Vill du söka världens bästa jobb? Brandkåren Attunda söker brandmän!

Vill du söka världens bästa jobb? Brandkåren Attunda söker brandmän!

På Brandkåren Attunda är vi stolta över vår viktiga roll i samhället och vi arbetar lika hårt med att förebygga olyckor som att finnas där när de väl sker. Om du söker efter ett omväxlande och givande jobb där du verkligen får vara med och göra skillnad så kan det här vara tjänsten för dig! Scrolla vidare för att läsa mer om en trivsam arbetsmiljö, bra kollegor och en tjänst där du får vara med och bidra till samhället.

Ett jobb som betyder allt, för många

Som brandman på Brandkåren Attunda gör du allt som står i din makt för att olyckor inte ska ske, men också för att vara så förberedd som möjligt när de väl inträffar. Att träna och öva på olika olycksscenarier tillhör vardagen, liksom att arbeta med förebyggande insatser. När larmet sedan går släpper du allt för att hjälpa och ta hand om människor som befinner sig i nöd, och du räddar miljöer och värden som är både känslomässigt och ekonomiskt betydelsefulla.

Vi har höga krav på dig men lovar att ge tillbaka

För att klara av detta yrke krävs det att du har både hjärta och hjärna. Medmänsklighet och empati är en naturlig del av dig. Du är den trygga yrkespersonen som en människa i nöd har som livboj. Du älskar teamwork och problemlösning och vill bidra med din erfarenhet och expertis till andra. Du är ansvarstagande, flexibel, stresstålig, serviceinriktad och har en fallenhet för att lära dig nya saker och en förmåga av att arbeta praktiskt med olika redskap och verktyg.

Då säkerhet är A och O i vårt yrke övar och utbildar vi oss regelbundet för att hänga med i en dynamisk och föränderlig värld. Du kommer exempelvis att genomgå utbildningar inom sjukvård, brandbekämpning, trafikolyckor, vattenlivräddning, kemikalieolyckor, djurlivräddning och mycket annat. Vi kommer att satsa på dig, att ge dig trygghet i din yrkesroll är vår absoluta prioritet.

Att förekomma och förebygga

En viktig del i vårt räddningstjänstuppdrag utgörs av att nå ut med information till allmänheten, det vill säga att arbeta förebyggande mot olyckor. Det ställer krav på goda läs- och skrivfärdigheter och allmänna IT-kunskaper. Du behöver behärska det svenska språket väl, då tydlig kommunikation utgör en stor del av vår verksamhet. Du kommer att möta, utbilda och informera barn, ungdomar, vuxna och äldre – det ställer höga krav på din personlighet – vi tror därför att du är öppen, nyfiken och empatisk.

En räddningstjänst för alla

Vi är stolta över vår roll i samhället och arbetar med dedikation och passion varje dag för våra medborgare. Den här ansvarskänslan och passionen ser vi såklart också att du delar!

Förutom en aktiv och varierande arbetsdag med marknadsmässig lön och träning på arbetstid, så erbjuder vi även flexibilitet i hur du arbetar. Vi inser att olika människor har olika behov och därför finns möjligheten att arbeta antingen dagtid eller i skift. En bra balans mellan arbete och fritid är något vi värderar högt inom Brandkåren Attunda. Vi värdesätter mångfald och en jämnare könsfördelning i vår verksamhet. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Formella krav:

 • En av följande brandutbildningar eller annan utbildning vi bedömer som likvärdig:
 • MSB:s utbildning "Skydd mot olyckor" (SMO).
 • MSB:s utbildning "Grundutbildning för räddningstjänstpersonal i beredskap" (GRIB)
 • MSB:s utbildning "Räddningsinsats".
 • Räddningsverkets utbildning "Brandman Heltid, 15 veckor".
 • B- körkort.
 • Intyg på godkänt rullbandstest (4,5 km/h) – intyget får inte vara äldre än 12 månader gammalt.
 • Intyg på simkunnighet motsvarande Guldbojen – intyget får inte vara äldre än 6 månader gammalt.

Meriterande:

 • C-körkort
 • Erfarenhet av arbete i minst två olika roller i en brandstyrka (till exempel rökdykare och chaufför)
 • Erfarenhet av arbete som rök och kemdykledare (kommer att valideras mot våra interna krav och riktlinjer innan godkännande)
Så här går rekryteringsprocessen till

Rekryteringsprocessen till brandman tills vidare innehåller flera steg med bland annat intervjuer och personligshetstester, praktiska tester, läkarundersökningar samt utdrag ur belastningsregistret. Vår omfattande rekryteringsprocess är framtagen både för din och vår skull – så att du får lära känna oss och vår organisation samtidigt som vi får lära känna dig.

Låter detta som något för dig? Då är du välkommen med din ansökan, gärna så snart som möjligt då vi anställer löpande.

Tidsplan för rekryteringen:

Testdag 1 – den 15:e och 17:e november*:
 • Arbetsrelaterade praktiska tester.
 • Höghöjdstest och kort intervju.
Testdag 2 – den 6:e och 7:e december*:
 • Arbetsrelaterat fystest.
 • Fördjupningsintervjuer.
 • Med reservation för eventuella ändringar.
Ett preliminärt besked och tjänstbarhetsintyg från vår företagshälsovård lämnas i december där ett godkänt resultat krävs för att erbjudas tjänstgöring som brandman.

Låter ett jobb som brandman på Brandkåren Attunda som något för dig? Vill du ha ett aktivt och omväxlande jobb där du får hjälpa dina medmänniskor? Det både tror och hoppas vi!

Vänta inte, sök redan idag - Sista ansökningsdag är 7:e oktober.

Om jag har frågor eller funderingar?

För mer information om tjänsten eller rekryteringsprocessen kontakta:
 • Tomas Wrådhe, Distriktschef, 0704 21 03 40.
 • Björn Vigström, Distriktschef, 0730 61 62 97.
 • Eva Karlsson, HR-konsult, 0704 21 03 56.
 • Fackliga representanter nås via vår växel, 08 594 696 00.
Mer info
Område Sollentuna
Yrkesroll Säkerhet & Skydd, Brandkår
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.brandkaren-attunda.se/
Sista ansökningsdag 7 okt 2022 (10 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Här på Brandkåren Attunda är vi stolta över vår viktiga roll i samhället och arbetar med stor passion och dedikation för våra medborgare. Om du söker efter ett omväxlande och givande jobb där du verkligen får vara med och göra skillnad så kan det här vara tjänsten för dig! Se filmen nedan och scrolla vidare för att läsa mer om en trivsam arbetsmiljö, bra kollegor och en tjänst där du får vara med och bidra till samhället.