Verksamhetsnära Ekonomichef till ATA

Verksamhetsnära Ekonomichef till ATA

Vill du arbeta i en bred och verksamhetsnära Ekonomichefsroll, där du ansvarar för den finansiella rapporteringen till en noterad industrikoncern men där likväl den ekonomiska uppföljningen och analysen av pågående projekt är centrala uppgifter? Trivs du med att stötta affärschefer med rapporter och analyser, för att hjälpa dem att utveckla affären? Är du en person som fungerar lika bra ute i den svenska verksamheten som i dialogen med cheferna i en internationell och börsnoterad koncern? Då har du definitivt den rätta spännvidden och kan vara rätt för rollen som Ekonomichef till ATA.

Detta söker vi
Vi söker en verksamhetsnära Ekonomichef som ansvarar för att leda och utveckla rapporteringen och den ekonomiska uppföljningen av ATA Hill & Smith AB. Till din hjälp har du ett team inom redovisning men det är du själv som är operativ och drivande i den ekonomiska uppföljningen och analysen. Du ansvarar för en grupp om fyra personer där två är direktrapporterande, en systemförvaltare och en redovisningschef, som i sin tur har personal under sig.

Du kommer initialt att ha ett stort fokus på att sätta upp och tydliggöra ramar och rutiner för en korrekt och affärsinriktad projektuppföljning. Som Ekonomichef är det du som stöttar organisationen med relevanta beslutsunderlag och analyser. Du kommer därmed vara en starkt bidragande faktor till utvecklingen av företaget och resultatet.

Dina arbetsuppgifter
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer bl a att vara följande:
 • Uppföljning och analys av månatligt resultat per affärsområde
 • Budget- och prognos
 • Säkerställa en korrekt projektuppföljning
 • Nyckeltalsuppföljning
 • Stötta affärsområdes- och depåchefer inom projektuppföljning
 • Stötta VD med ekonomiska analyser och relevanta beslutsunderlag
 • Ansvara för rapporteringen till det noterade moderbolaget i UK
 • Planera och leda bokslutsprocessen
 • Säkerställa korrekta månads-, kvartals- och årsbokslut
 • Årsredovisning och skatt
 • Delta i ledningsgruppsarbete
 • Förbereda presentationsmaterial för ledning och styrelse
 • Kontakt med myndigheter och revisorer
 • Kontinuerlig utveckling av finansiella rutiner och processer
 • Utbilda organisationen i projekthantering och projektuppföljning
Du kommer att rapportera till den svenska VD:n som är på plats på kontoret i Rotebro och ha en dotted-line till en engelsk CFO inom koncernen. Du kommer att ha ett nära samarbete med dem båda. Du stöttar VD med ekonomiska analyser och relevanta beslutsunderlag. Du kommer att vara en sparringpartner till VD men även en tydlig kravställare inom ekonomiområdet.

Du är med i ledningsgruppen tillsammans med VD, affärsområdeschefer samt HR-chef.

Din profil
Du har troligen en akademisk utbildningsbakgrund och har därefter erfarenhet av redovisning och rapportering, men din främsta erfarenhet är inom business control. Du har tidigare ansvarat för den finansiella rapporteringen till en internationell koncern som med stor fördel kan ha varit börsnoterad.

För att snabbt kunna sätta sig in i företagets verksamhet är det viktigt att du tidigare har arbetat i en projektstyrd verksamhet, som exempelvis bygg eller entreprenad. Goda systemkunskaper och en trygghet i det engelska språket ser vi som en självklarhet.

Då rollen innefattar personalansvar så tror vi att du tidigare har haft en chefsroll men du kan likväl ha tillskansat dig ledarerfarenhet från något annat sammanhang.

Du som person
Det affärsnära perspektivet är av stor vikt i denna roll. Du kommer att ha många olika kontaktytor och en tät dialog med bland annat företagets ekonomiavdelning, inköpsavdelning, affärsområdeschefer samt med depåchefer. Vi ser därför att du är en verksamhetsnära person med en god samarbetsförmåga. Du är van vid att bygga relationer i en organisation och är en lyhörd person som känner in läget och som vet när du ska anpassa dig eller sätta ner foten.

Du är en naturlig ledare som har förmågan att såväl initiera som att få saker och ting slutförda, genom dig själv eller via andra.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar ATA med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Jessica Maurell på Prodiem, tfn 073-233 01 17 eller Anna Abrahamsson, tfn 070-691 01 35.

Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Sollentuna
Yrkesroll Ekonomi, Ekonomichef
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Prodiem AB
Sista ansökningsdag Löpande (34 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

ATA har över 50 års erfarenhet av trafiksäkerhet inom anläggningsentreprenader. Vi är rikstäckande med huvudkontor och depå i Sollentuna samt med depåer i Segeltorp, Örebro, Jönköping och Göteborg. Under 2019 har vi även hunnit öppna depåer både i Uppsala, Malmö och Växjö. ATA ingår i industrikoncernen Hill & Smith Holdings PLC med huvudkontor i England. Hill & Smith-koncernen är en global producent av infrastrukturprodukter som har verksamhet över hela världen med kontor i åtta länder. Läs gärna mer på www.ata.se och www.hsholdings.com