Dibber söker Financial Controller

Dibber söker Financial Controller

Vi söker dig som har en akademisk examen inom ekonomi/redovisning. Du har en gedigen redovisningsbakgrund och erfarenhet från redovisning i koncern med flera dotterbolag. Erfarenhet från revision och redovisningsteknisk hantering av företagsförvärv är meriterande för rollen.

Operativ styrning av löpande redovisning, månadsbokslut och avstämningar som utförs av extern ekonomibyrå
Upprättande av årsredovisningar och deklarationer för de legala enheterna i Sverige
Driva och stötta i budgetprocess och prognos för Dibbers affärsområde Skola
Analys av olika KPI:er
Rapportering av utfall och avvikelser mot budget och prognos
Involvering i eventuella uppköp genom analysstöd innan och under förvärvsprocesserna samt upprättande av förvärvsanalyser
Koordinering av alla aktiviteter vid integrationen av genomförda förvärv
Stötta verksamhetschef och rektorer
Bidra i utveckling och förbättring av processer och rutiner
Vara ett stöd till ekonomichefen i övriga frågor
Övriga koordinerande och administrativa uppgifter

Vi förstärker får ekonomifunktion och söker nu en Financial Controller som vill vara med i en spännande tillväxtfas. Här får du möjligheten att arbeta i en bred controllerroll i en organisation som brinner för att få världens viktigaste värden att växa. Dibber är en av Skandinaviens största förskole- och skolaktörer och söker en Financial Controller för att förstärka vår svenska verksamhet. Rollen innebär ett övergripande ansvar för den svenska koncernens redovisning samt verksamhetsnära controllerstöd för ett av Dibbers affärsområden. Du rapporterar och agerar bollplank till den svenska ekonomichefen och ingår i ett team tillsammans med ekonomichef och Business Controller. Tjänsten är placerad på huvudkontoret i Helenelund, Sollentuna.

För att vara framgångsrik i rollen som Financial Controller hos Dibber är du analytisk, noggrann och har ett strukturerat arbetssätt. Du är mycket lösningsorienterad, engagerad och drivs och motiveras av att arbeta mot deadlines. Du har mod och tar ansvar för att såväl utveckla som att utmana både processer och verksamhetens chefer för att bidra till att förbättra arbetssätten. Som person är du självständig och ansvarstagande men också en prestigelös lagspelare som trivs att arbeta tillsammans med kompetenta och engagerade kollegor. Det är viktigt att kunna hantera högt som lågt och på ett positivt, lättsamt sätt hantera ad-hoc-uppgifter.
Mer info
Område Sollentuna
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag Löpande (57 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Dibber Sverige är en del av Læringsverkstedet som är Norges största förskoleaktör. Dibber har över 80 förskolor och skolor i hela Sverige. Varje dag arbetar vi mot samma vision: "Vi får världens viktigaste värden att växa." Vårt mål är att barnen ska växa genom att tillägna sig kunskap och förmågor samt utveckla en känsla av trygghet och empati.

Våra förskolor och skolor behöver dig som älskar att jobba med barn och elever. På Dibber vill vi vara varma människor med den bästa kompetensen.