Supportmedarbetare Sollentuna Servicedesk

Supportmedarbetare Sollentuna Servicedesk

It-enhetens grunduppdrag i Sollentuna kommun är att tillhandahålla it-tjänster till kommunens alla verksamheter. Vi är en enhet med drygt 20 medarbetare. Vi har högt i tak och tycker att arbetsglädje är en av de viktigaste delarna av arbetsplatsen.

Sollentuna Servicedesk ska ge kommunens medarbetare support i it-relaterade frågor, telefoni och konferensteknik. Servicedesk kommer att vara navet inom it-verksamheten så mötet med och bemötandet av kommunens användare blir din viktigaste uppgift.

Servicedesk är en ny funktion i Sollentuna och är i en spännande fas av uppbyggnad. Du kommer att vara delaktig i att tillsammans med kollegorna på it-enheten forma och bygga Sollentuna kommuns Servicedesk.

Arbetsbeskrivning
På servicedesk ger du support inom IT, telefoni och konferensteknik till kommunens anställda. Du blir länken mellan it-leveransen och slutanvändare. Du är en serviceinriktad person som trivs med att bemöta våra användare och leverantörer både i telefon, skrift och personliga möten och du sporras av att ge bra service och av att lösa problem på en 1st-line nivå.

I rollen som supportmedarbetare behöver du ha förmågan att lyfta blicken, överblicka helheten, ifrågasätta och föreslå lösningar på problem.

Du kommer att arbeta i ett ärendehanteringssystem med att klassificera och kategorisera suppportärenden, vara första linjens handläggare och agera "single point of contact" för användare, leverantörer och övriga medarbetare på it-enheten. Detta innebär att du, på ett noggrant och strukturerat sätt, behöver kunna arbeta med ett stort antal ärenden samtidigt.

Kvalifikationer
Du har:
 • Gymnasieutbildning
 • Erfarenhet av att ge teknik support i en Servicedesk/Helpdesk
 • Erfarenhet av att klassificera och kategorisera supportärenden
 • Praktisk erfarenhet av administrativt arbete i och hantering av ActiveDirectory
 • Praktisk erfarenhet av PC-hårdvara, telefoner och felsökning
Meriterande är:
 • Erfarenheter av MIM Microsoft identity management
 • Erfarenhet av SCCM
 • Erfarenhet av Azure AD
 • Praktisk erfarenhet av Office 2016 och Office 365
 • Erfarenhet av drift av medelstora till stora Microsoft-baserade miljöer
 • ITIL-grundutbildning
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi ser att du är en serviceinriktad och kreativ person som har förmågan att både ta egna initiativ och samarbeta på ett bra sätt med ditt team för att alltid uppnå den bästa kundservicen.

Vi erbjuder
Vi erbjuder spännande arbetsuppgifter i en organisation med hög prioritet i kommunen!

Vi värnar om ett gott arbetsklimat som möjliggör ett hållbart arbetsliv bland annat genom att vi tillämpar flextid, erbjuder kompetensutveckling, friskvårdsbidrag och semesterväxling. Vi satsar på utvecklingsfrågor och är ett härligt gäng att jobba i!

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Intervjuer sker fortlöpande under pågående rekrytering.

Välkommen med din ansökan!

Med engagemang växer vi tillsammans - vi skapar värde och gör Sollentuna lite bättre varje dag. Vi vill ge dig möjligheten att kunna påverka, utvecklas, växa i din yrkesroll och trivas med kollegor. Vi söker dig som är nytänkande, ansvarstagande och välkomnande. Jämlikhet och mångfald är viktigt för oss och vi behöver olika kompetenser i våra verksamheter. Välkommen till oss!
Mer info
Område Sollentuna
Yrkesroll Data & IT
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.sollentuna.se
Sista ansökningsdag 17 nov 2019 (5 dagar kvar)