Price Specialist Beijer Servicekontoret

Price Specialist Beijer Servicekontoret

Kanske har du arbetat som konsult inom prissättning eller i en liknande roll in-house. Kanske älskar du den affärsdrivna analytiska biten ungefär lika mycket som samarbetet med duktiga kollegor? En verksamhet där övriga funktioner är tight kopplade till varandra är något du gärna tillhör. Om så, tror vi starkt på att just du passar in hos oss. Denna roll och avdelning påverkar, förändrar & skapar insikter som sätter avtryck på hela företaget.

Beijer erbjuder

Pricing teamet på Beijer tillhör Commercial organisationen med det gemensamma ansvaret att ständigt vara på tå och utveckla vårt erbjudande mot våra kunder i ett tätt samarbete med vår säljande organisation. Pricing teamets mål är att i en påverkande roll balansera konkurrenskraft och lönsamhet på ett hållbart sätt. Teamet är litet och ditt bidrag är avgörande. Din huvudsakliga arbetsuppgift blir att strategiskt utveckla prismetodiker samt operativt förvalta och säkerställa processer inom prissättning och då i huvudsak avtalshantering samt rabattmatrisen. En analytisk läggning är vägen till framgången, för här är det inte bara stora datamängder, utan även en ständigt utvecklande verksamhet och drivna samarbetspartners som vill framåt. Vi söker nu dig som känner att detta stämmer överens med dina ambitioner.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter
 • Utifrån din nyckelroll i bolagets agera spindeln i nätet för listprissättning och övergripande prisprocess
 • Analysera stora datamängder, skapa och presentera beslutsunderlag
 • Bibehålla och utveckla korsfunktionellt arbete med Kategori-, Inköps- och Artikelavdelning
 • Löpande och ad-hoc analyser kring lönsamhetsutveckling och potentialer
 • Paketera och genomföra ad-hoc projekt inom prissättning
 • Säkerställa att prisprocessen genomförs med korrekta uppdateringar enligt tidplan och process
 • Driva ständig förbättring och utveckling både i arbetssätt, system och ny teknik
Vem söker vi?

Vi söker dig som har
 • Erfarenhet från att arbeta med prissättning eller likande minst 2-3 år
 • Förståelse för hur prissättning påverkar olika affärsprocesser
 • Projektledarerfarenhet
 • Systemerfarenhet av QlikSense och prissättningssystem
 • Kunskaper/ erfarenhet från B2B Retail
 • Stort plus om du även har ett intresse för övergripande datahantering och integrationer
När du beskriver dig själv säger du troligen först "problemlösare". Du har vana och erfarenhet av att arbeta processorienterat och är hungrig på att utvecklas ytterligare i ett litet team. Du älskar att utmana sanningar men söker ständigt efter möjligheten att bli överbevisad. Agera affärsutvecklare och kunna förmedla det både uppåt och nedåt är en viktig del, där såväl projektledarkunskaper som en engagerad approach värderas högt. Här krävs en balans mellan att utmana och agera tillmötesgående. Kanske är det även så att du ser, likaså som vi, att byggbranschen och byggvaruhandeln är spännande då potentialen är omättad och utvecklingsmöjligheterna oändliga.

Då det förekommer samarbeten utanför Sverige, bör du känna dig bekväm med engelska, skriftlig som verbalt. I denna rekrytering kommer vi lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Beijer som arbetsgivare

Beijer Byggmaterial erbjuder dig en roll i ett företag som med en stark företagskultur och tydliga värderingar. Vi ska vara den mest pålitliga byggmaterialhandlaren genom att vara schyssta, passionerade och stolta. Vi är stolta över att vara proffsbyggarnas förstahandsval, vilket vi lyckas med genom ett starkt lokalt entreprenörskap och det centrala stöd som Servicekontoret erbjuder.

I denna roll rapporterar du till Head of Pricing och blir en del av ett härligt, passionerat Pricing-team.

Vi erbjuder kollektivavtalsenlig lön och schyssta villkor.

Nästa steg

För frågor om tjänst eller process, kontakta Björn Wennberg, Head of Pricing, Beijer Byggmaterial,

bjorn.wennberg@beijerbygg.se

Urval och intervjuer sker löpande under ansökningstiden. Vi tar inte emot ansökningar via mail utan hänvisar till ansökningsformulär via annons. Samtliga sökande kontaktas efter avslutad rekryteringsprocess. Tjänsten är på heltid och utgår från Häggvik, Sollentuna. Sista ansökningsdag 30/7.

Varmt välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Sollentuna
Yrkesroll Ekonomi, Inköpare, Försäljning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.beijerbygg.se/privat/sv/om-beijer-bygg/jobba-hos-oss
Sista ansökningsdag 30 juli 2022 (25 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Om Beijer Byggmaterial Beijer Byggmaterial AB är Sveriges största helägda bygghandelskedja med 83 byggvaruhus över hela Sverige. Vi förser både byggproffs och hemmaproffs med byggmaterial, verktyg och tjänster av hög kvalitet. Beijer Byggmaterial omsätter nästan 7 miljarder SEK och har ca 2000 anställda. Beijer Byggmaterial ingår i STARK GROUP som är Nordeuropas ledande distributör av byggmaterial med verksamhet i Danmark, Grönland, Norge, Sverige, Finland och Tyskland. STARK GROUP erbjuder ett brett utbud av tjänster till både entreprenörer och professionella hantverkare. STARK GROUP äger STARK i Danmark och Grönland, Neumann Bygg i Norge, Beijer Byggmaterial i Sverige, STARK i Finland och STARK i Tyskland.