Scenmästare till Arméns musikkår (AMK)

Scenmästare till Arméns musikkår (AMK)

Försvarsmusiken är en enhet med funktionsansvar inom Försvarsmakten för den svenska militärmusiken. Huvuduppgiften är statsceremonier med musik vid nationella högtidsdagar, riksmötets öppnande, statsbesök, kungliga audienser, högvaktsavlösning med vaktparad samt högre chefsbesök. Försvarsmusiken erbjuder ett brett utbud av konserter för en bred publik främst under höst, vinter och vår. Försvarsmusiken består tre musikkårer: Arméns musikkår, Marinens musikkår och den beridna Livgardets dragonmusikkår.

Arméns musikkår är en musikkår för parad- och ceremoniverksamhet samt en symfonisk blåsorkester för konsertverksamhet i olika genrer och med skiftande inriktning. Kåren, som består av 53 musiker, är placerad Häggvik i Sollentuna. Samarbete sker med de övriga musikkårerna.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Allt handlar om logistik! Som scenmästare ingår du tillsammans med inspicienten och notbibliotekarien i en produktionsgrupp som leds av producenten. Gruppens uppgift är att skapa förutsättningar för musikkårens framträdanden och repetitioner.
 • Planera, genomföra och ansvara för iordningsställande och avdukning av spelplatser inför musikkårens repetitioner, ceremonier och konserter
 • Genomförande av transporter med utrustning med lastbil och andra fordon
 • Ansvar för vård och vidmakthållande av musikkårens fordon
 • På- och avrustning av personal och hantering av uniformer
 • Handhavande av ljus- och ljudutrustning
Kvalifikationer
 • Relevant utbildning och/eller erfarenhet
 • God förmåga i tal och skrift på svenska och engelska
 • BC-körkort
 • Fysisk status för tunga lyft
Meriterande
 • D-körkort
 • Musikalisk erfarenhet och/eller erfarenhet inom orkesterverksamhet
 • Goda datakunskaper
 • Erfarenhet av ljud- och ljusteknik och/eller videodokumentation
 • Tidigare erfarenhet av Försvarsmakten, exempelvis genom genomförd värnplikt eller grundläggande militär utbildning
Personliga egenskaper

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Vi söker en självgående och ansvarsfull person med hög serviceanda. Du är ordningsam, lyhörd och pålitlig med ett flexibelt och lösningsorienterat tänk. Tjänsten innebär många personkontakter och samarbetspartners, både inom och utom Försvarsmakten, vilket kräver mycket god social kompetens, samarbetsförmåga och flexibilitet. Du är en lagspelare som har lätt för att samarbeta med andra. Vidare kräver tjänsten engagemang, drivkraft och förmåga att arbeta med flera arbetsuppgifter parallellt, samtidigt som arbetet utförs med stor noggrannhet. En viktig del i rollen är att vara en värdig representant för Sverige och Försvarsmakten.

Arbetsförhållanden

Arbetet är varierande med goda möjligheter till flexibel arbetstid efter egen planering. Såväl vanliga kontorstider förekommer men även kvälls- och helgarbete i skiftande förhållanden och miljöer, både inom- som utomhus, i Sverige och utomlands. Tjänsten är en civil befattning men arbetet genomförs tidvis i uniform.

Övrigt

Befattningen är en tillsvidaretjänst med sex månaders provanställning. Tillträde omgående eller efter överenskommelse. Individuell lönesättning tillämpas. Sökande skall vara svensk medborgare. Godkänd registerkontroll är ett krav för anställning. Anställda inom Försvarsmakten erbjuds tre timmar fysisk träning i veckan på arbetstid. Goda träningsmöjligheter finns i och kring musikkårens lokaler i Sollentuna.

Din ansökan görs via rekryteringsverktyget Reachme innehållande CV och ett personligt brev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning senast 5 december 2022.

För upplysningar om befattningen kontakta:
Per Iko, chef för Arméns musikkår, 073-338 70 57, per.iko@mil.se
Mattias Arveheim, ställföreträdande chef för Arméns musikkår, 070-520 33 28, mattias.arveheim@mil.se
Magnus Karlsson, t f producent, Arméns musikkår, 073- 985 53 76, magnus.k.karlsson@mil.se

Fackliga företrädare (nås via Försvarsmaktens växel 08- 584 540 00):
SEKO: Thomas Klasson
SACO: Johan Gillemyr
OFRO: Stefan Morin
OFRS: Kennet Hartikainen
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Livgardet är ett av Försvarsmaktens största förband med anor från 1521. Vi utbildar morgondagens soldater, liksom militärpoliser och personal som ska genomföra internationell insats. Vi bevakar de kungliga slotten, vi har säkerhets- och markstridsförband. Vi ansvarar också för att bevara och utveckla svensk militärmusiktradition. Vårt huvudsäte är i Kungsängen utanför Stockholm, men vi finns också i Sollentuna, i centrala Stockholm, Uppsala, Göteborg och Karlskrona.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Sollentuna
Yrkesroll Media, Kultur & Design, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 5 dec 2022 (8 dagar kvar)