Business Controller

Business Controller

Business Controller
Söker du en viktig roll där du får ha ett stort inflytande och vara med i hela processen ?

I denna nya roll som vår Business Controller kommer du genom att verka som diskussionspartner gentemot chefer och ledningsgrupp driva utvecklingen och effektiviseringen av hela produktionskedjan med fokus på kontroll och optimering av både fasta kostnader och rörliga tillverkningskostnader. Du får en stödjande roll inom hela ekonomistyrningsområdet, vilket inkluderar att proaktivt driva förändringar, effektiviseringar och bidra till utveckling av affären och interna arbetssätt.

Din placering blir i våra lokaler i Sollentuna/Rotebro och du kommer att rapportera till Affärsutvecklingschefen.

Dina arbetsuppgifter kommer att omfatta:
  • Produktionsuppföljning
  • Framtagande av produktkalkyler
  • Lönsamhetsberäkningar vid nya affärer och produkter
  • Styrning vid prishöjningar.
Vi söker dig som tycker det vore intressant att jobba nära produktionen, då du kommer följa hela produktionskedjan från start till slut. Du kommer gå in och se över processerna på nära håll, allt från när jästen blir jäst till paketeringen.

Vem är du?
Vi tror att du har arbetat som Business Controller något/några år och har en grundläggande erfarenhet inom redovisning. Du är analytisk och van att arbeta som ett stöd till verksamheten. Du har mycket goda kunskaper i Excel och PowerPoint, och det är meriterande om du har internationell erfarenhet samt erfarenhet från tillverkande bolag. Du är civilekonom eller civilingenjör industriell ekonomi och har arbetslivserfarenhet från liknande uppgifter. Helst även från ett tillverkande företag.

Du förstår vikten av goda relationer; internt likväl som externt och att samarbeta kommer naturligt för dig. Du är intresserad av siffror och redovisningsfrågor och du kan på ett bra och pedagogiskt sätt förklara komplexa samband. Att hjälpa kollegorna och bidra till ett gott samarbete och god stämning faller sig naturligt för dig.

Vi vill att du skall vara ansvarstagande, driven och social samtidigt som du har glimten i ögat och fötterna på jorden. Du uttrycker dig väl på svenska i både tal och skrift och har lätt att kommunicera med andra människor.

Ansökan
Tycker du detta låter intressant är du välkommen med din ansökan redan idag. Du ansöker till tjänsten med CV och personligt brev via ansökningsknappen.

Har du frågor är du välkommen att maila ansvarig rekryterare på johan@kraftsam.se

Tillträde omgående/efter överenskommelse. Vi tillämpar löpande urval i denna rekryteringsprocess och välkomnar därför din ansökan snarast

Varmt välkommen med din ansökan.
Mer info
Område Sollentuna
Yrkesroll Ekonomi, Ekonomiassistent, Controller, Konsult
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Kraftsam rekrytering & bemanning AB
Sista ansökningsdag 19 juli 2019 (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Jästbolaget grundades 1893 och är idag Nordens ledande producent och leverantör av jäst och jäsbaserade produkter, alltid med omtanke om människor och miljö. Vi är verksamma inom två affärsområden; bagerijäst och specialprodukter för t ex foderproduktion, alkoholtillverkning och akrylamidreducerande ändamål. Tillverkningen sker genom en avancerad biokemisk process i vår automatiserade anläggning norr om Stockholm. Vi bedriver också ett omfattande utvecklingsarbete för att ta fram nya produkter och applikationer. Våra produkter säljs på den nordiska marknaden men vi har även en betydande export. Vi är 55 anställda och arbetar efter våra värdeord - modig, pålitlig och inspirerande och ingår sedan 2002 i Orkla-koncernen, noterade på Oslobörsen.