IT-supporttekniker

IT-supporttekniker

Vill du vara med och bidra till vår framtida skol-och förskoleverksamhet? Är du intresserad av att ge bra service samtidigt som du har goda kunskaper inom teknik och moderna digitala lösningar? Nu söker vi dig som vill arbeta med hela livscykeln av våra system och IT-tjänster. Våra tjänster ska stödja barn, elever, medarbetare och vårdnadshavare genom att skapa möjligheter för ett enhetligt, kvalitetssäkrat och effektivt arbetssätt.

Vi söker dig som brinner för support och som älskar problemlösning. Du kommer ingå i ett nystartat och drivet team. Du kommer primärt att jobba med inkommande ärenden och beställningar från Dibber Sveriges samtliga medarbetare. Vi har höga ambitioner om att ha en servicedesk som går från reaktiv till proaktiv support. Där vi ständigt utmanar våra processer med automation och tillämpning av den senaste tekniken inom utbildningsbranschen. Därför är det viktigt att du gillar att jobba med ständiga förbättringar i en föränderlig miljö.

Detta är en fin möjlighet för den som tycker om att vara med och bidra aktivt till förbättring som gör att vår verksamhet får en service i toppklass.

Tjänsten är placerad på huvudkontoret i Helenelund, Sollentuna, och du kommer rapportera till Dibber Sveriges IT-Chef

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta i ett team med kollegor och leverantörer som tillhandahåller expertis och support för allt från hårdvara till mjukvara. Vi har egna experter för de olika lösningar vi driver och du har alltid möjlighet att diskutera och debattera frågor med kvalificerade kollegor.

Du kommer bl.a. jobba med:
 • Första linjen support till slutanvändare via telefon, chatt, e-post och webbtjänster
 • Kontoadministration i Office365/Azure , On-prem AD och Google Workspace
 • Managering och felsökning av klienter och mobila enheter (Android, iOS och Chromebooks)
 • Felsökning av skrivare
 • Koordinering av break-fix processen för hårdvara
 • Åtkomsthantering till applikationer
 • Eskalera allvarliga problem till relevanta intressenter och leverantörer
 • Identifiera förbättrings-och automatiseringsmöjligheter
 • Upprätthålla en hög nivå av artig kundservice
Kvalifikationer
 • Teknisk utbildning eller flera års erfarenhet av IT-relaterat arbete är önskvärt
 • Det är meriterande om du har högskoleutbildning i systemvetenskap, datavetenskap eller motsvarande eller relevanta IKT kurser
 • God teknisk förståelse och intresse
 • Kunskap om ITIL, klienter, Chromebooks, lärplattor, Office365, skrivare, Azure, Google Workspace är meriterande
 • Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift
 • Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Personliga egenskaper

På Dibber vill vi vara varma människor med den bästa kompetensen. Du som söker den här tjänsten gillar lagarbete, är kreativ, sprider god stämning omkring dig och lyfter gärna fram kvaliteter hos dina kolleger.

Du tar egna initiativ och bjuder på dig själv, har förmåga att lyssna på andra, delar med dig av dina erfarenheter och stärker organisationens gemensamma ambitioner.

För att lyckas i rollen behöver du vara; positiv och hjälpsam, snabblärd och självgående, kreativ och lösningsorienterad och sätter service och verksamheten i fokus.
Då du kommer att ha mycket kontakter både internt och externt är det viktigt att du har förmågan att utveckla ett bra samarbete med goda relationer, och du kommer ha stor nytta av att du har ett kommunikativt och pedagogiskt sätt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder

Engagerade och duktiga kolleger i en professionell miljö både i Sverige och internationellt!

Möjlighet att jobba i en hybrid miljö – Google Workspace, Microsoft O365, PC, Chromebook och Apple iOS enheter samt molntjänster
En roll med möjlighet att påverka Dibber Sveriges digitala transformationsresa

Vi har kollektivavtal genom Almega (Friskoleavtalet)
Förmåner i samtliga av Dibbers verksamheter;
 • Friskvårdsbidrag
 • Personalstöd via Falck Health Care
Information om tjänsten

Tjänsten är tillsvidare och kommer att tillsättas snarast. Sista ansökningsdag 23e december 2022.
Tillträde enligt överenskommelse. Vi tillämpar 6 månaders provanställning

Lön
Enligt överenskommelse

Ansökan
Endast sökande som uppfyller kvalifikationskraven beaktas. Vi frånsäger oss kontakt från rekryterare.

Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum
Utdrag ur belastningsregistret måste uppvisas före tillträde och stor vikt läggs vid personlig lämplighet

Om Dibber

Dibber Sverige är en del av Læringsverkstedet som är Norges största förskoleaktör. Dibber har 100 förskolor och skolor i hela Sverige, och totalt 550 enheter i 10 länder. Varje dag arbetar vi mot samma vision: "Vi får världens viktigaste värden att växa." Vårt mål är att barnen ska växa genom att tillägna sig kunskap och förmågor samt utveckla en känsla av trygghet och empati.

Varmt välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Sollentuna
Yrkesroll Data & IT, Support
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://dibber.se/
Sista ansökningsdag 23 dec 2022 (27 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Dibber är en del av en utbildningskoncern som driver förskolor och skolor på flera ställen i världen utan vinstintresse. Dibber arbetar för att utveckla och driva de bästa förskolorna och skolorna, där barn känner sig värdefulla, föräldrarna upplever trygghet och medarbetarna får alla förutsättningar för att göra ett bra jobb. Dibbers vision är att vi vill få "världens viktigaste värden att växa", alltså våra barn och elever.

På sikt vill Dibber bli den ledande aktören i Europa och pågående etablering i Sverige är en del av den visionen. I Sverige är Dibber en koncern som bedriver ca 100 förskolor och skolor i ca 20 bolag.