Produktägare Integrationer och IT-arkitekt Beijer Servicekontoret

Produktägare Integrationer och IT-arkitekt Beijer Servicekontoret

Beijer Byggmaterial söker nu en Produktägare Integrationer och IT-arkitekt i en och samma roll. Då tjänsten är ny finns det stora möjligheter för rätt person att själv vara med och forma sin roll. Rollen rapporterar direkt till CIO och sitter med i Beijer ITs ledningsgrupp.

Beijer erbjuder

Du kommer att ingå i ett team av 22 kompetenta medarbetare inom IT som utvecklar och förvaltar befintlig miljö. Beijer IT ska möjliggöra affärsutveckling med fokus på operationell excellence genom att leverera kostnadseffektiva IT-tjänster och expertis som en pålitlig partner, samtidigt som vi balanserar kort- och långsiktig planering. I dagsläget har Beijer en hybridmiljö med både molnbaserade tjänster samt on-prem lösningar.

Produktägare integrationer
: I rollen som Produktägare Integrationer kommer du leda integrationsarbetet för Beijer Byggmaterial och ansvara för dialog och kravställning tillsammans med intressenter, prioritering av backlog, utveckling och förvaltning nya samt befintliga integrationer. I denna roll kommer du att ha personalansvar för ett Integrationsteam bestående av 2 anställda utvecklare och ett antal konsulter. Beijer är i full färd med en modernisering av IT-miljön med en målarkitektur uppbyggd kring en händelsedriven arkitektur (event-driven architecture, EDA).

IT-arkitekt
: Som IT-arkitekt kommer du att samverka med intressenter från alla delar av verksamheten på Beijer. Rollen är bred och du kommer vara operativt involverad i initiativ, projekt och uppdrag inom och genom flera olika domäner. Du kommer agera teknisk specialist och säkerställa att viktiga arkitektoniska beslut bearbetas, beslutas och dokumenteras. Beijer ägs av STARK Group och en del arbete kopplat till arkitekturområdet sker gemensamt för hela företagsgruppen.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter
 • Driva och leda utveckling av lösningar inom integration och dataflöden, samt stötta den omgivande organisationen för att säkra framdrift
 • Utveckla och förbättra befintlig IT-miljö. Driva och stötta val av nya system, tjänster och applikationer från ett tekniskt perspektiv
 • Bygga framåt och förbereda för framtidens integrationslösningar inom byggbranschen
 • Bedriva omvärldsbevakning och utvärdera nya tekniker och verktyg inom ditt område
 • Säkerställa sunda tekniska val och beslut som ger en långsiktighet
 • Kommunicera, underhålla och säkerställa att Beijers arkitekturprinciper efterföljs
 • Säkra att lösningar inte bygger teknisk skuld
Vem söker vi?

Vi söker dig som trivs i en organisation som värnar om sin kultur kring prestigelöshet och samarbete. Du brinner för att hitta nya lösningar genom att testa nya verktyg och tekniker, samtidigt som du har förståelse för den befintliga miljön och hur den fungerar och påverkas utifrån teknik, regelverk och arkitekturprinciper.

För att lyckas i den här rollen bör du vara trygg i din roll som både produktägare och arkitekt och kunna argumentera för långsiktigt hållbara lösningar. Då rollen innebär många kontaktytor både internt och externt är det en förutsättning att du kan kommunicera väl på både svenska och engelska.

Vi ser gärna att du har:
 • Relevant akademisk utbildning eller motsvarande kompetens
 • Flerårig erfarenhet som lösningsarkitekt i olika verksamheter och systemmiljöer
 • Erfarenhet och intresse av att samverka och kommunicera med intressenter på olika nivåer i organisationen
 • Erfarenhet av modellering, metodutveckling och tillhörande dokumentation
 • Erfarenhet av ledande roller
 • Erfarenhet av att bygga integrationslösningar
 • Erfarenhet från att utveckla inom händelse-driven arkitektur (EDA) och utveckling av tjänster och applikationer som publicerar och konsumerar data och händelser via strömmande plattformar såsom Kafka
 • Erfarenhet av API-hantering såsom API-gateways/management
 • Erfarenhet Azure och dataplattformar, specifikt Azure Synapse och Azure Databricks
Det är även ett plus om du har:
 • Erfarenhet av CDC-verktyg, exempelvis Qlik Replicate
 • Erfarenhet från programmeringsspråket C#/.NET
 • Erfarenhet av Jira / Scrum
 • Kunskap om olika metoder/ramverk inom arkitektur
 • En certifiering inom enterprise-, verksamhets- eller IT-arkitektur
 • Erfarenhet av att leda projekt/förstudier/utredningar
Beijer som arbetsgivare

Beijer Byggmaterial erbjuder dig en roll i ett företag med en stark företagskultur och tydliga värderingar. Vi ska vara den mest pålitliga byggmaterialhandlaren genom att vara schyssta, passionerade och stolta. Vi är stolta över att vara proffsbyggarnas förstahandsval, vilket vi lyckas med genom ett starkt lokalt entreprenörskap och det centrala stöd som Servicekontoret erbjuder.

I denna roll rapporterar du till CIO och blir en del av ett härligt, passionerat IT-team.

Vi erbjuder kollektivavtalsenlig lön och schyssta villkor.

Några ord från ansvarig ledare:

IT-avdelningen på Beijer har en kultur med högt i tak och nära till skratt. Det finns en enorm ansvarskänsla och vilja att hjälpa till. Vi brinner för att stötta verksamheten och skapa nya möjligheter för Beijer.

Nästa steg

För frågor om tjänst eller process, kontakta Jenny Regnér, CIO Beijer Byggmaterial,

jenny.regner@beijerbygg.se

Urval och intervjuer påbörjas under vecka 31. Vi tar inte emot ansökningar via mail utan hänvisar till ansökningsformulär via annons. Samtliga sökande kontaktas efter avslutad rekryteringsprocess. Tjänsten är på heltid med placeringsort Sollentuna/Häggvik.

Varmt välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Sollentuna
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Arkitekt
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 14 aug 2022 (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Beijer Byggmaterial AB är Sveriges största helägda bygghandelskedja med 82 byggvaruhus över hela Sverige. Vi förser både byggproffs och hemmaproffs med byggmaterial, verktyg och tjänster av hög kvalitet. Beijer Byggmaterial omsätter drygt 7 miljarder SEK och har mer än 2000 anställda. Beijer Byggmaterial ingår i STARK GROUP som är Nordeuropas ledande distributör av byggmaterial med verksamhet i Danmark, Grönland, Norge, Sverige, Finland och Tyskland. STARK GROUP erbjuder ett brett utbud av tjänster till både entreprenörer och professionella hantverkare. STARK GROUP äger STARK i Danmark och Grönland, Neumann Bygg i Norge, Beijer Byggmaterial i Sverige, STARK i Finland och STARK i Tyskland.