Nu söker vi en teknisk säljare till vår infraavdelning!

Nu söker vi en teknisk säljare till vår infraavdelning!

ATA befinner sig i en spännande expansionsfas och därför söker vi nu en teknisk säljare till vårt affärsområde infrastruktur. Vår infrastrukturavdelning inriktar sig mot permanenta trafiksäkerhetslösningar.

Om rollen

Som teknisk säljare är du en nyckelperson i hela anbudsprocessen som du driver från förfrågningsunderlag och kalkylering till färdigt anbudsförslag. I rollen kommer du att analysera, identifiera och hitta kreativa lösningar på våra kunders önskemål och behov samtidigt som du hela tiden har ett långsiktigt perspektiv med fokus på lönsamhet, kvalité och arbetsmiljö.

I rollen som teknisk säljare kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter i korthet att vara:
 • Bevakning av upphandlingar inom affärsområdet infra.
 • Sammanställning av anbud via interna kanaler samt kunders plattformar.
 • Tät kundkontakt under anbudsprocessen.
 • Tidvis kundbesök för uppmätning/mängdberäkning inför anbudslämning.
 • Säkerställa att samtliga anbud/offerter görs i enlighet med de regelverk, normer och avtal som gäller, men även i linje med ATA:s egna värderingar och erfarenhet.
 • Riskbedömning och identifiering av utvecklingsmöjligheter inom anbudsarbetet.
 • Nära samarbete med Sälj-, projekt- och inköpsfunktioner inom ATA.
 • Överlämning av vunna anbud till projektingenjörer samt projektledare.
 • Ansvar över både pipeline samt kalkylblad.
 • Rapportera till affärsområdeschef aktuell status samt framtida prognos på följande nyckeltal:
 • Mängden uteliggande anbud/offerter och våra chanser att ta hem dessa.
 • Antal vunna anbud och när dom ligger för start.
 • Ekonomiska utfall (färdiga och pågående projekt).
 • Avvikelser.
Rollen är på heltid, tillsvidare med 6 månaders provanställning och du kommer att rapportera till vår Affärsområdeschef för Infrastruktur. Vi sitter i Rotebro, Sollentuna med gångavstånd från Rotebro station.

Vem är du?

Som person är du lösningsorienterad och positiv, du ser möjligheter istället för hinder. Du gillar och motiveras av varierande arbetsdagar där du behöver vara flexibel och anpassningsbar samtidigt som du behöver hantera och koordinera flera arbetsuppgifter samtidigt. För att lyckas i rollen som teknisk säljare tror vi även att du är utåtriktad och har en förmåga att bygga och underhålla relationer. Vidare är du ansvarstagande och räds inte för att ta egna initiativ samtidigt som du har ett stort tekniskt intresse och förståelse.

Det dagliga arbetet sköts i Officepaketet, vårt CRM-system och i vårt affärssystem Jeeves.

Krav för rollen är att du har B-körkort. Vi ser även att du har en eftergymnasial utbildning med teknisk inriktning eller motsvarande dokumenterad arbetslivserfarenhet inom teknisk lösningsförsäljning, kalkylering eller entreprenadbranschen. Eftersom våra kunder talar både svenska och engelska ser vi det som ett krav att du behärskar dessa språk i tal och skrift.

Om ATA Hill & Smith AB

ATA har över 50 års erfarenhet av trafiksäkerhet inom anläggningsentreprenader med permanenta och temporära skydd. Vi är rikstäckande med sju depåer runtom i Sverige och huvudkontor i Sollentuna.

ATA:s strategi är tydlig. Vår målsättning är att särskilja oss från våra konkurrenter genom att erbjuda kunderna en lösning på deras behov, främst genom ett helhetsåtagande inom väg - och trafiksäkerhet, temporärt som permanent. Ett åtagande där vi löser kundens problem/utmaning med bra planering och förberedelse samt ett säkert och väldokumenterat utförande tillsammans med tydlig kommunikation. Våra produkter har hög klass och är föreskrivna av myndigheterna.

Låter detta intressant?

Ansök snarast möjligt då urvalsprocessen sker löpande. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta HR assistent Nathalie Norell på telefon +46 10 440 71 45.

Varmt välkommen med din ansökan!
Mer info
Kontaktperson Nathalie Norell
Telefon 010-440 71 45
Område Sollentuna
Yrkesroll Försäljning, Innesäljare
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 16 apr 2021 (46 dagar kvar)