Head of Business Control till Envirotainer

Head of Business Control till Envirotainer

Söker du en roll där du får arbeta både strategiskt och verksamhetsnära i ett bolag med stark tillväxt? Då kan detta vara nästa utmaning för dig! Envirotainer söker nu en affärsorienterad, analytisk och driven Head o Business Control som vill vara med att utveckla verksamheten.

Envirotainer är världsledande med att utveckla, tillverka och hyra ut temperaturkontrollerade containers, vilka används primärt av läkemedelsföretag för att frakta mediciner globalt. Bolaget är i en stark tillväxtfas och söker nu en Head of Business Control till huvudkontoret i Rotebro, Stockholm. Dotterbolag finns runt om i världen.

Om rollen
I rollen som Head of Business Control har du det övergripande ansvaret för att leda och utveckla Controllerfunktionen. Du kommer att ha en nyckelroll inom Envirotainer och kommer, tillsammans med ditt team och CFO, arbeta med prognos, bokslut, rapportering och analys. Du förväntas självständigt driva och utveckla processer och arbetssätt och på så sätt bidra till att Envirotainer lyckas nå sina övergripande mål.

Gruppen består av fyra personer inom Business Control och du rapporterar till CFO. Du har fullt personalansvar för medarbetarna i teamet och arbetar aktivt med att utveckla och coacha dessa.

Din bakgrund
Vi söker dig som är analytisk med affärsmässig utgångspunkt och förmåga att se verksamheten ur helhetsperspektiv. Du har en magisterexamen i ekonomi eller industriell ekonomi, har arbetat i ett flertal år inom controlling och är van att arbeta såväl strategiskt som operativt. Vi lägger stor vikt vid dina ledaregenskaper och det är väsentligt att du har bevisad förmåga att leda och inspirera ett team. Du har mycket god förmåga att presentera i skrift och tal. Det är meriterande om du har erfarenhet från börsnoterade bolag och/eller revisionsbranschen.

Har vi väckt ditt intresse?
I denna rekrytering samarbetar Envirotainer med Mpya Finance. Vi ser fram emot att få din ansökan via mpyafinance.se så snart som möjligt. Har du frågor kring tjänsten kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Helene Werme på helene.werme@mpya.se eller Anna Lannerhjelm på anna.lannerhjelm@mpya.se. Urval och intervjuer kommer att ske från mitten av januari. Varmt välkommen att söka!

Om Envirotainer
Envirotainer är världsledande inom aktiva temperaturkontrollerade flygtransporter av läkemedel. Vi utvecklar och producerar aktiva containrar som våra kunder leasar för att transportera läkemedel över hela världen. Vi har mer än 30 års erfarenhet och har under åren skeppat miljontals doser medicin till patienter över hela världen. Vi har global närvaro med medarbetare i 16 länder, kontor i Sverige, Tyskland, Singapore och USA samt ett 50-tal stationer på strategiska platser världen över för att serva och distribuera containrar till våra kunder. Läs mer på www.envirotainer.com
Mer info
Område Sollentuna
Yrkesroll Ekonomi, Ekonomichef
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 25 jan 2020 (7 dagar kvar)