Ledigt jobb som Digital marknadsförare till KG Knutsson och Autoexperten

Ledigt jobb som Digital marknadsförare till KG Knutsson och Autoexperten

Gillar du att driva, analysera och följa upp sociala digitala marknadsföringskampanjer? Har du ett intresse för E-handel? Tycker du även om att arbeta kundnära och vill hjälpa till att nå ännu bättre resultat? Vi söker nu en kollega till vår framgångsrika marknadsavdelning på KG Knutsson i Sollentuna.

Din framtida roll

Som digital marknadsförare kommer du tillhöra vår centrala marknadsavdelning på KGK. Vi är idag 18 personer som arbetar med all marknadsföring och varumärkesarbete för KGK och Autoexperten samt ett stort antal produktvarumärken.
Vi arbetar tight som ett team - vi bollar idéer, ger varandra input och löser eventuella utmaningar tillsammans. Viktigt för oss är att hitta en lagkamrat som önskar detsamma!

I rollen har du ansvar för att driva trafik till KGK /Autoexpertens olika e-handelsplatser genom olika marknadsföringskampanjer. En vanlig morgon börjar ofta med att du kikar igenom och analyserar gårdagens siffror. Hur har annonserna gått? Vad kan skruvas på för att ge ännu bättre resultat? Under dagen kommer du även att arbeta med kreativt skapande, omvärldsbevakning samt löpande kontakt med marknadsteamet och affärsansvariga.

Att du som söker har ett analytiskt sinne är av stor vikt för att lyckas i rollen. Att inte enbart kunna avläsa data utan att faktiskt analysera data, vad informationen betyder och mäta resultat är nödvändigt eftersom det är utifrån de värdena man kan dra avgörande slutsatser för affären.
Även om du självständigt driver marknadsföringskampanjer har du nära kontakt med dina kollegor i marknadsteamet.
Arbetet utgår som bas från vårt kontor i Sollentuna.

Exempel på arbetsuppgifter
  • Planera, skapa och driva kampanjer inom sökmotoroptimering (SEO), sökmotorannonsering (SEM), sociala medier och affiliatekanaler.
  • Operativt sätta upp digitala annonser via SoMe, primärt Facebook & Instagram.
  • Sociala medier - Varumärkeskännedom är en av de viktigaste delarna av sociala medier och handlar mycket om att skapa synlighet i olika digitala kanaler som t.ex. Facebook, Instagram, YouTube och LinkedIn.
  • Bidra till nyhetsbrev och annan information till konsumenter
  • Analysera statistik för att kunna optimera resultat, mäta effekter och rapportera utfall till uppdragsgivare
  • Hålla dig uppdaterad på nyheter och funktioner i relevanta medier, för att hela tiden vara i framkant
Hos oss på familjeägda KGK kommer du till en engagerad arbetsgivare som är mån om dig. Våra värdeord är kunnig, pålitlig och öppen och vi jobbar med världsledande tillverkare och produkter, för vilka vi är en auktoriserad återförsäljare. Vi ställer alltid upp för varandra och trots att du jobbar i en självständig roll blir du en självklar del av ett sammansvetsat team.
Inom KGK finns även Autoexperten, en rikstäckande reservdels- och tillbehörskedja och en ledande aktör på den svenska fordonsmarknaden med nära 53 butiker och ca 350 anslutna verkstäder.

Ansök redan idag. Din ansökan vill vi ha snarast möjliga då urval och intervjuer sker löpande. Sista ansökningsdag är 10 juni 2022. Vill du veta mer om tjänsten? Pernilla Schnöpf svarar gärna på dina frågor via mail: pernilla.schnopf@kgk.se

Arbetstid/Varaktighet: Heltid, månadslön, tillsvidare
För mer information om företaget, besök www.kgk.se.

Som slutkandidat i vår rekryteringsprocess kommer du få genomföra tester och bli bakgrundskontrollerad förutsatt ditt medgivande. Vänligen se över ditt CV innan ansökan. Vi samarbetar med 2Secure som är ett säkerhetsbolag och en internationell aktör inom bakgrundskontroller.

Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Sollentuna
Yrkesroll Marknadsföring, Marknadskoordinator
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 10 juni 2022 (20 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

KG Knutsson AB

Vår vision är att föra människor framåt. Med våra produkter och tjänster tar vi människan framåt på vägen, genom livet, i rusningstrafiken, på semestern eller på jobbet. Vill man göra det lätt för sig säger man att vi med vår e-handelsplats autokatlogen.se säljer reservdelar och tillbehör till bilar, lastbilar, bussar, båtar och arbetsfordon. Det är onekligen en stor del av vår omsättning. Men vi är så mycket mer, vi deltar i omställningen till en fossilfri fordonsflotta med vårt dotterbolag Carsmart, vi strävar mot att skapa en cirkulär ekonomi för de delar av transportbranschen vi verkar i, vi har som mål att genom smarta produkter och tjänster skydda liv på vägarna. Genom hela vår historia har långsiktiga relationer värderats högt och lika så att kunna erbjuda våra kunder produkter med hög kvalitet. Vi har en privat ägare, är cirka 1300 medarbetare och vi finns förutom i Sverige också i Norge, Finland, Estland, Lettland och Litauen.