprätthåller ett attraktivt och konkurrenskraftigt däcksortiment till rätt pris utifrån marknadsbehov och konkurrensanalyser.

Du jobbar nära vår marknadsavdelning med kampanjer och säljfrämjande aktiviteter. Du representerar aktivt själv dina produkter ute i butik och verkstad samt stöttar upp säljarna med produktinformation och utbildning. Med din insats har vi alla förutsättningar och verktyg vi behöver för att lyckas i vår däckförsäljning och för att säkerställa vår plats som en självklar däckleverantör på den svenska fordonsmarknaden.

En viktig del av ditt arbete är att aktivt underhålla vår webbkatalog med uppdaterad information om ditt sortiment samt säkerställa produktflöden och kombinationer. Du stöttar också upp vår varuflödesavdelning med nödvändiga försäljningsprognoser inför kommande säsonger och kampanjer.

Tjänsten är fast, heltid och utgår från vårt huvudkontor i Sollentuna. Beroende på bostadsort är vi dock öppna för andra lösningar, tex att du utgår från hemmet men jobbar på huvudkontoret någon dag i veckan. Tjänsten kräver att du är på resande fot ett flertal dagar per vecka, besöker butiker, verkstäder samt i resor samband med mässor och andra kundrelaterade aktiviteter. Tjänsten rapporterar till Affärsområdeschef för Affärsenhet Verkstad.

Din profil

För att lyckas i rollen har du ca fem till tio års arbetslivserfarenhet från däckbranschen. Kanske har du jobbat som säljare eller regionchef hos en däcktillverkare, -grossist eller hos en däckkedja? Huvudsaken är att du är väl insatt i däckbranschen och har en hög produktkännedom. Vidare har du goda dator- och systemkunskaper och behärskar både svenska och engelska i tal och skrift.

Som person är du öppen, kunnig och pålitlig. Du utför ditt arbete noggrant och ansvarsfullt och är mån om att leverera. Du är också en duktig projektledare som kan hantera och koordinera många parallella arbetsuppgifter. Eftersom jobbet innebär många kontakter gillar du sociala sammanhang och är en van presentatör. Sist men inte minst delar du självklart vårt intresse för däck - och fordonsbranschen.

Vi är ett stabilt företag och erbjuder en spännande roll inom ett område som vi satsar på och vill utveckla. Du får goda utvecklings- och utbildningsmöjligheter och stor frihet under ansvar. Intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kan därför komma att tillsättas tidigt. Skicka därför in din ansökan så snart som möjligt.

Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Sollentuna
Yrkesroll Organisation & ledning, Produktchef
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 30 apr 2019 (10 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

KG Knutsson AB

KG Knutsson AB är sedan 1946 smörjmedlet i den svenska fordonsbranschen. Vi är ett företag som tror på långsiktiga relationer, därför jobbar vi med starka varumärken och skapar affärer som gynnar alla parter. Vi kan erbjuda en stimulerande miljö där du får jobba med intressanta människor, produkter och tjänster in omvärld och bransch som ständigt förändras. Vi ger våra leverantörer vårt distributionsnät medan våra kunder får de bästa varumärkena, allt inpackat i vår produktkunskap och precisa distribution. Vårt produkt- och tjänstesortiment är bredast i branschen och på vår e-handelsplats autokatalogen.se hittar våra partners mer än en halv miljon artiklar. Förutom i Sverige finns KGK även i Norge, Finland, Estland, Lettland och Litauen. Vi är totalt ca 950 medarbetare, har en privat ägare och omsätter ca 3 miljarder SEK gör bolaget till en stabil aktör. Besök gärna kgk.se och autoexperten.se för mer information.