First line IT support Beijer Servicekontoret

First line IT support Beijer Servicekontoret

Sveriges Största Bygghandel, Beijer Byggmaterial, växer snabbt och söker därför en kompetent medarbetare till sin interna IT-Support.

På IT-Supporten kommer du jobba i en övergripande roll med inkommande supportärenden via telefon, chatt och ärendehanteringssystem från Beijers anställda i hela Sverige, dvs samtliga butiker och kontor i Sverige. Du kommer vara en 1st-line supporttekniker och hjälpa till med allt från nollställning av lösenord, till felsökning av IT-utrustning och även utskick av utrustning till butiker ute i landet. Dina arbetsuppgifter är utöver detta varierande och beror på din kompetens samt utvecklingsvilja. IT-Supporten är en central och viktig del inom Beijer, där du kommer känna att du har ett ansvar samt en betydande och tacksam roll inom organisationen.

Beijer erbjuder

Du kommer sitta tillsammans med övriga medarbetare inom IT-Supporten på Beijers huvudkontor i Sollentuna. Du kommer jobba tillsammans med teamet som idag består av 7 medarbetare samt en teamleader. Teamet har ett härligt arbetsklimat, god jargong. Ingen kan allt, därför hjälps samtliga kollegor åt och diskuterar ärenden/problem tillsammans.
Du kommer få en introduktion av vår teamleader där du succesivt blir alltmer självgående i takt med att du kommer in i din nya roll där målet är att arbeta självständigt inom kort. Du kommer ha stora möjligheter till att utveckla dina kunskaper inom IT på en härlig arbetsplats i nyrenoverade lokaler. Du kommer att ha varierade arbetsuppgifter med många kontaktytor inom organisationen.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter
 • Bemanna 1st-line supporten,
 • Besvara supportärenden via telefon samt ärendehanteringssystem,
 • Självständigt felsöka och hitta lösningar på tekniska problem kopplat till IT,
 • Felsökning av hårdvara och olika verksamhetsspecifika applikationer.
Vem söker vi?

Du behöver ha ett stort intresse för IT och teknik. Det är inget krav att tidigare har arbetat eller studerat inom IT/teknik, men det är dock meriterande. Du ska tala svenska flytande samt ha goda kunskaper inom det engelska språket (tal och skrift) eftersom Beijer tillhör en internationell koncern.

Exempel på egenskaper som kan vara bra för tjänsten:
 • Strukturerad och effektiv
 • Serviceinriktad och pedagogisk
 • God problemlösningsförmåga
 • Är öppen, lyhörd och positiv till att arbeta och kommunicera med organisationen från ledningsnivå till medarbetare i filial
 • Är proaktiv, agerar ansvarsfullt, resultatinriktad utifrån tillgänglig information och rådande omständigheter
 • Värdesätter att jobba i team
 • B-körkort och egen bil är en fördel
Beijer som arbetsgivare

Beijer Byggmaterial erbjuder dig en roll i ett företag som med en stark företagskultur och tydliga värderingar. Vi ska vara den mest pålitliga byggmaterialhandlaren genom att vara schyssta, passionerade och stolta. Vi är stolta över att vara proffsbyggarnas förstahandsval, vilket vi lyckas med genom ett starkt lokalt entreprenörskap och det centrala stöd som Servicekontoret erbjuder.

I denna roll rapporterar du till din teamleader och blir en del av ett härligt, passionerat Support-team. Vi erbjuder kollektivavtalsenlig lön och schyssta villkor.

Nästa steg

För frågor om tjänsten eller process, kontakta Martin Kramar, Teamleader för IT-Support, på 072-083 38 08,

martin.kramar@beijerbygg.se

Urval sker löpande under ansökningstiden. Vi tar inte emot ansökningar via mail utan hänvisar till ansökningsformulär via annonsen. Samtliga sökande kontaktas efter avslutad rekryteringsprocess, sista ansökningsdagen är 2022-07-21.

Varmt välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Sollentuna
Yrkesroll Data & IT
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 21 juli 2022 (20 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Beijer Byggmaterial AB är Sveriges största helägda bygghandelskedja med 82 byggvaruhus över hela Sverige. Vi förser både byggproffs och hemmaproffs med byggmaterial, verktyg och tjänster av hög kvalitet. Beijer Byggmaterial omsätter drygt 7 miljarder SEK och har mer än 2000 anställda. Beijer Byggmaterial ingår i STARK GROUP som är Nordeuropas ledande distributör av byggmaterial med verksamhet i Danmark, Grönland, Norge, Sverige, Finland och Tyskland. STARK GROUP erbjuder ett brett utbud av tjänster till både entreprenörer och professionella hantverkare. STARK GROUP äger STARK i Danmark och Grönland, Neumann Bygg i Norge, Beijer Byggmaterial i Sverige, STARK i Finland och STARK i Tyskland.