Hållbarhetssamordnare/Hållbarhetsansvarig

Hållbarhetssamordnare/Hållbarhetsansvarig

Vill du arbeta strategiskt med att utveckla och följa upp hållbarhetsarbete? Trivs du med att jobba i en organisation i förändring? Drivs du av att påverka och göra skillnad? Vill du bidra i en bransch med stora utmaningar inom hållbarhetsområdet?

KG Knutsson AB är ett företag som funnits i fordonsbranschen i 75 år med ett brett produktsortiment, långa kund- och leverantörsrelationer och siktet inställt på framtiden. Vi jobbar med hållbarhetsfrågor utifrån ett affärsperspektiv och vår grundsyn är att göra hållbara affärer i minst 75 år till. Transportbranschen står inför stora utmaningar och vi behöver tillsammans jobba hårt för att bland annat bidra till målet om en fossilfri fordonsflotta år 2030.

Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla och följa upp vårt hållbarhetsarbete, som vill bidra till förändring och som kan tänka helhet och samtidigt jobba operativt.

Tjänsten som hållbarhetsansvarig är placerad på avdelningen Verksamhetsutveckling som har till uppgift att utveckla hållbarhetsarbetet, modellen för processer och ledningssystem samt följa upp och redovisa förbättringar. Avdelningen tillhör KG Knutsson AB men stöttar alla svenska och norska bolag i KGK-koncernen.

KGK:s hållbarhetsarbete är under utveckling och du kommer ha en viktig roll i detta arbete. Ditt arbete kommer utgå från vår hållbara strategi med fokus på cirkulär ekonomi och skydda liv. Produkter och tjänster för laddbara fordon kommer vara en stor del av vår affär och det finns en stor utmaning att vara med och uppdatera befintlig fordonspark för att nå målet om en fossilfri fordonsflotta till år 2030.

Du ingår i ett team med verksamhetsutvecklare och projektledare med olika spetskompetenser. Du rapporterar till chefen för verksamhetsutveckling och hållbarhet som också sitter i ledningsgruppen.

Arbetsuppgifter

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • Sammanställa och redovisa resultat och måluppfyllnad enligt affärsplan med tillhörande handlingsplan.
  • Sammanställa och redovisa uppgifter till berörda myndigheter, tex Energikartläggning
  • Driva projekt inom hållbarhetsområdet samt bistå med att integrera hållbarhetsfrågorna i verksamhetens olika processer, utifrån företagets hållbarhetsstrategi.
  • Kontinuerligt utveckla hållbarhetsarbetet
Vid behov kunna stötta våra affärsområden i hållbarhetsfrågor.

Vem söker vi?

Vi söker dig med relevant akademisk bakgrund och minst fem års arbetslivserfarenhet av att driva hållbarhetsfrågor gärna från näringslivet. För att bli framgångsrik i rollen som hållbarhetsansvarig på KGK bör du ha ett starkt engagemang för miljö- och hållbarhetsfrågor.

Vi vill att du arbetar med stort engagemang kring frågor som är kopplade till företagets hållbara strategi. Du har även ett genuint intresse för samhällsfrågor, du är kommunikativ och har en förmåga att förverkliga dina initiativ på ett prestigelöst sätt.

Att du fungerar väl i sociala situationer och har en god samarbetsförmåga ser vi som självklart. Du behöver inte vara motorintresserad.

Vi erbjuder

Du kommer ingå ett ambitiöst och roligt team som alla jobbar för att utveckla företaget för framtiden. Du kommer ha en viktig roll på företaget men kommer också att kunna bidra i en bransch med stora utmaningar inom hållbarhetsområdet.

Just nu arbetar de flesta hemifrån och möten sker i första hand digitalt. På kontoret i Sollentuna finns ett fullt utrustat gym som kan användas av alla medarbetare och innan pandemin träffades vi varje fredag på frukost. Det finns bland annat konstförening och sportförening att engagera sig i.

Har du några frågor om tjänsten, kontakta gärna Malin Möller via mail. Malin.möller@kgk.se

Som slutkandidat i vår rekryteringsprocess kommer du bli bakgrundskontrollerad förutsatt ditt medgivande. Vänligen se över ditt CV innan ansökan. Vi samarbetar med 2Secure som är ett säkerhetsbolag och en internationell aktör inom bakgrundskontroller.

Arbetstid/Varaktighet: Heltid, månadslön, tillsvidare

Placeringsort: Häggvik/Sollentuna

För mer information om KGK, besök oss på www.kgk.se

Välkommen med din ansökan!

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Sollentuna
Yrkesroll Organisation & ledning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 25 apr 2021 (8 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

KG Knutsson AB

KG Knutsson AB tror på långsiktiga relationer, därför jobbar vi med starka varumärken och skapar affärer som gynnar alla parter inom transportbranschen. Vi erbjuder en stimulerande miljö där du får jobba med intressanta människor, produkter och tjänster i en omvärld och bransch som ständigt förändras. Vi ger våra leverantörer vårt distributionsnät medan våra kunder får de bästa varumärkena, allt inpackat i vår produktkunskap och precisa distribution. Vårt sortiment är bredast i branschen och på vår e-handelsplats autokatalogen.se hittar våra partners mer än en halv miljon artiklar. Förutom i Sverige finns KGK även i Norge, Finland, Estland, Lettland och Litauen. Vi är totalt ca 1300 medarbetare, har en privat ägare och omsätter ca 4 miljarder SEK. Besök gärna kgk.se och autoexperten.se för mer information.