Key Account Manager

Key Account Manager

Job description:

Vi söker dig som vill utveckla våra varumärken och produkter på ett affärsmässigt och inspirerande sätt i såväl den fysiska butiken som digitalt. Som Key Account Manager ansvarar du för Jästbolagets produkter och KåKås Non-Food sortiment till samtliga kunder inom dagligvaruhandeln, food service samt e-handelskoncept. Du utvecklar affären och är kundernas kategoripartner och driver tillväxt för ökad lönsamhet. Du arbetar både strategiskt och operativt med många kontaktytor hos kunderna.

Dina huvudsakliga ansvarsområden är att ta fram och genomföra kundplaner samt leda aktivitetsplanering, avtalsförhandlingar, sortiments- och kategoriprojekt. Försäljningsprognoser och analys av kundernas utveckling ingår i arbetsuppgifterna.

Du driver individuellt dina arbetsuppgifter men jobbar i nära samarbete med Jästbolagets Affärsutvecklingschef samt KåKås Affärsområdeschef Non-Food samt säljkår. Du har även ett nära samarbete med kollegor inom produktion, utveckling och övriga avdelningar inom Orkla-koncernen.

Vi söker dig som har jobbat 3-5 år inom DVH. Vi ser att du har en akademisk/eftergymnasial utbildning inom marknadsföring/försäljning/ekonomi. Du har goda datakunskaper och är duktig på Excel och Powerpoint, AC Nielsen är ett plus. Du behärskar svenska och engelska obehindrat i både tal och skift samt har B-körkort.

Som person har du hög drivkraft, god analytisk och strategisk förmåga samt är en bra förhandlare. För att trivas och lyckas i rollen har du lätt för att samarbeta och bygga relationer. Du är lösningsorienterad och är en initiativtagande "doer" som planerar, prioriterar och strukturerar ditt arbete för att nå resultat och har inget problem att hjälpa till där det behövs. Vi är en värdegrundsstyrd organisation där vi förutsätter att du delar våra värdeord modig, pålitlig och inspirerande.

Tjänsten är placerat på Jästbolaget i Sollentuna och är heltid. Vissa resdagar förekommer. Tillträde snarast möjligt efter överenskommelse. Din ansökan vill vi ha senast den 22 maj, men urval kommer att ske löpande så vänta inte med din ansökan. Vid frågor vänligen kontakta Affärsutvecklingschef, Anna Bjur telefon 08-626 24 07 eller anna.bjur@jastbolaget.se.

Varmt välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Sollentuna
Yrkesroll Försäljning, Key Account Manager
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 22 maj 2022 (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Jästbolaget grundades 1893 och är idag Nordens ledande producent och leverantör av jäst och jäsbaserade produkter, alltid med omtanke om människor och miljö. Vi är verksamma inom två affärsområden; bagerijäst och specialprodukter för t ex foderproduktion, alkoholtillverkning och akrylamidreducerande ändamål. Tillverkningen sker genom en avancerad biokemisk process i vår automatiserade anläggning norr om Stockholm. Vi bedriver också ett omfattande utvecklingsarbete för att ta fram nya produkter och applikationer. Våra produkter säljs på den nordiska marknaden men vi har även en betydande export. Vi är 55 anställda och arbetar efter våra värdeord - modig, pålitlig och inspirerande och ingår sedan 2002 i Orkla-koncernen, noterade på Oslobörsen.