Nu söker vi en teknisk säljare för våra säkerhetsutrustningar!

Nu söker vi en teknisk säljare för våra säkerhetsutrustningar!

ATA befinner sig i en spännande expansionsfas och nu strävar vi efter att vårt kundbemötande i alla sammanhang ska vara i toppklass. Därför söker vi nu en säljare inom säkerhetsutrustningar som bl.a innefattar HVM (Hostile Vehicle Mitigation) och Off Road. Våra HVM-produkter inriktar sig på skydd mot fordonsattacker medan våra Off road-produkter inriktar sig mot påkörningsskydd & farthinder för att skydda byggnader, människor och övriga trafikmiljöer. Tjänsten kommer att utgå från vår depå i Sollentuna.

ATA:s strategi är tydlig. Vår målsättning är att särskilja oss från våra konkurrenter genom att erbjuda kunderna en lösning på deras behov, främst genom ett helhetsåtagande inom väg - och trafiksäkerhet, temporärt som permanent. Ett åtagande där vi löser kundens problem/utmaningar med bra planering och förberedelse samt ett säkert och väldokumenterat utförande tillsammans med tydlig kommunikation. Våra produkter har hög klass och är föreskrivna av myndigheterna.

Om rollen:

Som uppsökande säljare inom HVM och Off Road kommer du att ha ett stort ansvar i att bevaka och skapa en god affärsrelation med potentiella och befintliga kunder. Tjänsten innebär både nykunds-bearbetning samt merförsäljning mot befintliga kunder. En förutsättning för att lyckas är att ha en nära relation med marknaden, framförallt kunderna men även med insikt i väghållare, beslutsfattare, föreskrivande led, arbetsmiljöverket mm, antingen direkt eller via nyckelpersoner inom organisationen. Extra viktigt blir att ha kunskap om regelverk och teknisk information för att kunna hantera komplexiteten denna produktkategori har.

Arbetet som säljande produktägare innebär även:
  • Projektbevakning. Ha en god och uppdaterad kontroll på pågående och kommande projekt som efterfrågar de produkter och tjänster som ATA erbjuder inom HVM och Off Road.
  • Hantera affären från kalkyl till avtal.
  • Tät dialog med arbetsledare/projektledare under projektets utförande och aktivt deltaga så ATA behåller en hög nöjdhet hos kunden för vår kundlösning och vårt utförande/leverans.
  • En viktig aktivitet för att särskilja sig från konkurrenter är att kontinuerligt paketera in produkter och tjänster som vi inte har själva men kan tillföra lösningen med hjälp av partners. Din roll är viktig i det arbetet.
  • Arrangera säljträffar, seminarier, workshops för kunder och intressenter i regionen.
  • Att arbeta aktivt med övriga ATA för att stötta och utbilda inom produktområdet HVM och offroad.
  • Alltid vara en ambassadör för ATA och med en drivande framåtanda skapa nya möjligheter för marknaden och företaget.
  • Skapa relation och förståelse med föreskrivande led så som projektörer och arkitekter för våra övriga produktkategorier.
Vem är du?

Vi drivs av försäljning där kunden finner ett mervärde hos oss och detta är självklart för dig. Du förstår vikten av ett gott samarbete i teamet och bollar gärna frågor tillsammans med dina kollegor för att komma fram till de bästa lösningarna. Du gillar och motiveras av varierande arbetsdagar där du behöver vara flexibel och anpassningsbar samtidigt som du behöver kunna hantera och koordinera flera arbetsuppgifter samtidigt. Du har ett stort tekniskt intresse och förståelse.

Det dagliga arbetet sköts i Officepaketet, i vårt CRM-system och i vårt affärssystem Jeeves.

Meriterande är om du har tidigare erfarenhet inom teknisk försäljning eller entreprenadbranschen. Ett krav för tjänsten är att du har B-körkort. Tjänsten innefattar resor med övernattning.

Ansök snarast möjligt då urvalsprocessen sker löpande. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta HR assistent Nathalie Norell på telefon +46 10 440 71 45.

Varmt välkommen med din ansökan!
Mer info
Kontaktperson Nathalie Norell
Telefon 010-440 71 45
Område Sollentuna
Yrkesroll Utesäljare, Försäljning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 10 apr 2021 (42 dagar kvar)