Business Intelligence-utvecklare till Beijer Byggmaterials Servicekontor

Business Intelligence-utvecklare till Beijer Byggmaterials Servicekontor

Beijer Byggmaterial söker nu ytterligare en Business Intelligence-utvecklare. Rollen innefattar alltifrån nyutveckling till förvaltning och av befintliga applikationer. Teamet arbetar idag med i princip hela Qliks produktportfölj, där en resa mot Qlik Sense är påbörjad. Låter detta som något för dig? Ansök då redan i dag!

Rollen som BI-utvecklare

Du kommer att ingå i ett team på tre personer som arbetar både med nyutveckling och förvaltning av Beijers Qlik-applikationer. Teamet arbetar sedan många år tillbaka med stora delar av Qliks produktportfölj och där komplexiteten i BI-plattformen är hög. Grupperingen är placerad under Performance Management, vilket gör att du kommer arbeta väldigt nära verksamheten och ha direktkontakt med användare och beslutsfattare på alla nivåer. Intresset för, och användandet utav, BI-lösningarna är väl utbrett inom organisationen och det är ett område som kommer fortsätta att utvecklas.

Vem är du?

Du är BI-utvecklare med förmågan att arbeta analytiskt och självständigt. Med din tekniska bakgrund och kompetens arbetar du dagligen med att sätta dig in i nya tekniska problem och strävar alltid att hitta den bästa lösningen för uppgiften. Du tar initiativ och agerar utifrån de analyser du gör av de behov som finns.

Du har ett affärstänk och ser sambandet mellan tekniska lösningar och företagsframgång. Med det vet du även nyttan med användarvänlighet och syftet med att tänka från kundperspektivet.

Du är strukturerad, nyfiken och kreativ. Det ligger dock i din natur att ständigt ha ett ifrågasättande och utmana lösningarna på problemen.

Du är öppen och trivs med ett gott samarbete med dina kollegor. Tillsammans är inget omöjligt.

Du som söker bör ha några av dessa kvalifikationer
 • Minst 2 års erfarenhet av att utveckla kvalitativa BI-lösningar
 • Erfarenhet av Qlik Sense / QlikView / Qlik Nprinting / Qlik GeoAnalytics
 • Erfarenhet av relationsdatabaser och datamodellering
 • Relevant högskoleutbildning inom IT, ekonomi eller motsvarande
 • Van med ett agilt arbetsätt
 • Bra kommunikativ förmåga på både svenska och engelska, i tal och i skrift
Det är även ett plus om du har
 • Kunskaper inom CSS / HTML / JavaScript / PHP
 • Kunskaper inom SQL / Data Warehouse
 • Kunskaper inom Python / R / Data Science
 • Kännedom av Jira / Scrum
 • Verksamhetskunnig inom detaljhandel
Tjänsten är på heltid med placering servicekontoret i Sollentuna. Rekrytering och urval görs löpande under ansökningsperioden.
Mer info
Område Sollentuna
Yrkesroll App utvecklare, Back-end utvecklare, Data & IT, Utvecklare
Typ av anställning Heltid
Hemsida https://starkgroup.dk/
Sista ansökningsdag 2 dec 2019 (11 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Beijer Byggmaterial AB är Sveriges största helägda bygghandelskedja med 82 byggvaruhus över hela Sverige. Vi förser både byggproffs och hemmaproffs med byggmaterial, verktyg och tjänster av hög kvalitet. Beijer Byggmaterial omsätter drygt 7 miljarder SEK och har mer än 2000 anställda. Beijer Byggmaterial ingår i STARK GROUP som är Nordens största distributör och av byggmaterial. STARK GROUP erbjuder ett brett utbud av tjänster till både entreprenörer och professionella hantverkare. STARK GROUP äger STARK i Danmark, Finland och Grönland, Neumann Bygg i Norge, Beijer Byggmaterial i Sverige och Saint-Gobain Building Distribution i Tyskland