Jästbolaget söker en processteknisk ingenjör

Jästbolaget söker en processteknisk ingenjör

Vill du arbeta i en värdegrundsstyrd och dynamisk miljö med dagliga utmaningar under stor frihet? Har du samtidigt erfarenhet av processtekniskt arbete och intresse för processindustri så är det här en chans till en ny utmaning för dig.

Som processteknisk ingenjör på Jästbolaget kommer du att leda projekt tillsammans med interna och/eller externa resurser. Du driver förbättrings- och utvecklingsarbete för att optimera processer men även för att kunna ta in nya produkter med andra krav/behov.

I arbetsuppgifterna kommer du att ta fram förslag på förbättringar för enhetsoperationer och eventuella nyinvesteringar. Du kommer att leda projekt i enlighet med stabilitet, ekonomi och kvalitet men du kommer även att vara projektutförare. Du tar fram förstudier, beslutsunderlag och rapporterar projektstatus. Utöver detta kommer du även att arbeta med att lösa process- och kvalitetsproblem inom organisationen. Du kan produktionens processer både teoretiskt och praktiskt samt du bevakar ny teknologi inom processutrustning.

Du ingår i ett team på fyra personer. Arbetet är mestadels självständigt med nära samarbete med närliggande avdelningar.

Vi söker dig som är högskole- eller civilingenjör inom kemiteknik, processteknik eller motsvarande. Du har minst fem års industriell erfarenhet av processteknisk produktion med automatiserade processer och du har god kännedom om processutrustning. Du är van vid att arbeta självständigt och att leda och driva projekt. Det är meriterande om du har projektledarutbildning samt om du har gått utbildning i heta arbeten. Det är även meriterande om du har branschkunskap inom livsmedelsbranschen och/ eller om du har praktiska färdigheter inom teknik och underhåll.

Du har goda datakunskaper och har arbetat inom datasystem och gärna Auto-CAD eller motsvarande. Vidare har du lätt för att kommunicera och är flytande i tal och skrift på svenska och engelska.

Som person är du driven, engagerad och har förmåga att driva projekt från idéstadium till genomförande. Du är självgående, strukturerad, analytisk och handlingskraftig. Du löser uppkomna problem, ser helheten och kan fatta beslut med insikt om konsekvenserna. Samtidigt är du prestigelös, förtroendegivande samt har god samarbetsförmåga. Du har lätt för att uttrycka dig och är rak och tydlig i din kommunikation. Andra egenskaper vi tror kännetecknar dig är att du är ansvarstagande, beslutsam, noggrann och bra på att hantera fler saker samtidigt. För att lyckas med arbetsuppgifterna behöver du kunna prioritera, förstå helheten och ha ett logiskt tänkande i ditt sätt att lösa problem.

Vi är en värdegrundsstyrd organisation och att du delar våra värdeord modig, pålitlig och inspirerande ser vi som en förutsättning. Stor vikt sätts på personliga egenskaper.

Tjänsten är placerad på Jästbolaget i Rotebro norr om Stockholm. Vid frågor angående tjänsten vänligen kontakta Produktionschef och Platschef Mattias Andersson via mattias.andersson@jastbolaget.se.

Välkommen med din ansökan genom att klicka på "Ansök" nedan. Din ansökan vill vi ha senast den 2 februari 2020, men urval kommer att ske löpande.
Mer info
Område Sollentuna
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Processingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 2 feb 2020 (15 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Jästbolaget grundades 1893 och är idag Nordens ledande producent och leverantör av jäst och jäsbaserade produkter, alltid med omtanke om människor och miljö. Vi är verksamma inom två affärsområden; bagerijäst och specialprodukter för t ex foderproduktion, alkoholtillverkning och akrylamidreducerande ändamål. Tillverkningen sker genom en avancerad biokemisk process i vår automatiserade anläggning norr om Stockholm. Vi bedriver också ett omfattande utvecklingsarbete för att ta fram nya produkter och applikationer. Våra produkter säljs på den nordiska marknaden men vi har även en betydande export. Vi är 55 anställda och arbetar efter våra värdeord - modig, pålitlig och inspirerande och ingår sedan 2002 i Orkla-koncernen, noterade på Oslobörsen.