Proclient System AB söker en Applikationskonsult med en bakgrund i ekonomi och ett intresse för IT!

Proclient System AB söker en Applikationskonsult med en bakgrund i ekonomi och ett intresse för IT!

Proclient System AB är bäst i Sverige är du också det? Vi söker nu dig som är ekonom med viljan att utvecklas mot IT till en roll där du får använda din kompetens som verktyg i att guida verksamheter mot sina mål.

Information om uppdraget

Academic Work söker en Applikationskonsult till Proclient. Tjänsten är en direktrekrytering, vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work, men du kommer anställas direkt hos Proclient.

Proclient har sedan lång tid tillbaka arbetat med implementering och anpassning av affärssystemet Pyramid för företag runt om i Sverige. I dag är Proclient en av de stora spelarna på marknaden och har under 25 års tid utvecklat sig mot att bli specialister inom utveckling och användandet av Pyramid.

I dag innefattar deras verksamhet mer än bara försäljning av affärssystemet. De arbetar med verksamhetskonsulting och skräddarsydda systemlösningar för varje kund. I din roll som Applikationskonsult kommer du att bidra med din spetskompetens inom ekonomi och projekthantering för att guida och vägleda dina kunder mot de lösningar som passar bäst för just dem.

Arbetsuppgifter

Som Applikationskonsult kommer du att arbeta i en konsulterande roll gentemot Proclients kunder. Den främsta målgruppen är små och medelstora företag, och du kommer tillsammans med kunderna arbeta från ax till limpa med implementeringen av Pyramid. Detta innebär förarbete, behovs- och verksamhetsanalys samt ett långsiktigt förvaltningsarbete. Du spenderar således mycket tid ute hos dina kunder.

Tjänsten passar dig med en ekonomisk erfarenhetsbakgrund och dig med ett intresse för IT. Med stöd av din ekonomiska kompetens och erfarenhet av det löpande ekonomiska arbetet agerar du som specialist vad gäller de praktiska funktionerna i Pyramid, och hur dessa ska implementeras på bästa sätt.

Rollen förutsätter en affärsmässighet och en förmåga att identifiera och ta action på förbättrings- och effektiviseringsmöjligheter. Kundrelationer är A och O för Proclient, och även för dig som Applikationskonsult! Du har en förmåga att både lyssna in och vägleda och du drivs av kommunikation och nära kundkontakt.

Vi söker dig som
 • Har arbetat med bokföring och bokslut i 2-3 år
 • Har B-körkort
 • Har ett intresse för IT
 • Sedan tidigare är van vid att arbeta i Office-paketet
 • Behärskar både svenska och engelska flytande. Svenskkunskaper är ett krav i och med att Proclients arbetsspråk är svenska. Engelskkunskaper är ett krav då vissa kundkontakter kan komma att föras på engelska.
Det är meriterande om du:
 • Har arbetat i projektform med exempelvis tidsredovisning, exempelvis på ett entreprenadföretag
 • Har en utbildningsbakgrund inom ekonomi
 • Sedan tidigare har varit delaktig i implementationsprojekt av affärssystem
 • Har en erfarenhetsbakgrund inom IT
 • Är en van Excel-användare
Som person har du en slipad problemlösningsförmåga, och du tar dig an utmaningar med en lösningsorienterad och positiv inställning. Du arbetar proaktivt och alltid för både Proclients och deras kunders bästa. I och med att din roll är så kundnära är du givetvis också både en teamspelare och en lyhörd och uthållig kollega och konsult. Utöver det har du kundrelationerna i fokus och har en förståelse för att det är just goda kundrelationer som får verksamheter att växa genom god struktur.

Övrig information
 • Start: Omgående med hänsyn till uppsägningstid
 • Omfattning: Heltid, 8-17
 • Lön: Månadslön enligt överenskommelse
 • Placering: Sollentuna
 • Kontaktuppgifter: Rekryteringskoordinator Lisa Löfström, alternativt rekryteringsteamet.
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Proclients önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work..
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på mail under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
Om oss

Academic Work är Home of the Young Professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work-kontor. Läs mer på www.academicwork.se.
Mer info
Område Sollentuna
Yrkesroll Data & IT
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Proclient System AB startade sin verksamhet 1994, redan då med en klar vision att alltid leverera med kvalitet, i tid och på budget. Under de gångna åren har bolaget vuxit och verksamheten utvecklats. De startade upp i Göteborg och finns numera även i Stockholm, Malmö, Norrköping och Sundsvall. Från dessa kontor täcker de hela Sverige och har även en hel del kunder utomlands. De erbjuder långsiktiga samarbeten gällande allt som rör affärssystem och IT. Idag är Proclient System AB Sveriges ledande återförsäljare av affärssystemet Pyramid Business Studio.