Teknisk projektledare till Scandinavian WeldTech

Teknisk projektledare till Scandinavian WeldTech

På Scandinavian WeldTech kommer du till ett familjärt företag där du är en viktig del i hela verksamheten. Har du ett stort intresse för konstruktion och beräkning av stål? Vill du dessutom kliva in i en roll som teknisk projektledare för att utmana och utveckla både dig själv och företaget? Vi söker framförallt rätt person och dig som i grunden har en civil- eller högskoleingenjörsexamen inom byggteknik. Är du den vi söker? Läs vidare och sök redan idag!

Information om uppdraget

Academic Work söker en teknisk projektledare till Scandinavian WeldTechs kontor i Sollentuna i Stockholm.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Scandinavian WeldTech.

Du kommer att arbeta med ett internationellt team av konstruktörer, projektledare och tekniska ritare som sitter i Sverige, Danmark och Tyskland. Din introduktion kommer att anpassas efter din tidigare kunskap. Till en början kommer du att få testa att ansvara för olika delar i reella projekt. På sikt och desto mer bekväm och kunnig du blir om SWT:s verksamhet kommer ditt ansvar i olika projekt också att utökas.

Scandinavian WeldTech satsar och vill växa kommande år. Här kommer du till ett familjärt företag med stora möjligheter att exempelvis arbeta i Borlänge eller Tyskland där de har kontor i Rostock. Eftersom många kollegor är utspridda på olika kontor så hålls ofta möten via Skype vilket gör att sammanhållningen och kulturen internt är stark oavsett var kollegorna befinner sig.

Arbetsuppgifter

Som teknisk projektledare kommer du hantera din egen portfölj av projekt och ansvara för att projekten uppfyller avtal samt löper så effektivt som möjligt. Du kommer arbeta med utformning av tekniska lösningar i samarbete med kollegor, kunder och deras konsulter och du kommer vara projektens huvudkontaktperson. Du rapporterar till SWT:s konstruktionschef som också är din närmsta chef.

Projekt kommer i huvudsak vara mot svenska och norska kunder. Framförallt Stockholm, Malmö och norra Norge (Bodø och Tromsø) är heta platser där det byggs mycket spännande, med möjlighet till platsbesök. Du kommer också ha möjlighet att arbeta internationellt med projekt i andra länder, tillsammans med dina danska och tyska kollegor.

Du kommer till exempel att:
 • Sätta tidsplaner för projektering och produktion.
 • Dimensionera och beräkna i SWT:s egenutvecklade beräkningsverktyg.
 • Rita stål- och samverkanskonstruktioner i 3D.
 • Genomföra ekonomisk uppföljning av projekt.
Tjänsten passar dig som har arbetat några år som konstruktör och vill ta nästa steg i din karriär och utvecklas som teknisk projektledare. Du bör tycka om att ha inflytande över ditt arbete och organisationen du arbetar i. Du kommer vara en viktig del i hela verksamhetens kedja, från försäljning till projektering, produktion och leverans.

Vi söker dig som
 • Har en civil- eller högskoleexamen inom bygg eller motsvarande område.
 • Några års erfarenhet av konstruktionsarbete och byggbranschen.
 • Talar och skriver svenska mycket bra och har goda kunskaper i engelska då det används i det dagliga arbetet.
Det är meriterande om du:
 • Har beräkningserfarenhet.
 • Har projekterat i 3D CAD.
 • Erfarenhet kring konstruktion och beräkningar av stål.
 • Har kunskaper i tyska.
Som person är du trygg i dig själv, har god självinsikt och ser feedback som ett sätt att själv utvecklas som person. Du är även ambitiös och har en egen drivkraft. Vi ser även att du är strukturerad som person och planerar samt organiserar ditt arbete på ett effektivt sätt. Vi ser gärna att du är affärsmässig och uppskattar att se på både tekniska och ekonomiska aspekter för att få en så bra affär som möjligt. Ansvarsfullhet, och att kunna samverka i team är nödvändigt för rollen.

Övrig information
 • Start: Enligt överenskommelse.
 • Omfattning: Heltid.
 • Lön: Individuell månadslön.
 • Placering: Stockholm (Sollentuna)
 • Kontaktuppgifter: Rekryteringskonsult Elin Yeap, elin.yeap@academicwork.se och Rekryteringskoordinator Malin Snårbacka, malin.snarbacka@academicwork.se
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och SWT:s önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
* Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stn05@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
Mer info
Område Sollentuna
Yrkesroll Organisation & ledning, Projektledare, Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Är du nyexaminerad eller är intresserad av att arbeta som teknisk projektledare för SWT men i Borlänge? Min kollega Anna söker efter dig och du kan läsa den annonsen HÄR.

SWT has delivered leading construction components to the construction sector since the mid of the 20th century, and we are still in the forefront of technical expertise and quality. We were, for instance, the first company in the Nordic countries to be certified against the European construction standard EN 1090-1, which means that we are allowed to CE-label our products.

To work at swt
Personal involvement, responsibility and creative thinking are highly valued. Inventiveness among the employees is the driving force behind the company, and everyone partakes in the internal quality work.

Our international team comprises all ages and the work transcends the company borders, meaning that theres daily contact with our colleagues in other countries. Working abroad is therefore a possibility.

When it comes to technology, were in the forefront. We use the latest commercial software for calculation, 3D-CAD and administration, and we also have several advanced, in-house developed systems that are continually improved and optimized. Here, theres always an opportunity to step up and contribute to the development in several areas.