Jästbolaget söker en automationsingenjör

Jästbolaget söker en automationsingenjör

Job description:

Som automationsingenjör på Jästbolaget kommer du att arbeta med att upprätthålla en hög tillgänglighet på Jästbolagets utrustning. Detta gör du genom att utföra underhållsarbete, kalibrering, reparation och programmering av process- och mediautrustning samt förpackningsmaskiner. Du kommer även att vara drivande i Jästbolagets digitaliseringsarbete i produktionsmiljön och vara kontaktperson i frågor gällande IT-automation.

I arbetsuppgifterna ingår att underhålla men även att optimera och utveckla våra processtyrsystem och vår mediautrustning. Du ser till att det finns backup och att service av styrsystem utförs enligt plan och gör även felsökningar och underhåll inom el. Med din kompetens är du med och påverkar valet av ny utrustning och bidrar till att kompetensutveckla dina kollegor. Du kommer att delta i projekt men även leda vissa projekt själv.

Du ingår i ett team på åtta personer. Arbetet är mestadels självständigt med nära samarbete med närliggande avdelningar. I arbetet ingår beredskapstjänst.

Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning inom automation och vi ser gärna att du har gått kurser inom projektledning. Du har erfarenhet av att arbeta med produktionsunderhåll och erfarenhet av underhållsarbete inom el- och styrteknik. Vidare är det meriterande men inget krav med branschkunskap inom livsmedelsbranschen och/eller erfarenhet av process- och /eller förpackningsindustrin. Det är även meriterande om du har BB1 och/eller har gått utbildning i heta arbeten. Du har goda datakunskaper och har arbetat med underhållssystem samt styrsystem, såsom 800xA-systemet eller motsvarande. Vidare talar och skriver du flytande svenska och kan grundläggande engelska.

Som person är du driven, förtroendeingivande och har en god förmåga att lösa uppkomna problem och hantera pressade situationer. Du har en god samarbetsförmåga och är rak och tydlig i din kommunikation. Samtidigt trivs du med att jobba självständig och arbetar målmedvetet mot uppsatta mål. Vidare ser vi att du är ansvarstagande, noggrann och beslutsam. Utöver detta är du även serviceinriktad, prestigelös har lätt för att lära dig.

Vi är en värdegrundsstyrd organisation och att du delar våra värdeord modig, pålitlig och inspirerande ser vi som en förutsättning. Stor vikt sätts på personliga egenskaper.

Tjänsten är placerad på Jästbolaget i Rotebro/Sollentuna norr om Stockholm. Vid frågor angående tjänsten vänligen kontakta Underhållschef Christer Jonsson via 08-626 24 54 eller christer.jonsson@jastbolaget.se.

Varmt välkommen med din ansökan senast den 31 augusti, men urval kommer att ske löpande så vänta inte med din ansökan.
Mer info
Område Sollentuna
Yrkesroll Industri & Anläggning, Livsmedel, Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 31 aug 2022 (18 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Jästbolaget grundades 1893 och är idag Nordens ledande producent och leverantör av jäst och jäsbaserade produkter, alltid med omtanke om människor och miljö. Vi är verksamma inom två affärsområden; bagerijäst och specialprodukter för t ex foderproduktion, alkoholtillverkning och akrylamidreducerande ändamål. Tillverkningen sker genom en avancerad biokemisk process i vår automatiserade anläggning norr om Stockholm. Vi bedriver också ett omfattande utvecklingsarbete för att ta fram nya produkter och applikationer. Våra produkter säljs på den nordiska marknaden men vi har även en betydande export. Vi är 55 anställda och arbetar efter våra värdeord - modig, pålitlig och inspirerande och ingår sedan 2002 i Orkla-koncernen, noterade på Oslobörsen.