IT Business Partner

IT Business Partner

Som IT Business Partner ansvarar du för att bereda, leda och säkerställa leveransen av IT relaterade förändringar inom KGK-gruppen. Du behöver ha en förmåga att hantera många aktiviteter och leveranser samtidigt. Du balanserar väl mellan olika intressenters önskemål och de övergripande strategiska målen som finns.

Du är van att arbeta med analyser, ge rekommendationer och ta fram handlingsplaner för att säkerställa önskad förflyttning i dina uppdrag. Du tycker om att bringa klarhet till komplexa sammanhang och du är inte rädd för att ta dig an nya utmaningar och ämnesområden.

Som person har du ett starkt eget driv och du tar ansvar för hela leveransen. Du leder andra i förändring och delar med dig av din kunskap till andra. Du drivs av att realisera önskade effekter och nå uppsatta mål.

Du rapporterar till koncernens CIO/CDO, Johan Haack.

Ansvarsområden
 • Stödja koncernbolagen i deras förändringsarbete utifrån ett teknikperspektiv
 • Koordinera kompetenser och resurser inom KGK-gruppen kring förändringar med IT-påverkan
 • Koordinera och samordna förändringsarbete inom IT-funktionen
 • Planera och samordna verksamhetsförändringar med påverkan på IT
 • Facillitera forum för samverkan med verksamheten där förändringsbehov hanteras
 • Bistå i framtagandet av Business Case samt med underliggande analyser
Din profil
 • Du är analytisk och har en förmåga att sätta saker i ett sammanhang
 • Du förstår och har ett intresse för hur tekniska lösningar kan tillämpas för att utveckla organisationens verksamhet och affär
 • Du har gedigen erfarenhet av strategiska analyser, verksamhetsutveckling, relevanta metoder och arbetssätt
 • Du har en hög grad av självledarskap och vilja att utveckla dig själv och andra
 • Du håller dig uppdaterad om digitala trender och ny teknik
 • Du är van att presentera Business Case på ledningsgruppsnivå.
 • Du är kommunikativ och har en mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska
 • Meriterande om du kan finska
Ansökan idag Din ansökan vill vi ha snarast möjliga då urval och intervjuer sker löpande. Sista ansökningsdag är den 7 juni. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Johan Haack CIO/CDO på tel. 08-92 31 87 eller Carin Frånberg HR-Manager på tel. 08-92 30 22.

Som slutkandidat i vår rekryteringsprocess kommer du bli bakgrundskontrollerad förutsatt ditt medgivande. Vänligen se över ditt CV innan ansökan. Vi samarbetar med 2Secure som är ett säkerhetsbolag och en internationell aktör inom bakgrundskontroller. 2Secure utför bland annat kontroller i samband med rekrytering, företagsförvärv, leverantörssamarbeten och ledningsprövningar.

Mer information Arbetstid/Varaktighet: Heltid, månadslön, tillsvidare Placeringsort: Häggvik/Sollentuna För mer information om KGK, besök oss på www.kgk.se

Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Sollentuna
Yrkesroll Data & IT, Projektledare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av KG Knutsson AB
Sista ansökningsdag 7 juni 2020 (5 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

KG Knutsson AB

KG Knutsson AB är sedan 1946 smörjmedlet i den svenska fordonsbranschen. Vi är ett företag som tror på långsiktiga relationer, därför jobbar vi med starka varumärken och skapar affärer som gynnar alla parter. Vi kan erbjuda en stimulerande miljö där du får jobba med intressanta människor, produkter och tjänster i en omvärld och bransch som ständigt förändras. Vi ger våra leverantörer vårt distributionsnät medan våra kunder får de bästa varumärkena, allt inpackat i vår produktkunskap och precisa distribution. Vårt produkt- och tjänstesortiment är bredast i branschen och på vår e-handelsplats autokatalogen.se hittar våra partners mer än en halv miljon artiklar. Förutom i Sverige finns KGK även i Norge, Finland, Estland, Lettland och Litauen. Vi är totalt ca 950 medarbetare, har en privat ägare och omsätter ca 3 miljarder SEK gör bolaget till en stabil aktör. Besök gärna kgk.se och autoexperten.se för mer information.