Ekonomiansvarig till HiKOKI

Ekonomiansvarig till HiKOKI

HiKOKI Power Tools söker en erfaren och rutinerad ekonomiansvarig med övergripande ansvar för företagets ekonomi, kontor och IT.

HiKOKI Power Tools Sweden är en ledande leverantör av elverktyg, spikverktyg, klipp-/bockmaskiner, infästning och tillhörande kringprodukter till den svenska proffsmarknaden. Huvudsakliga distributionskanaler är återförsäljande fackhandel och kedjor inom bygg och industri. Produktportföljen innefattar i huvudsak varumärken som HiKOKI, Bendof, Basso och MFT.

Arbetsuppgifter

Som ekonomiansvarig har du ett helhetsansvar som omfattar ekonomiavdelningens samtliga funktioner såsom kund- och leverantörsreskontra, löpande bokföring, bokslut och rapportering samt lön. Du ansvarar också för IT tjänster och kontorsutrustning samt kontakt med hyresvärd. I rollen som ekonomiansvarig ingår även att du är avtalsansvarig för en rad av företagets olika leverantörer (tex bank, försäkring, telefon, larm, brandskydd, städbolag och så vidare).

I uppdraget ingår också att du är behjälplig med personalfrågor från övriga avdelningar. Som ekonomiansvarig har du personalansvar för två ekonomiassistenter.

Rollen som ekonomiansvarig är bred och erbjuder stor variation. Du rapporterar direkt till VD för HiKOKI Power Tools i Sverige.

Kvalifikationer

Ett krav för att axla rollen är att du har gedigen erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Du har god kunskap om ekonomiska flöden och flera års erfarenhet av ekonomiskt helhetsansvar inklusive lön. Du får också gärna ha erfarenhet av personalledning och du bör ha god kommunikativ och pedagogisk förmåga.
  • Goda kunskaper i Office-paketet är ett måste
  • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift är ett krav
  • Kunskap i flera nordiska språk är meriterande
  • Kunskap om affärssystemet Axapta är meriterande
Personliga egenskaper

Vi söker efter en trygg och ansvarstagande person som gillar problemlösning. Du är självklart förändringsbenägen, med starkt driv och initiativkraft. Du gillar att utveckla och förbättra rutiner och arbetssätt. Du är modig och hittar ständigt nya sätt att lösa uppgifter på.

Som person har du god social kompetens och är flexibel, prestigelös och har hög integritet. Du har goda ledaregenskaper och pondus, är samtidigt en lyhörd och prestigelös lagspelare. Du gillar att vara delaktig i verksamheten och är hjälpsam och stöttar alltid dina kollegor.

Mer om HiKOKI

HiKOKI Power Tools Sweden AB ändrade namn den 1 oktober 2018, från Hitachi till HiKOKI och ingår numer i den internationella koncernen Koki Holdings Co Ltd i Japan med 14 mdkr i omsättning och med fler än 6500 anställda. Koki Holdings ägs av det amerikanska fondbolaget KKR - Kohl Kravis & Roberts & Co. Det nordiska moderbolaget, HiKOKI Power Tools Norway AS, har sitt huvudkontor samt nordiskt centrallager i Kjeller strax utanför Oslo med verksamma dotterbolag förutom i Sverige även i Finland, Danmark och Polen. HiKOKI Power Tools har mer än 70 års erfarenhet av att tillverka elverktyg och har under dessa år utvecklats till en känd leverantör av högteknologiska kvalitetsprodukter.

Mer om tjänsten
  • Direktrekrytering
  • Tillsättning: enligt överenskommelse
  • Omfattning: Heltid, 38,5 timmars arbetsvecka
  • Placering: Rotebro, Sollentuna
Andara ansvarar för hela rekryteringsprocessen. Vid frågor, kontakta vår rekryteringsansvariga Linda Gadd på linda.gadd@andara.se. Bifoga ditt CV och personligt brev så hör vi av oss så fort vi kan. Urval kommer att ske löpande.

För att vi på bästa sätt ska kunna matcha din kompetens med våra uppdrag kan vi inte ta emot din ansökan på mejl. Vi ber dig därför registrera ditt CV i vår kandidatbank.

Varmt välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Sollentuna
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 30 apr 2019 (8 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi på Andara är specialiserade på konsultuthyrning och rekrytering till stora och medelstora företag i Stockholms Län. Vi är inriktade på personal inom Administration/Service, Ekonomi, HR/Lön, Marknad och IT.