Sollentunas vision är att bli Sveriges bästa skolkommun. I Sollentuna ska varje skola vara den bästa skolan för varje elev som går där. Framför oss ser vi en skola där undervisningen håller hög kvalitet och stimulerar alla elevers kreativitet och lärande. En skola där vi har höga och positiva förväntningar på oss själva, våra elever och där alla elever och personal trivs och känner sig trygga.

Nu söker vi en erfaren och strukturerad gymnasiesamordnare med god samarbetsförmåga!

Arbetsbeskrivning
Som gymnasiesamordnare vid enheten för myndighetsutövning kommer du ha ett övergripande ansvar över kommunens antagningsförfarande till gymnasie- och gymnasiesärskolorna och uppföljning av vissa elever i behov av extraordinärt stöd.

Dina arbetsuppgifter är varierande och spänner över många olika områden som berör gymnasie- och gymnasiesärskolan. Du administrerar och deltar i den kommunövergripande planeringen kring antagningen till gymnasie- och gymnasiesärskolan samt ansvarar för handläggning av ansökningar om tilläggsbelopp och interkommunala överenskommelser.

Du ingår i ett team för handläggning av gymnasiesärskola som skolform (hemkommunens beslut). Gymnasiesamordnaren har även ansvaret för informationsinsatser till grundskolornas studie- och yrkesvägledare inför kommande skolval. Kontakter med andra skolhuvudmän, offentliga såsom enskilda, sköts av dig. I arbetet ingår även att omvärldsbevaka lagar och regler för att kunna upprätta och uppdatera regler, samt för att skriva tjänstutlåtanden till utbildningsnämnden. Även andra uppgifter som ligger inom enheten för myndighetsutövning kan tillkomma i aktuell tjänst.

Gymnasiesamordnaren kommer även att ingå i en arbetsgrupp med verksamhetsansvarige för Navigator och representant från ekonomienheten. Navigator vänder sig till kommunens unga mellan 16-29 år som varken studerar eller arbetar och är således den verksamhet som ansvarar för det kommunala aktivitetsansvaret (16 - 19 år) i Sollentuna kommun.

Kvalifikationer
Vi vill att du har erfarenhet av arbete inom det ansvarsområde som ditt uppdrag omfattar. Erfarenhet av arbetsuppgifterna är särskilt meriterande. Du har högskoleutbildning inom relevant område för den aktuella befattningen, exempelvis studie- och yrkesvägledare, specialpedagog eller motsvarande. Du har förmåga att hantera en stor mängd data, systematisera och skapa underlag och uppföljningar.

Du är intresserad av att vara med och utveckla administrativa processer för en rättssäker myndighetsutövning i syfte att ge våra verksamheter bästa möjliga förutsättningar. Att använda digitala verktyg är naturligt för dig. Du har god samarbetsförmåga och intresse av att vara med och bygga ett effektivt team för myndighetsutövning. Du är prestigelös, ödmjuk och kan hantera en varierande arbetsbelastning.

Vi erbjuder
Vi erbjuder ett viktigt och spännande uppdrag i en stark skolkommun. För oss är det viktigt att våra medarbetare har ett hållbart arbetsliv och kan kombinera ett professionellt arbete med familj och fritid. Vi arbetar också för att alla medarbetare får utvecklas i sin roll och att kompetenser tas till vara.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Vi tillämpar individuell lönesättning. Tillträde så snart som möjligt. Ansökningarna kommer att hanteras löpande allt eftersom de inkommer.

Välkommen med din ansökan!
Med engagemang växer vi tillsammans - vi skapar värde och gör Sollentuna lite bättre varje dag. Vi vill ge dig möjligheten att kunna påverka, utvecklas, växa i din yrkesroll och trivas med kollegor. Vi söker dig som är nytänkande, ansvarstagande och välkomnande. Jämlikhet och mångfald är viktigt för oss och vi behöver olika kompetenser i våra verksamheter. Välkommen till oss!
Mer info
Område Sollentuna
Yrkesroll Utbildning, Specialpedagog
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Sollentuna Kommun
Hemsida https://sollentuna.varbi.com
Sista ansökningsdag 27 maj 2022 (10 dagar kvar)