Jästbolaget söker två processoperatörer till vikariat

Jästbolaget söker två processoperatörer till vikariat

Som processoperatör på Jästbolaget har du ansvaret för att paketera jästen vid våra olika produktionslinjer. Detta innebär främst att du hanterar paketeringsmaskiner men även en del manuellt arbete förkommer. Vid paketering av jäst ingår rengöring av utrustning, både manuell och automatisk samt visst underhåll av utrustning.

I arbetet ingår också att övervaka kvalitén och rapportera avvikelser samt att ge statistik- och uppföljningsunderlag. Många moment hanteras digitalt. Att bereda vissa processhjälpmedel tex saltlösning och stärkelselösning förekommer också. En viktig del av arbetet är också att tillsammans med kollegor vara engagerad i arbetsmiljön, särskilt genom att lyfta fram eventuella risker och ge konstruktiva förbättringsförslag. Du kommer att ingå i ett team med ett tiotal kollegor men samtidigt är arbetet väldigt självständigt.

Då vår produktion går dygnet runt innebär det att arbetet sker i tvåskift, normalt måndag till fredag förlagda förmiddagar 07:00-15:06 och eftermiddagar 15:00-23:06. Generellt varannan vecka förmiddag och varannan vecka eftermiddag. Under högsäsong förekommer också vissa helger och nätter.

Vi söker dig som har teknisk gymnasieutbildning och troligen är i början av ditt yrkesliv. Du vill få kunskap och förståelse hur en livsmedelsproduktion fungerar, gillar att arbeta självständigt och i skift. Då du kommer arbeta med livsmedel och vi är BRC certifierade är det meriterande om du är välbekant med matsäkerhet samt har arbetat under strikta hygienkrav och med ett systematiskt arbetssätt. Vidare har du praktisk fallenhet och intresse för teknik och underhåll samt behärskar det svenska språket i både tal och skrift. Truckkort är önskvärt men inte ett krav.

Som person är du ansvarstagande, noggrann och effektiv. Du är engagerad och är van att arbeta med kroppen. För att lyckas med arbetsuppgifterna behöver du vara bra på att samarbeta men samtidigt ha en god förmåga att arbeta självständigt och att ta egna initiativ. Vidare ser vi att du är ordningsam, stresstålig och kan hantera förändrade förutsättningar. Att du delar våra värderingar modig, pålitlig och inspirerande ser vi som en förutsättning. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vi söker två personer till vikariat på heltid under sex månader med goda chanser till förlängning. Placering är på Jästbolaget i Rotebro. Vid frågor vänligen kontakta Jonas Bjarre, Produktionsledare via 08 626 24 71 eller jonas.bjarre@jastbolaget.se.

Välkommen med din ansökan genom att klicka på "Ansök" nedan. Din ansökan vill vi ha senast den 17 november 2019 men urval kommer att ske löpande så vänta inte med din ansökan.
Mer info
Område Sollentuna
Yrkesroll Industri & Anläggning, Livsmedel
Typ av anställning Heltid, Vikariat
Sista ansökningsdag 17 nov 2019 (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Jästbolaget grundades 1893 och är idag Nordens ledande producent och leverantör av jäst och jäsbaserade produkter, alltid med omtanke om människor och miljö. Vi är verksamma inom två affärsområden; bagerijäst och specialprodukter för t ex foderproduktion, alkoholtillverkning och akrylamidreducerande ändamål. Tillverkningen sker genom en avancerad biokemisk process i vår automatiserade anläggning norr om Stockholm. Vi bedriver också ett omfattande utvecklingsarbete för att ta fram nya produkter och applikationer. Våra produkter säljs på den nordiska marknaden men vi har även en betydande export. Vi är 55 anställda och arbetar efter våra värdeord - modig, pålitlig och inspirerande och ingår sedan 2002 i Orkla-koncernen, noterade på Oslobörsen.